"השקל מתקרב בצעדי ענק לשיא כל הזמנים"; הדולר נחלש ל-3.507 שקלים
המטבע האמריקאי נסוג ב-0.2% מול השקל, היורו נחלש גם הוא ב-0.2% מול המטבע הישראלי ונסחר ב-3.808 שקלים; לאומי שוקי הון: בטווח הקצר השקל צפוי להתחזק במקביל לעליות בשוקי המניות בעולם, וייחלש אם ישובו הירידות
השקל מתחזק בשוק המט"ח המקומי. הדולר נחלש ב-0.2% לרמה של 3.507 שקלים, היורו נסוג ב-0.2% ונסחר תמורת 3.808 שקלים.
מוקדם יותר היום ננעל הדולר בירידה של 0.3% ושערו היציג נקבע על 3.515 שקלים, היורו התחזק ב-0.8% ושערו היציג נקבע על 3.811 שקלים.
בשווקים הבינלאומיים - היורו מטפס ב-0.3% מול הדולר וצמד המטבעות נסחר ב-1.085 דולר ליורו.
- ירידה חודשית של 5 מיליארד דולר ביתרות המט"ח - הגדולה אי פעם
- משרד האנרגיה גיבש תוכנית האצה למשק בהשקעה של 25 מיליארד שקל
- בנק ישראל: הנזק למשק לטווח הארוך מהשבתת לימודים – מיליארד שקל לכל שבוע
"לאחר תקופה קצרה יחסית, במהלכה השקל נחלש ביחס לדולר ולסל המטבעות, חזרה מגמת התחזקותו", כך כתב הבוקר קובי לוי, ראש דסק אסטרטגיית שווקים בלאומי שוקי הון. "בשבועיים האחרונים ראינו אותו מתחזק מול הדולר ומטבעות רבים נוספים, והשקל מתקרב בצעדי ענק לשיא כל הזמנים שרשם בתחילת השנה מול הסל, בשער של 78.27. להערכתנו, בטווח הקצר הצמד דולר-שקל צפוי להיסחר בתנודתיות בקורלציה גבוהה למגמה במדדי המניות הגלובליים, יתחזק עם העליות במניות וייחלש במידה וישובו הירידות". הוסיף לוי.
לוי העריך כי התחזקות השקל בתקופה הזאת היא תוצאה של מצבה הטוב של כלכלת ישראל לפני פרוץ משבר הקורונה, כמו גם עלייה ברמת הוודאות הפוליטית, שהייתה גורם סיכון ליציבות המשק. עוד כתב לוי כי קצב ההתחזקות המהיר של המטבע בשבועיים האחרונים נובע ככל הנראה מהעליות בשווקי המניות בעולם.
"בנוסף, אירוע חשוב שמתקיים השבוע הוא צירופה של ישראל למדד האג"ח הגלובלי, WGBI, שיתקיים ביום חמישי הקרוב. במסגרת צירופה של ישראל למדד, להערכתנו משקיעים זרים הזרימו לישראל בחודשים האחרונים חלק ניכר מסכומי ההשקעות הצפויים, בסך מיליארדי דולרים, כשחלק מהסכום הוזרם כנראה בשבוע האחרון ותמך בהתחזקות השקל. כספי השקעה אלה הומרו לשקלים ושימשו לרכישת אגרות חוב ממשלתיות שקליות. צירופה של ישראל למדד הוא תעודת הצטיינות למשק ולאיכות החוב של מדינת ישראל, ומעלה את ישראל על הרדאר של מנהלי ההשקעות בעולם, ולכן מצטרף לכוחות שתומכים בהתחזקות השקל לאורך זמן".
בשבוע שעבר חברות הדירוג הבינלאומיות מודי'ס ופיץ' שינו את תחזית הדירוג של ישראל מ"חיובית" ל"יציבה". עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מעריך שלמרות הורדת אופק הדירוג, השקל ימשיך להתחזק.
"הדירוג הוא יחסי. מעניין לציין שבמשברים קודמים (2001, 2008 ו-2011) דירוג החוב של ישראל דווקא השתפר", כתב קליין. "אנחנו לא שוללים שזה יקרה גם הפעם, במיוחד על רקע ההקמה הצפויה של ממשלת אחדות שבאופן עקרוני קל לה יותר לקבל החלטות 'לא פופולריות' מבחינה כלכלית. רק להשוואה, איטליה מצליחה השבוע לשמור על הדירוג כאשר החוב צפוי להגיע ל-150 אחוזי תוצר בסוף השנה. להערכתנו, כל עוד שוק ההון נשאר יציב השקל ימשיך להתחזק על רקע הגורמים המבניים והירידה במחירי הדלק שצפויה לשפר את העודף בחשבון השוטף".