$
הסטארטאפים המבטיחים

הסטארטאפים המבטיחים 2020

סייבר ואבטחה - מ- Cato networks ועד סימולציה לימי מגפה של Safebreach

וגם: הגנת סייבר לרשתות ביתיות של Securing SAM, פלטפורמה להגנה מפני בוטים זדוניים של Perimeter X וניהול מדיניות פרטיות ברשת של BigID

מאיר אורבך והגר רבט 09:3828.04.20

אבטחת תשתיות במינימום הפרעות

 

claroty

מוצר: תוכנת סייבר לתעשייה

שנת הקמה: 2015

עובדים: 170, מניו יורק, תל אביב וריו דה ז'נרו

גיוסים: 100 מיליון דולר, מהקרנות: Team8, טמאסק, בסמר ונצ'רס, ועוד

מייסדים: אמיר זילברשטיין, ד"ר בני פורת וגלינה אנטובה

 

קלארוטי היא אחת החברות המתקדמות של קבוצת Team8, והיא מפתחת פלטפורמה לאבטחת רשתות ארגוניות לתשתיות תעשייה. לחברה כ־100 לקוחות בעולם, בין היתר בתחומי הייצור, מזון ומשקאות, גז ונפט, ותשתיות חשמל. בתקופה הנוכחית ממשיכה החברה להטמיע בארגונים מערכות הגנה גמישות על תשתיות קריטיות ב"מצב הנורמלי החדש", בו החברות צריכות לתפקד בסביבה של חוסר ודאות עם מינימום הפרעות והפסדים.

 

אמיר זילברשטיין גלינה אנטובה וד"ר בני פורת אמיר זילברשטיין גלינה אנטובה וד"ר בני פורת צילום: יח"צ

 

פרטיות מהבית

 

BigID

מוצר: ניהול מדיניות פרטיות ברשת

שנת הקמה: 2016

עובדים: 195

גיוסים: 146 מיליון דולר, מהקנות: bessemer venture, tiger global

מייסדים: דימיטרי סירוטה ונמרוד וקס

 

גיוס של 100 מיליון דולר בשנה האחרונה שם את BigID במקום מאוד טוב בתקופת המשבר. החברה פיתחה פלטפורמה שמאפשרת לאירגונים לנהל את מדיניות פרטיות המידע שלהם, באופן המותאם לצרכיהן ולמדיניות הרגולציה שחלה עליהן. במהלך 2019 עלו מכירות החברה פי ארבע בהשוואה לשנים קודמות, והיא חתמה על שיתופי פעולה עם חברות ענק כגון: מיקרוסופט, SAP, ו־AWE. ניהול מדיניות פרטיות היא אתגר לארגונים גם בימי שגרה, וכעת בתקופת עבודה מאסיבית מהבית זה הפך להיות מאתגר אף יותר. דבר זה פתח הזדמנויות רבות לחברה, שמנצלת אותן להגדיל את מצבת לקוחותיה.

 

דימיטרי סירוטה דימיטרי סירוטה

 

 

סימולציה לימי מגפה

 

Safebreach

מוצר: סימולציה לתקיפות סייבר

שנת הקמה: 2014

עובדים: 50, בתל אביב ובקליפורניה

גיוסים: 50 מיליון דולר, מהקרנות OCV, Partners, Sequoia Capital, DTCP

מייסדים: גיא בז'רנו ואיציק קוטלר

 

בלב ימי הקורונה הצליחה החברה לגייס 19 מיליון דולר, זאת תודות לביקוש הגובר למוצרים שלה. בימים אלה ההאקרים מגלים יעדים חדשים לתקיפה: המחשבים בבתים הפרטיים שמשמשים לעבודה מרחוק. חברות רבות לא ערוכות לאבטח את כל משתמשי הקצה, ורבות מהן ממהרות לאמץ את הטכנולוגיה של החברה על מנת לדמות אפשרויות פגיעה ברשת, ולמפות את כל הסיכונים שהעומדים בפניהן. בעקבות המצב החברה התקדמה בפיתוח המוצר, וצוות המחקר שלה הוסיף סימולציות למתקפות האקרים שנותנות מענה לאיומי אבטחת המידע ספציפיים לתרחישי עבודה מהבית. כבר לפני חודש עברה החברה עצמה למתכונת עבודה מהבית והתמודדה עם אתגרים בתהליכי גיוס מרחוק.

 

מימין איציק קוטלר וגיא בז'רנו מימין איציק קוטלר וגיא בז'רנו צילום: Safebreach

 

הולכים על הקצה

 

Securing SAM

מוצר: הגנת סייבר לרשתות ביתיות בדגש על IoT ומכשירי קצה

שנת הקמה: 2016

עובדים: 65 בישראל, גרמניה וארצות הברית

גיוסים: 20 מיליון דולר מאינטל קפיטל, Blumberg Capital, NightDragon Security

מייסדים: סיון ראושר, אלון לוטם ושמואל חפץ

 

תנופת המעבר לעבודה מהבית מדגישה את הצורך הגובר באבטחה ביתית מובנית. לא רק שהבתים עברו מהפכה של ממש בשנים האחרונות, עם כניסה של מוצרים מחוברים כמו רמקולים חכמים ואפילו מקררים חכמים — אלא שכעת המחשב הביתי הפך לכלי עבודה מרכזי. לנישה הזו נכנסת Securing SAM, שמפתחת מערכת אבטחה שמתאימה לעסקים קטנים ומשתמשים קצה ביתיים, כאלה שלא יכולים להסתמך על מחלקת ה־IT הארגונית לפתרונות מתקדמים. החברה עובדת דרך חברות טלקום ולא משווקת ישירות לצרכן הפרטי, ומדווחת על זינוק של 30% בביקוש למוצר שלה בתקופה האחרונה.

 

שמואל חפץ, סיון ראושר ואלון לוטם שמואל חפץ, סיון ראושר ואלון לוטם צילום: תומר רוטנברג

 

רוכבת על גל הבוטים

 

Perimeter X

מוצר: פלטפורמה להגנה מפני בוטים זדוניים

שנת הקמה: 2014

מספר עובדים: 183 בתל אביב, לונדון וארה״ב

גיוסים: 91.5 מיליון דולר מקרנות שונות בהן DTCP (דויטשה טלקום קפיטל פרטנרס) וסיילספורס ונצ׳רס

מייסדים: עומרי אילוז, עידו ספרותי ואופיר אשכנזי

 

חברת הסייבר PerimeterX פיתחה פלטפורמה להגנה מפני בוטים זדוניים. הפיתרון שלה מנתח עשרות מיליארדי אירועי סייבר מידי יום, ובאמצעות המידע הוא מונע התקפות מצד בוטים זדוניים. מוצריה קריטיים עבור לקוחותיה להורדת הסיכון ברשתות התקשורת שמשמשות את משתמשי הקצה, שעובדים מהבית בתקופה זו. בשנת 2019 השלימה החברה שני גיוסים משמעותיים של כ־43 מיליון דולר ואף רכשה את חברת הסייבר הישראלית פייג'סיל (PageSeal).

 

עמרי אילוז, עידו ספרותי ואופיר אשכנזי עמרי אילוז, עידו ספרותי ואופיר אשכנזי

 

אבטחה מלאה לעובדים מרחוק

 

Cato networks

מוצר: שירותי תקשורת ואבטחה מבוססי ענן

שנת הקמה: 2015

מספר עובדים: 200, ישראל וארצות הברית

גיוסים: 200 מיליון דולר Lightspeed Venture Partners Aspect Ventures, Greylock Partners, Singtel Innov8, U.S. Venture Partners (USVP) ושלמה קרמר

מייסדים: שלמה קרמר, גור שץ

 

שלמה קרמר וגור שץ הם יזמים וותיקים בתעשיית הסייבר ומאחוריהם הצלחות רבות. מגיפת הקורונה תפסה את החברה שאותה הם מובילים כעת בדיוק בזמן: החברה השלימה גיוס ענק של 77 מיליון דולר וגילתה שהפתרון שלה הוא האידיאלי לעבודה מרחוק, או כפי שאומרים מייסדיה: "לעבודה מכל מקום". Cato, מחברת ומאבטחת את הארגון כולו, ובכלל זה משתמשים המחוברים מרחוק, סניפים, אפליקציות ומרכזי נתונים פיזיים ווירטואלים, באמצעות שירות ענן גלובאלי. כך יכולה החברה לחבר מאות משתמשים לעבודה מרחוק בצורה מאובטחת לחלוטין. החברה דיווחה על עליה של 220% בהזמנות בשנה החולפת ועל רבעון ראשון מוצלח בשנת 2020, והיא ממשיכה בימים אלה בגיוס עובדים.

 

שלמה קרמר שלמה קרמר צילום: עמית שעל

 

עננים מפלדה

 

סניק מספקת מערכת אבטחה לספריות חיצוניות, מוצר שהולך והופך חיוני ככל שסביבת הפיתוח הולכת ומתבססת על עבודה בענן. בימים אלה החברה נהנית מדחיפה של שני גלים — גל המעבר של חברות רבות לדיגיטל, וגל המעבר לעבודה מהבית — ובהתאם, היא רושמת צמיחה משמעותית בשימוש בטכנולוגיה שלה. בשונה מרוב חברות הסייבר, סניק פונה לאנשי הפיתוח בחברה, ולא לאנשי האבטחה, ומציעה להם מוצר במודל פרימיום, כלומר כזה שכולל שימוש בסיסי חינמי ובצדו פיצ'רים מתקדמים בתשלום. מודל כזה מאפשר למפתחים להתחיל לעבוד באופן מיידית, מבלי להזדקק לאישורים ממחלקות אחרות בארגון.

 

Snyk

מוצר: אבטחה לספריות חיצוניות בענן

הקמה: 2015

עובדים: 300, ישראל, בריטניה, ארצות הברית, קנדה

גיוסים: 250 מיליון דולר, מהקרנות: Stripes, Canaan Partners, Salesforce Ventures, Tiger Global

מייסדים: גיא פודחרני, דני גרנדר, אסף חפץ

 

עובדי סניק עובדי סניק צילום: אתר החברה

 

 

 

x