$
משפט

עוד כתב אישום בכפוף לשימוע נגד חשוד בהפצת הודעות "פייק ניוז" על קורונה

עפ"י מכתב השימוע, מאור מזרחי בן 25 מבני ברק שלח מסרון פיקטיבי לתלמידת כיתה י"ב המורה לה להיכנס לבידוד. במקרה הקודם נשלח מכתב שימוע לתושב ראשל"צ בשל שליחתם של מסרונים פיקטיביים כאילו נשלחו ע"י משרד הבריאות

עמיר קורץ 12:0219.04.20

עוד כתב אישום בכפוף לשימוע נגד חשוד בשליחת הודעות "פייק ניוז" בנושא נגיף הקורונה: מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הודיעה למאור מזרחי, בן 25 מבני ברק, כי נשקלת העמדתו לדין, בכפוף לשימוע, בשל ביצוע עבירות של פרסום ידיעות כוזבות והעברת מידע כוזב במחשב. זאת, בשל שליחת מסרונים פיקטיביים אשר נחזו ככאלה שנשלחו על ידי משרד הבריאות וגרמו לתלמידת תיכון, בת 18, להסתגר בבידוד עד שהתגלה לה שמדובר בתרמית.

 

זימון זה לשימוע בטרם כתב אישום מצטרף למקרה קודם מלפני כשבועיים בו נשלח מכתב שימוע לתושב ראשל"צ בשל שליחתם של מסרונים פיקטיביים אשר נחזו ככאלה שנשלחו על ידי משרד הבריאות.

 

עפ"י מכתב השימוע שנשלח לחשוד ע"י עו"ד עמוס איתן מהפרקליטות, מזרחי שלח מסרון פיקטיבי לתלמידת כיתה י"ב המורה לה להיכנס לבידוד, תוך שימוש ביישומון המאפשר שליחת מסרונים ממספרים פיקטיביים.

 

לטענת הפרקליטות, המסרון נחזה ככזה שנשלח ע"י משרד הבריאות. כתוצאה מקבלתו, שהתה המתלוננת בבידוד ביתי, בריחוק מבני ביתה. למחרת ניסתה המתלוננת להתקשר למספר הטלפון ממנו נשלח המסרון כדי לוודא את אמיתות המידע.

 

בני ברק בימי הקורונה בני ברק בימי הקורונה צילום: שאול גולן

 

בעקבות זאת, החלה התכתבות מסרונים בין הצעירה לבין החשוד, בעוד המתלוננת סבורה שהיא מתכתבת עם מוקד של משרד הבריאות. במהלך התכתבות זו, ביקש מזרחי, על פי החשד, מהצעירה, להשיב על מספר שאלות שהביאו לחשיפת פרטים אישיים אודותיה. כך למשל, שאל שאל אותה האם היא מתגוררת בבית פרטי או בבית דירות; האם יש לה רישיון נהיגה; במה הוריה עוסקים; מה כתובת מגוריה ו"כיוצא באלה פרטים אישיים נוספים, אותם מסרה המתלוננת לחשוד כתוצאה ממצג השווא שהציג לה", נטען בהודעת הפרקליטות.

 

בהמשך ערכה הצעירה בירור מול משרד הבריאות והתברר לה כי נשלחו אליה הודעות כוזבות.

 

התיק נחקר בידי תחנת בני ברק במרחב דן במשטרה, כחלק ממדיניות האכיפה עליה הוחלט בפרקליטות, בכל הנוגע לעבירות המבוצעות בקשר עם המאבק הלאומי בהתפשטות נגיף הקורונה בישראל, ובכל הנוגע להפצת חדשות כזב סביב התפשטות הנגיף בישראל.

 

מנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות, ד"ר חיים ויסמונסקי, ציין כי המחלקה עוסקת בימים אלה באופן אינטנסיבי בטיפול בתיקיים הנחקרים במשטרה בנוגע לפרסומי כזב בקשר לקורונה. כמו כן, הפרקליטות פועלת בדרך של הסרת התכנים הכוזבים המתפרסמים ברשתות החברתיות. בפרקליטות מציינים כי הודעות כוזבות אלה "עלולות להביא לפגיעה בפרנסה או בחיי המשפחה של הנמענים. אנו רואים בחומרה תופעה זו ופועלים במהירות בטיפול בתיקים אלו".

x