ברננקי: התמ"ג של ארה"ב עלול להתכווץ ב-30% בגלל הקורונה, אך אין להשוות לתקופת השפל
לדברי בן ברננקי, יו"ר הפד לשעבר, אין להשוות את משבר הקורונה לשפל של שנות ה-30. "הוא נמשך 12 שנה, המשבר הנוכחי הוא כמו אסון טבע"
"תקופת השפל הגדול היא לא ההשוואה הנכונה שצריכה להיעשות לצניחה הכלכלית הנוכחית שנגרמה כתוצאה מההשבתות וההסגרים בתגובה להתפשטות נגיף הקורונה". כך אמר אתמול בן ברננקי, יו"ר הפדרל ריזרב לשעבר.
- הקורונה הולמת בארה"ב: המשק האמריקאי איבד 701 אלף משרות במרץ
- טראמפ: "240 אלף אמריקאים עלולים למות, אלו יהיו שבועיים קשים מאוד"
- התפשטות הקורונה: מעל למיליון נדבקים בעולם, יותר מ-50 אלף מתו מהנגיף
"יש כאלה שמשווים את המשבר הנוכחי לשפל הגדול. זו לא השוואה טובה במיוחד. השפל הגדול ארך 12 שנים", אמר ברננקי במצגת שנערכה אתמול (ג') בחסות ה-Brookings Instituation. "משבר הקורונה הוא כמו אסון טבע, והתגובה צריכה להיות דומה יותר להקלה במקרה חירום מאשר לתמריץ טיפוסי או תגובת אנטי למיתון אפשרי". ברננקי הוסיף שהוא "די מרוצה" מהתגובות הכספיות והמוניטריות שנעשו כעת.
התחזית של ברננקי למשק היא די עגומה. הוא העריך שהתמ"ג עשוי לרדת ב-30% או אפילו ביותר ברבעון השני (על בסיס שנתי). ברננקי העלה גם את האפשרות שהכלכלה יכולה להיפתח בחלקה בקיץ ולהיסגר שוב בסתיו. "בסופו של דבר, זו יכולה להיות שנה גרועה מאוד לכלכלה האמריקאית", אמר.
בשבוע שעבר אמרה ג'נט ילן, יו"ר הפד לשעבר ומחליפתו של ברננקי, כי הכלכלה האמריקאית על סף נפילה "מזעזעת", שעדיין לא משתקפת בנתוני המאקרו. לדבריה, מדובר במכה "עצומה והרסנית" לכלכלת ארה"ב.