$
דעות

מה יהיה עם הקילוגרמים העודפים של תקופת החגים

חשוב שמקבלי ההחלטות יפנימו שחדרי הכושר המוגדרים בימי שגרה כ"פנאי", שונים בתכליתם ממקומות בילוי כמו באולינג, בתי קולנוע ואפילו מסעדות. יחד עם הקאנטרי-קלאבים הם מהווים את המערכת שתומכת בבריאות הציבור. ובריאות, כידוע, היא לא מותרות

יובל ליבלינג 07:2301.05.20

התקופה של "אחרי החגים" הינה התקופה שבה פוקדים הכי הרבה אנשים את מכוני הכושר ברחבי המדינה במטרה להשיל את הקילוגרמים המיותרים אותם אגרו על גופם במהלך החגים. בשבוע הבא נסיים את התקופה שזכתה להגדרה "אחרי החגים", אך לצערנו השנה, "אחרי החגים" שונה משנים עברו, זאת בשל העובדה שחלק גדול מהאזרחים עדיין שוהים בביתם, בגלל התפשטות נגיף "הקורונה".

 

בתקופה שלפני הקורונה התאמנו מעל מיליון אזרחים בישראל בחדרי הכושר השונים. אנשים שפקדו בתדירות גבוהה וקבועה את חדרי הכושר כדי לשמור על כושרם ובריאותם וביום בהיר אחד כל זה הופסק. מה-15 במרץ נסגרה תעשיית הכושר בישראל לחלוטין ואת שגרת האימונים תפס הבידוד החברתי, הסגר ואיתם החרדה, המתח והאכילה המופרזת. אנשים אמנם מנסים לשמור על שגרת אימונים בביתם, אם לפי תכניות אישיות ואם באמצעות אפליקציות וירטואליות כמו 'זום' אך אין להשוות זאת לשגרת אימונים רגילה בחדר הכושר.

 

חדר כושר בימים שלפני הקורונה חדר כושר בימים שלפני הקורונה צילום: shutterstock

 

העובדה שרובם עדיין מרותקים לביתם ואין באפשרותם לצאת מהבית, לצעוד ברחוב ואפילו לטפס במדרגות הביתה, ומצד שני ישנו מקרר במרחק נגיעה 24/7 הביאו ועוד יביאו לעלייה במשקל בקרב רבים מאתנו, כך על פי מחקרים שפורסמו לאחרונה ומצאו כי החרדות מובילות לעודף אכילה ולהזנחת הפעילות הספורטיבית.

 

אנו פועלים בשבועות האחרונים על מנת להעמיד את תעשיית הכושר בחזרה על הרגליים לטובת הכלכלה, לטובת העובדים ולטובת בריאות הציבור. חשוב שמקבלי ההחלטות יידעו ויפנימו שחדרי הכושר המוגדרים בימי שיגרה כ'פנאי', שונים בתכליתם ממקומות בילוי שונים כגון באולינג, מועדונים, בתי קולנוע ואפילו מסעדות. חדרי הכושר, מועדוני הסטודיו והקאנטרי-קלאבים מהווים את המערכת שתומכת בבריאות הציבור ומהווה את הספורט העממי הגדול ביותר במדינת ישראל עם למעלה ממיליון מתאמנים קבועים, מספר שהלך וצמח כל הזמן עד להגעת "הקורונה". מדובר למעשה בתעשייה תומכת בריאות ובריאותנו, כידוע, אינה מותרות.

 

תחום הכושר בישראל מגלגל כ-3.5 מיליארד שקל בשנה ומהווה מקור הכנסות משמעותי ממסים למדינה. הענף מעסיק כיום מעל 100 אלף עובדים שרובם אנשי מקצוע מוכשרים לתפקידי מדריכי חדרי כושר, מדריכי סטודיו וכו'. עובדים שאין להם ברירה תעסוקתית מלבד חזרה לחדרי הכושר. העובדים הללו יישארו מובטלים ויהוו מעמסה אדירה על כלכלת המדינה.

 

כדי למנוע זאת, התארגנו לפני מספר שבועות קבוצה כוללת של כל ראשי תעשיית הכושר בארץ, התגברנו על כל המחלוקת העסקיות והאישיות בינינו וחברנו יחד כדי להציל את הספורט והכושר ולמעשה את הבריאות הפיזית והמנטלית של הציבור הישראלי.

 

הארגון כולל מאות עסקים מרשתות גדולות של חדרי כושר, קאנטרי קלאבים ועד למועדוני סטודיו הקטנים ביותר. המטרה של כולנו אחת, לחזור לפעילות בטוחה וכמה שיותר מהר עם סיוע חירום שיאפשר לנו להקים בחזרה מעל למיליון ישראלים לשגרת אימונים בריאה. אנו נעשה את הכל על מנת למנוע חנק של התעשייה, הכלכלה, הבריאות ולהשיב במהירות האפשרית מעל 100 אלף עובדים בחזרה למעגל העבודה ומאות אלפים לשגרת חייהם.

 

הכותב הוא מנכ"ל ובעלים של רשת הכושר "פרופיט".

x