בחסות הקורונה: ישראלי מואשם בעוקץ של 69 מיליון דולר ממדינת ניו יורק
ירון אורן-פינס מואשם שקיבל לפני חודש 69 מיליון דולר ממדינת ניו יורק תמורת אספקת 1,450 מכונות הנשמה, במסגרת מאמציו של המושל אנדרו קואומו להשגת ציוד רפואי דחוף. אולם הוא לא סיפק את המכונות היקרות ודוברת מטעם המדינה מסרה כי החוזה בוטל ומתנהלים מגעים להחזרת כל הכסף. אורן-פינס: "אני והחברה שלי לא מספקים תגובה בנושא"
היזם, ירון אורן-פינס מואשם שב-30 במרץ קיבל תשלום בגובה 69.1 מיליון דולר מהמדינה תמורת אספקת 1,450 מכונות הנשמה. כלומר, 47,656 דולר למכונה - סכום הגבוה פי 3 מהמחיר הסטנדרטי. אולם, הוא לא סיפק את המכונות היקרות.
- לבקשת משרד הבטחון: אלביט תייצר אחרי פסח 3,000 מכונות הנשמה
- ג'נרל מוטורס תייצר 30 אלף מכונות הנשמה בארה"ב
- נותנים את הנשימה: הצצה לפס ייצור של מכונות הנשמה בישראל
לפי הדיווח, בניו יורק ביטלו את החוזה כעבור חודש ומאז מנסים לקבל בחזרה את כל הכסף. דוברת מטעם המדינה מסרה כי "רוב הכסף הוחזר", אך לא פירטה מה הסכום המדויק בו מדובר. "אנחנו בדיונים להשגת שאר הסכום", הוסיפה.
החוזה עם אורן – פינס היה היקר ביותר עליו חתמה המדינה במסגרת מאמציו של המושל אנדרו קואומו להשגת ציוד רפואי דחוף, בשעה שהמדינה מתמודדת עם התפרצות מגיפת הקורונה. ספקי המכשירים עוברים תהליכי סינון כדי לוודא שהמכונות יעמדו בדרישות, כך שלא ברור כיצד אושר החוזה עם אורן-פינס שהוא מהנדס חשמל שעובד בעמק הסיליקון. אורן-פינס נחשב מומחה בטכנולוגיה סלולרית ובלי ניסיון באספקת ציוד רפואי או בעמידה בחוזים ממשלתיים.
אורן-פינס הוא היה אחד מאלפי האנשים שהגיבו לציוץ בטוויטר של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מה-27 במרץ שבו קרא ליצרניות הרכב ג'נרל מוטורס ופורד להתחיל ולייצר מכונות הנשמה בדחיפות. "אנחנו יכולים לספק מכונות הנשמה", כתב בתגובה הישראלי. "שמישהו יתקשר אליי בדחיפות". לפי הדיווחים, הוא זכה גם להמלצות מצד כוח המשימה של הבית הלבן למלחמה בקורונה.
"אני והחברה שלי לא מספקים תגובה בנושא", מסר אורן-פינס בתגובה לאתר באזפיד שדיווח על כך לראשונה.