מדינת ניו יורק: כמעט 150 אלף נדבקו - מספר הנדבקים הגבוה בעולם
מספר הנדבקים בארה"ב עלה ל-417 אלף, 14.1 אלף מתו; ראש ממשלת איטליה: חייבים להמשיך בסגר כדי לבלום את המגפה; ארגון הבריאות העולמי עונה לטראמפ: "אנחנו בתקופה קריטית, לא הזמן לדון בקיצוץ בתקציב"; בריטניה: עוד 938 מתו מקורונה ביממה האחרונה; עוד 757 מתים בספרד; תחזית: כלכלת גרמניה תיחתך ב-9.8% ברבעון השני - השיעור החד אי פעם
משבר הקורונה - עדכונים מהעולם
נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם
23:30 - כמעט 150 אלף חולים: ניו יורק במקום הראשון
מדינת ניו יורק דיווחה הערב (יום ד') כי 149,316 בני אדם נדבקו בנגיף הקורונה בשטחה, והפכה למדינה עם מספר הנדבקים הגבוה בעולם. בספרד מספר הנדבקים עומד על 146,690. איטליה נמצאת כעת במקום השלישי בעולם עם 139,422 נדבקים.
אוניברסיטת ג'ונס הופקינס דיווחה ש-934 בני אדם מתו בארה"ב ביממה האחרונה מנגיף הקורונה, ואובחנו 5,543 חולים חדשים. 779 ממקרי המוות נרשמו במדינת ניו יורק. בתדריך היומי הפציר המושל אנדרו קומואו בתושבים להישאר בבתים: "לא עברנו את זה, זה עדיין לא נגמר". בארה"ב כולה נדבקו עד כה יותר מ-417 אלף בני אדם. מניין המתים מקורונה בארה"ב עומד על 14,100.
22:45 - ראש ממשלת איטליה: חייבים להמשיך בסגר כדי לבלום את המגפה
סוכנות ההגנה האזרחית של איטליה מסרה כי 542 חולי קורונה מתו ביממה האחרונה. מדובר בירידה לעומת היממה הקודמת שבה מתו 604 בני אדם. במספר הנדבקים החדשים בארץ המגף נרשמה עלייה, עם 3,836 נדבקים ביממה האחרונה לעומת 3,039 ביממה הקודמת.
כמו כן, דווח על שיא במספר המחלימים מקורונה ביממה – 2,099 בני אדם. עד כה מתו מקורונה באיטליה 17,669 בני אדם. מניין הנדבקים בנגיף עומד על 139,422.
ראש ממשלת איטליה ג'וזפה קונטה אמר שהסגר הנוקשה חייב להימשך כדי לנסות לבלום את מגפת הקורונה, תוך דחיית קריאות של עסקים לפתוח מחדש מפעלים. בריאיון לעיתון הגרמני "בילד" אמר קונטה כי "מדענים אומרים לנו לא להקל בכלל בצעדים המגבילים". קונטה הוסיף שהוא בטוח שאם האיטלקים יכבדו את הנחיות הממשלה, הנתונים על נדבקים ומתים חדשים ישתפרו, "אך עלינו להמשיך להקפיד" לפעול על פי ההגבלות.
20:45 - ניו יורק: 779 בני אדם מתו מקורונה ביממה במדינה
779 בני אדם מתו מנגיף הקורונה במדינת ניו יורק ביממה האחרונה. כך מסר המושל אנדרו קומואו. בתדריך היומי הפציר המושל בתושבים להישאר בבתים: "לא עברנו את זה, זה עדיין לא נגמר".
20.30 - ארגון הבריאות העולמי: "אסור להפוך את המשבר לפוליטי - אחרת נראה עוד הרבה שקי גופות"
נשיא ארגון הבריאות העולמי (WHO) ביקש הערב מארה"ב וסין להפגין "מנהיגות ישרה" בכל הנוגע למגפת הקורונה, והזהיר את מנהיגי העולם שלא לבצע פוליטיזיצה של המשבר "אם אתם לא רוצים לראות עוד שקי גופות רבים". ברקע לדברים של טדרוס אבהנום ג'יבריסוס: הביקורת שמתח אתמול נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על ה-WHO. הנשיא צייץ בטוויטר כי הארגון "נכשל בגדול" בטיפול במגפת הקורונה, וכי "הארגון מאוד בעד סין, למרות שהוא ממומן ברובו על ידי ארה"ב. נבחן זאת היטב. למרבה המזל דחיתי את עצתם בתחילת המשבר וסגרתי את השערים לסין. למה הם נתנו לנו כזאת עצה גרועה?". ג'יבריסוס אמר הערב: "בסופו של יום, המנהיגים שייכים למפלגות פוליטיות. הפוקוס של כל המפלגות צריך להיות על הצלת חיים. בבקשה אל תעשו פוליטיזציה לנגיף".
19:00 - "בוריס ג'ונסון מגיב לטיפול, מצבו יציב"
ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, החולה בקורונה ואושפז שלשום בטיפול נמרץ, "מגיב לטיפול". כך אמר היום דוברו. הוא הדגיש כי ג'ונסון אינן עובד, אבל מסוגל ליצור קשר עם אנשים אחרים. עוד הדגיש הדובר כי מצבו של ג'ונסון יציב, וכי הוא מקבל טיפול סטנדרטי בחמצן. ראש הממשלה הבריטי לא נזקק להנשמה מלאכותית.
17:05 - ארגון הבריאות העולמי מגיב לטראמפ
ארגון הבריאות העולמי הגיב לאיום של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מאתמול לקצץ במימון הארגון; ד"ר האנס קלוג, האחראי על אזור אירופה ב-WHO, אמר: "אנחנו עדיין בשלב קריטי של המגפה. זה לא הזמן לקצץ במימון". אמש איים טראמפ כי יקפיא את התרומה האמריקנית לארגון הבריאות העולמי. לאחר שנשאל על ידי העיתונאים האם זה הזמן הנכון בהתחשב במשבר הקורונה הסתייג וציין כי הוא "אני לא אומר שאעשה זאת, אני רק בוחן את האפשרות". מוקדם יותר אתמול תקף טראמפ את הארגון וצייץ בטוויטר: "הארגון פישל. הוא ממומן בעיקר על-ידי ארה"ב, אבל מסיבה כלשהי הוא מאוד מוּכוון-סין. נקדיש לזה בחינה כמו שצריך".
16:50 - בריטניה: עוד 938 מתו מקורונה ביממה האחרונה
בבריטניה מתו היום 938 חולי קורונה בבתי החולים, ומניין המתים בממלכה עלה ל-7,097. ממשרד הבריאות נמסר כי יותר מ-60 אלף חולי קורונה אובחנו עד כה במדינה.
14:25 - בכיר בארגון הבריאות העולמי למדינות אירופה: שקלו בזהירות הסרת מגבלות
ד"ר הנס קלוגה, ראש ארגון הבריאות העולמי באירופה, קרא למדינות היבשת לשקול את הסרת המגבלות שהוטלו על האזרחים בזהירות יתרה. "עדיין יש לנו דרך ארוכה במרתון", אמר קלוגה. "לחשוב שאנחנו קרובים לנקודת יציאה זה דבר מסוכן. הווירוס לא משאיר מקום לשגיאות או לשאננות".
בתוך כך, יועץ בכיר למזכ"ל הארגון, ד"ר ברוס איילוורד, אמר עם שובו מביקור בספרד כי מוקדם מדי לדבר על אופטימיות במדינה, אך ציין כי אין ספק שיש האטה בקצב ההתפשטות שם.
13:15 - עוד 757 מתים בספרד
ספרד, המדינה עם מספר הנדבקים הגבוה באירופה, מדווחת על 757 מתים מנגיף הקורונה ביממה האחרונה. משרד הבריאות הספרדי ציין שמגמת ההאטה בקצב החולים החדשים, קרוב לחודש אחרי הסגר, נמשכת, ושביממה האחרונה דווח על 6,180 חולים חדשים. בפועל היומיים האחרונים מצביעים על מגמת עלייה: אתמול מתו בספרד 743 איש ו-5,473 נדבקו. מספר החולים הכולל בספרד עומד 146,690 בני אדם. 14,555 מתו מהנגיף במדינה. הסגר בספרד יימשך עד 26 באפריל.
12:20 - יותר מ-400 אלף חולים בארה"ב
רשת NBC מדווחת כי מספר חולי הקורונה בארה"ב חצה את רף ה-400 אלף ומספר המתים מהמחלה עומד על 12,864.
11:05 - הירידה ברבעון השני בכלכלת גרמניה צפויה להיות החדה אי פעם
כלכלת גרמניה צפויה להתכווץ השנה ב-4.2% בעקבות פגיעת הקורונה, כך לפי תחזיות של חמישה מכוני מחקר מובילים במדינה. רק ברבעון השני צפוי התוצר להיחתך ב-9.8% - הירידה החדה אי פעם ויותר מכפול מבמשבר הפיננסי של 2008. הצפי לשנה הבאה הוא להתאוששות של 5.8%.
10:50 - הבנק המרכזי של צרפת: צפי לצניחה של 6% בתמ"ג ברבעון הראשון
הבנק המרכזי של צרפת חוזה צניחה של 6% בתמ"ג ברבעון הראשון של השנה בעקבות הקורונה - הירידה החדה מאז מלחמת העולם השנייה. לפי ההודעה, כל שבועיים של צעדי סגר עשויים להפחית את הפעילת הכלכלית ב-1.5%.
09:15 - 254 מתו בגרמניה ביממה האחרונה
254 בני אדם מתו ביממה האחרונה מנגיף הקורונה בגרמניה. כך עולה מנתונים שפרסם מכון רוברט קוך, מכון המחקר האחראי על בקרת מחלות ומניעתן בגרמניה. מניין המתים הכולל בגרמניה מאז התפרצות הנגיף עומד על 1,861. כמו כן, אובחנו ביממה האחרונה 4,003 בני אדם כנשאי הנגיף. מניין הנדבקים בגרמניה מאז ההתפרצות עומד על 103,228.
07:30 - שיא מתים ביממה בארה"ב
לפי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס שהתפרסמו הלילה (בין שלישי לרביעי), 1,858 בני אדם מתו ביממה האחרונה בארצות הברית מקורונה. מדובר בשיא חדש של מספר מקרי מוות ביממה, שכן השיא הקודם נקבע ב-4 באפריל, אז מתו 1,344 אמריקאים. עד כה נדבקו קרוב ל-400 אלף בני אדם בנגיף בארצות הברית, ומניין החולים המדויק עומד כעת על 398,185.
בארה"ב מתו 12,844 בני אדם מהידבקות בנגיף ובכך היא עושה צעד נוסף ומתקרבת לאיטליה שמובילה את הרשימה עם 17,127 קורבנות ולספרד, שם מתו 13,798 בני אדם. בניו יורק בלבד מתו ביממה האחרונה 731 חולים, כך לפי המושל אנדרו קואומו. עם זאת, קואומו דיווח גם על סימנים חיוביים: מספר המתאשפזים החדשים הולך ופוחת, ונראה שהמדינה מגיעה להתייצבות מסוימת במספר החולים.
על אף הנתונים המדאיגים, נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, חש אופטימיות ואמר בתדרוך היומי בבית הלבן כי "למרות השבוע המאוד כואב, יש ניצוץ של תקווה". לדבריו, "ייתכן שאנחנו מגיעים לראש העקומה של המשבר ויהיו פחות מתים משחזינו". הנשיא האמריקאי התייחס לתחזיות שלפיהן בין 100 אלף ל-240 אלף אמריקנים ימותו מהידבקות בנגיף.
טראמפ ציין כי צבא ארה"ב בונה 15 אלף מיטות המיועדות לבתי חולים במקומות ה"נגועים". הוא גם הוסיף כי ברצונו לפתוח בחזרה את הכלכלה האמריקאית בקרוב.
הנשיא האמריקאי המשיך להתנגח מול ארגון הבריאות העולמי גם בתדרוך ואיים כי ישהה את המימון האמריקני לארגון. לאחר מכן כשנשאל האם נכון לפעול כך בעת המשבר הסתייג ואמר כי "האפשרות הזו נשקלת, אבל לא אמרתי שאעשה זאת".
מוקדם יותר אמש תקף את הארגון וכתב בטוויטר כי "ארגון הבריאות העולמי באמת פישל". הוא הוסיף: "הארגון הזה ממומן בעיקר על-ידי ארה"ב, אבל מסיבה כלשהי הוא מאוד מוּכוון-סין. נקדיש לזה בחינה כמו שצריך". טראמפ האשים את הארגון כי נהג ברפיון מול סין ופרסם המלצות גרועות בתחילת ההתפרצות.
בציוץ שלו הדגיש טראמפ כי למרבה המזל התעלם מהמלצת ארגון הבריאות העולמי שלא לסגור את גבולות ארה"ב בפני הבאים מסין כבר בתחילת ההתפרצות. "למה הם נתנו המלצה רעה כזו?", שאל. ארגון הבריאות העולמי, נזכיר, הרבה בראשית הדרך להחמיא לסין על הצעדים שנקטה למיגור הנגיף.
גורמים בוושינגטון ובמדינות במערב מעריכים שסין לא מסרה נתונים מלאים על מספר הנפגעים בשטחה מהנגיף, וגורמים מערביים רמזו שעוד תגיע העת לדון עם סין באחריותה למשבר האדיר שפוקד כעת את העולם.