ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

שיחת ועידה

סמנכ"ל המכירות של יוניליוור: "אנחנו מאמינים בעולם האי-קומרס כערוץ צמיחה לטווח הארוך"

עדי רגב בשיחה במסגרת הוועידה המקוונת של כלכליסט: "בתקופת הסגר מספר המשתמשים החדשים באתר Shopo קפץ לשמיים. כל קמעונאי לא רק מכר יותר באונליין, אלא גם הגדיל את המכירות הכוללות שלו"

"בשנים האחרונות יוניליוור משקיעה המון אנרגיות בכל עולם האי-קומרס. אנחנו מאוד מאמינים והאמנו בזה כערוץ צמיחה לטווח הארוך" - כך אמר סמנכ"ל המכירות של יוניליוור, עדי רגב, בשיחה עם נטע-לי בינשטוק מ"כלכליסט".

 

השיחה התקיימה במסגרת הוועידה המקוונת של "כלכליסט" שעסקה בעולם הצרכנות והצמיחה של המסחר המקוון על רקע משבר הקורונה.

 

"Shopo הגיעה כדי לתת מענה לכל הקמעונאים למכור באונליין בלי כל המורכבות של קמעונאי גדול. כל קמעונאי קטן יכול בפשוט ובמהירות להיות קמעונאי אונליין", סיפר רגב. "זה מיזם שמספק פלטפורמה מקוונת לבעלי חנויות מכולת שרוצים להזמין ולנהל מערך משלוחים משל עצמם".

 

עדי רגב, סמנכ"ל מכירות יוניליוור עדי רגב, סמנכ"ל מכירות יוניליוור

 

האם את הטירוף שראינו בסופרים הגדולים אפשר היה לראות גם במכולות?

"את התשתית הזו בנינו כבר לפני שנתיים מתוך ההבנה שיש מכולות וסופרים קטנים שצומחים גם באונליין. זו פלטפורמה שמאפשרת לכל קמעונאי להיות צרכן אונליין ולכל צרכן לקנות את קניות ההשלמה שלו מהמכולת מתחת לבית דרך האונליין. הדבר הזה התלבש בדיוק על הקורונה. ראינו צמיחה של 300-400 אחוז בתקופת השיא. זה אומר שכל קמעונאי לא רק מכר יותר באונליין, אלא גם הגדיל את המכירות הכוללות שלו. מספר המשתמשים החדשים קפץ לשמיים וגם פרופיל המשתמשים השתנה, אנחנו רואים אוכלוסיה מבוגרת יותר נכנסת לאונליין ומתחילה לקנות כי לא הייתה להם ברירה לא יכלו לצאת מהבית. כשהרשתות הגדולות היו בשבועיים אספקה, הקמעונאים השכונתיים היו ביומים וחצי אספקה בממוצע, מה שהיה חלום עבור הרשתות הגדולות".

 

לפני הקורונה לא כל כך היה קל לשכנע בעל מכולת יש לי פלטפורמה כזו בו תצטרף, איך עושים את זה?

"לפני הקורונה באנו לאנשים וסיפרנו להם על החזון שלנו. היו את האמיצים שהצטרפו ראשונים משהו כמו 30-40 ובאמת הם ראו מהר מאוד את ההחזר להשקעה. כשהגיעה הקורונה מי שכבר היה לו שופו עבד והצליחה מאוד. מי שהיו בתהליך גם הם התקדמו מהר מאוד. ויש לנו היום המון לקוחות חדשים שמתעניינים. אם פעם היינו צריכים לדפוק על דלתות ולהסביר את החזון, היום אנחנו עסוקיםבלבחור את הלקוחות שזה יתאים להם ויכולים להיערך לזה. למכור באונליין זה לא פשוט זה לא קל אבל זה הכרח אין מה לעשות אנחנו רואים את זה היום".

 

יוניליוור היא חברת מוצרי הצריכה החמישית בגודלה בישראל, והיא מתמודדת בחודשיים האחרונים עם ביקושי מזון חריגים, כשהציבור עומד בתורים ארוכים ברשתות השיווק. איך מתמודדים?

"אני חושב שצריך להתייחס לתופעה בכמה פאזות: הפאזה הראשונה היא פאזת הפאניקה. אנשים באמת באו והסתערו על הסופרים ומילאו את כל המאגרים שלהם. אבל עכשיו אנחנו רואים התמתנות וירידה. הצריכה חזרה להיות נורמלית ומאוזנת, אנשים יותר בבית, מבשלים, מחפשים מוצרי נוחות ומוצרים בריאים וכל הצריכה התאזנה. הטירוף היה נכון רק לפרק הראשון של האפיזודה הזו".

 

המשבר היווה הזדמנות למיזמים דיגיטליים קטנים יותר בעולם שבו שלטה עד המשבר שופרסל אונליין ורמי לוי?

המשבר העלה את סף הצורך לקניות מקוונות בכל דבר - כל דבר באונליין. בכל הקטגוריות ובטח במוצרי הצריכה גם אם יש לנו ענף שלם של לקוחות שמוכרים מוצרים שהם לאו דווקא מזון שקפצו ב-600-700 אחוז. יוניליוור רוצה לפגוש את הצרכן בכל פלטפורמה דיגיטלית שהוא יחפש בה. האונליין הוא פלטפורמה להעביר תוכן לספר את הסיפור של המותגים וגם כמובן להוביל למכירות".

 

ראינו בפסח קצת מצמום של המבצעים שהכרנו לעומת חגים קודמים. הקורונה הביאה עליית מחירים?

"לא. בהתחלה היו קצת פערי היצע אבל כשהיא הגיעה השוק כבר היה במבצעי פסח הכל כבר היה שם לא באמת היה שינוי במחירים בתקופה של העלייה של הקורונה. השוק הישראלי רווי באירועים: יום העצמאות שבועות כל תכנית המכירותבנויה מאירועים.סך כל המבצעים לא השתנה".

 

 

יש תחושה שחברות המזון רשתות המזון הן המרוויחות הגדולות של המשבר הזה זו תחושה נכונה?

"אני לא חושב שאף אחד הוא המרוויח הגדול של המשבר הזה. קודם כל כולנו בסוף בעלי משפחות וילדים להורים כולנו בני אדם במדינה הזו והמשבר הזה לא טוב לאף אחד. גם מי שמסתכל על זה מהפרספקטיבה של המכירות צריך לזכור שלא כולנו מוכרים הכל ויש לנו קטגוריות שלמות שנופלות כמו השוק המוסדי, כמה שהצרכנות הביתית צומחת היא לא מפצה על זה".

x