"חנויות לא מתחום האופנה עובדות טוב, בחנויות הבגדים המכירות חלשות"
מבדיקה של חברת ריס, הדוגמת כ-2,800 חנויות זהות, ביום חמישי האחרון, היום בו נפתחו מרבית רשתות האופנה, עלה הפדיון היומי ל-54 שקל למ"ר, זאת לעומת ממוצע בשל 50 שקל למ"ר בשנת 2019. ביום שלמחרת, ירד הפדיון היומי אל מתחת לממוצע ועמד על 45 שקל למ"ר
בשבוע האחרון חזרו לפעילות מרכזי הקניות הפתוחים וחנויות הרחוב. מיום חמישי נפתחו גם חנויות האופנה וההנעלה, אך הקניונים עדיין סגורים. הימים הראשונים של פתיחת המשק לאחר משבר הקורונה התאפיינו בעלייה של המכירות למ"ר לעומת הממוצע של שנת 2019 במתחמים שפועלים, אך מכיוון שלא כל המתחמים פועלים במתכונת זהה, בחלק מהם נרשמה עלייה בפדיון למ"ר ובחלק מהם נרשמה ירידה.
- חברות האופנה נערכו ליום סגריר - לא לשבועות
- גורמים באוצר: הרשתות הגדולות מחזיקות את העובדים כבני ערובה
- רשתות האופנה הגדולות יפתחו את הסניפים רק אחרי יום העצמאות
הפדיון היומי הממוצע עמד בשנת 2019 על 50 שקל למ"ר וביום חמישי האחרון (30 באפריל), היום בו נפתחו מרבית רשתות האופנה, עלה הפדיון היומי ל-54 שקל למ"ר. ביום שלמחרת, יום שישי (1 במאי), ירד הפדיון היומי אל מתחת לממוצע ועמד על 45 שקל למ"ר. נתונים אלה עולים מבדיקה של חברת ריס, הדוגמת כ-2,800 חנויות זהות, מרביתן מתחום האופנה.
מדובר בנתונים חלקיים בלבד שכן הקניונים, המהווים שחקן משמעותי במסחר הקמעונאי טרם נפתחו מחדש לקהל. על פי ריס, 238 מתחמי קניות נפתחו ו-106 מתחמים עדיין סגורים בשלב זה. מספר החנויות הסגורות כמעט כפול ממספר החנויות הפתוחות – 1,865 חנויות סגורות בעוד 1,075 חנויות בלבד נפתחו עד כה.
בענף האופנה אומרים כי חנויות הספורט עובדות טוב אבל בתחום האופנה המכירות חלשות. "חנויות שהן לא מתחום האופנה עובדות טוב מאד, אבל בחנויות הבגדים המכירות חלשות. אנשים קונים רק על פי צורך, ובשביל אופנה צריך חשק", אומר מנכ"ל של אחת מרשתות הקמעונאות.
לדברי יעקב פרץ, מבעלי קבוצת אינטר ג'ינס המפעילה את חנויות ההנעלה של ריפליי, סטיב מאדן, ו-NYOU, "פתחתי 17 חנויות מתוך 56 חנויות הרשת. בהסתכלות יומית הפדיון בריפליי היה זהה היום ליום רגיל שלפני הקורונה, בסטיב מאדן נרשמה היום ירידה של 10% ובחנויות NYOU הפדיון לא ירד ביחס ליום מקביל בשנה שעברה. הפעילות גם קצרה בשעתיים וחצי ביחס ליום רגיל".
מחר (ב) אמורה הממשלה לדון במתווה להמשך פתיחת המשק וחזרה לשגרה. במשרד האוצר מעוניינים לפתוח את הקניונים כבר ביום שלישי, אך ישיבת הממשלה בנידון נדחתה מהיום בערב ליום שני בבוקר, ומועד הפתיחה עוד לא נקבע סופית. לא רק זאת, בקניונים איימו בסוף השבוע כי לא יחזרו לפעילות תחת ההנחיות הנוקשות הנדרשות מהם. על פי טיוטת התקנות שפורסמה בסוף השבוע וטרם הובאה לאישור הממשלה, הקניונים יידרשו לבצע רישום ידני או דיגיטלי בכניסה של כל מבקר שייבקש להכנס לקניון, למדוד לו חום ולרשום פרטים אישיים שלו ברישום ידני או באמצעות אפליקציה ייעודית. כמו כן, יחולקו הקניונים למתחמים של 5,000 מ"ר וגם במעבר בין מתחם למתחם ידרשו המבקרים לרישום נוסף.