$
בשולי החדשות

אזרחי בלגיה נקראים לאכול צ'יפס לפחות פעמיים בשבוע

בעקבות הסכנה שמרחפת על 750 אלף טונות של תפוחי אדמה שעשויים להיות מושלכים לאשפה בשל משבר הקורונה קורא תעשיין מקומי לבלגים להתחיל לצרוך טוגנים. "מה שאנחנו מנסים לעשות הוא למנוע בזבוז מזון", אמר הבכיר מקבוצת תעשיית תפוחי האדמה הבלגית

שירות כלכליסט 10:2928.04.20

אזרחי בלגיה נקראים לאכול צ'יפס לפחות פעמיים בשבוע, זאת לאור הסכנה שמרחפת על 750,000 טון תפוחי אדמה שעשויים להיות מושלכים לאשפה. משבר הקורונה הקורונה הוביל לעודף של תפוחי אדמה במדינה האירופית הקטנה, וזאת בעוד הביקוש לצ'יפס – המאכל הלאומי שעשוי מגזרי תפוחי אדמה שמטוגנים פעמיים, ונצרך בעיקר בברים ומסעדות – צלל על רקע ההסגר שהוטל במדינה.

 

רומיין קולס, המזכיר הכללי של Belgapom, קבוצת תעשיית תפוחי האדמה הבלגית, אמר שכ-750 אלף טון של תפוחי אדמה, שיכולים למלא 30,000 משאיות גדולות – כנראה יושלכו לאשפה עקב המגפה. הסיבה העיקרית למצב הנוכחי לדברי קולס, היא הירידה הגדולה בביקוש למוצרי תפוחי אדמה קפואים, שמהווים 75% מצריכת תפוחי האדמה המעובדים במדינה.

 

תאכלו צ'יפס תאכלו צ'יפס צילום: shutterstock

 

בעוד המלאי עולה על גדותיו, יכולת הייצור התמעטה מאוד. על מנת למזער את הנזק, חברת בלגפום פנתה לאזרחי בלגיה בבקשה להעלות את צריכת הצ'יפס השבועית שלהם. "אנחנו עובדים עם סופרמרקטים כדי לראות האם נוכל להשיק קמפיין שקורא לבלגים לעשות משהו כדי לסייע למגזר הזה ע"י אכילת צ'יפס – במיוחד צ'יפס קפוא – פעמיים בשבוע במהלך משבר הקורונה. מה שאנחנו מנסים לעשות הוא למנוע בזבוז מזון, כי כל תפוח אדמה שנזרק לפח הוא אובדן", אמר קולס.

 

יתר 25% המגזר, שכוללים את תחומי גידול תפוחי האדמה והפקת החטיפים מהם, דווקא הסתדרו לא רע במהלך ההסגר, לדברי קולס, כיוון שאנשים בישלו יותר בבית והמשיכו לאכול חטיפים.

 

ממשלת בלגיה הטילה סגר על כל המדינה ב-18 במרץ, בניסיון להאט את התפשטות הנגיף. עד היום נדבקו במדינה 46,687 שידוע עליהם, ו-7,207 מתו מהנגיף, כך על פי מידע של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס.

x