30 דקות או פחות
"העברנו את ההרצאות לרשת, אבל אנחנו עדיין פלטפורמה לפעילות אופליין"
נמרוד לב התחיל להיערך להפעלת אירועים לקהל מצומצם במסגרת פלטפורמת פאנזינג, שמקיימת הרצאות ופעילויות שונות - ואז השתנו הגבלות הממשלה. מהר מאוד הוא החליט להעביר את הפעילות לאינטרנט, אבל הוא עדיין "צריך להיות מוכן ליום שאחרי"
- "הגענו בהייטק למקום של שכר מטורף ולא מוצדק לטעמי. בן רגע הכל התהפך"
- "צריך שנת חורף - להקפיא את כל ההוצאות וההכנסות למשך הסגר"
- "צריך לשנות גישה ולתקוף את הווירוס במהירות יותר גבוהה משהוא תוקף אותנו"
ההודעה של לב נשלחה אחרי אירוע שאליו הגיע קהל של 20 איש בלבד, ולב הבין שיש לו שתי אפשרויות - להקפיא או לסגור את פעילות החברה, או להעביר את כולה לרשת. בחברה בחרו באפשרות השנייה, והיום אפשר למצוא שלל הרצאות וסדנאות בווידיאו באתר החברה ובמובייל, והכל בחינם. "התלבטנו אם לגבות תשלום ואם כן אז באיזה גובה, חשבנו על סכום של בערך 20 שקל", מספר לב. "בסוף החלטנו להציע למשתתפים אפשרות לשלם".
לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן
לב עצמו מגיע עם רקע עשיר של פעילות ברשת - לפני יותר מ-20 שנה הוא עבד בחברה להקמת אתרים, ועמד מאחורי הקמת אתר ההיכרויות קופידון ובהמשך גם הקים את ksolo, אתר להפעלת קריוקי ביתי שנמכר ל-myspace והקדים בהרבה את טיק-טוק. למרות הרקע הזה, הוא מאמין שהמעבר של פאנזינג לרשת הוא זמני, ושהקהל ירצה לחזור לפעילות בפורמט הרגיל והמוכר. "אני לא חושב ששיעורים כמו פילאטיס או יוגה ב-zoom יהיו פופולריים אחרי שהעסק ייגמר. אנשים ירצו לצרוך את התכנים האלה אופליין כרגיל, אולי במודל זהיר".
לכן לב גם לא ממהר לשנות את המיקוד של החברה ובאתר שלה אפשר למצוא אירועים שהוא מעריך שלא יתקיימו, כמו שיעור חץ וקשת באנגליה בתחילת מאי. "יש למטה הודעה שלרגל המצב וכו' האירועים לא מתקיימים - אבל לא שינינו את כל הפלטפורמה. אני צריך להיות מוכן ליום שנחזור".
אז איך מנהלים סטארט-אפ בימי קורונה, מה הפתיע אותו בתרומות שמגיעות מהמשתתפים בפעילויות איך הוא הגיע בכלל לתפקיד הזה, אחרי שהשקיע בחברה בתור שותף בקרן? הכל בפרק מיוחד של הפודקאסט "30 דקות או פחות" בימי קורונה.
מראיינים:
נבות וולק, איש הייטק.
אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.