$
המדריך

מדריך כלכליסט

חמשת הסטרימרים שישדרגו לכם את החג

ימי הבידוד מותירים רבים מאיתנו שקועים בבית אל מול המסכים. כל מי שעדיין לא שדרג את הצג בסלון לטלווזיה חכמה, יכול להפוך אותה לכזו כיום באמצעות סטרימר. לצורך כך הכנו לכם את רשימת הסטרימרים המועדפים עלינו לכבוד החג

איתמר זיגלמן 11:0008.04.20

הטלוויזיה הפכה למוצר צריכה כמעט בסיסי בימינו. בלעדיה ימי הבידוד היו הרבה יותר קשים. הרגלי הצפייה של כולנו השתנו בעשור האחרון ומצפייה בערוצים חיים, עברנו כולנו לזפזופ וצפייה ב-VOD, סרטונים ביוטיוב וצריכת תוכן בינלאומי באמצעות שירותי סטרימינג כמו נטפליקס, אמזון פריים, אפל טוי פלוס או דיסני פלוס.

 

כל אלו ועוד ניתנים לצפייה על המסך הגדול רק בזכות הסטרימרים והמכשירים החכמים המאפשרים לחבר את הטלוויזיה שלכם לרשת האינטרנט ולחנויות האפליקציות. למי מכם ששקל לשדרג את חווית הצפייה אך לא מעוניין לשפוך אלפי שקלים ברכישת טלווזיה חכמה - החלטנו לכבוד חג הפסח להכין לכם את רשימת הסטרימרים המועדפים עלינו.

 

Apple TV 4K - המתאים ביותר למכשירי iOS

 

אם יש לכם מכשיר של אפל, בין אם מדובר באייפון, אייפד, אפל ווטש או הכל ביחד - אנחנו ממליצים לכם לרכוש את הסטרימר החכם של החברה, האפל טיוי 4K.

הסטרימר מגיע בשני נפחי אכסון - 32 או 64 ג'יגה ודורש שלושה חיבורים פשוטים: חיבור לטלוויזיה באמצעות כבל HDMI, חיבור לחשמל באמצעות כבל ספק כוח, וחיבור לאינטרנט (בין אם קווי או אלחוטי). למכשיר שלט חכם עם משטח מגע מזכוכית שברירית למדי שאיתו ניתן לעבור בין מסכים באמצעות מחוות יד עדינות. בנוסף מצוי בשלט לחצן המקפיץ את העוזרת הקולית  סירי, ממנה נתן לבקש לבצע פעולות שונות באמצעות הקול בלבד (לעת עתה - זמינה באנגלית בלבד).

 

יתרונות: המכשיר תומך בכל הפורמטים הכי חדשניים של תצוגה וסאונד. ובמידה ויש ברשותכם טלוויזיית 4K תומכת HDR עם טכנולוגיית הסאונד של Dolby Atmos - חווית הצפייה תהיה חלקה ואיכותית, עד שלא תרצו ללכת לקולנוע גם אחרי הבידוד. האפל טיוי נבנה לשמש כחלק אינטגרלי באקו סיסטם של אפל כסטרימר שישתף פעולה עם המכשירים השונים של החברה. לדוגמה: תוכלו לחבר את מסך האייפון שלכם למסך הטלוויזיה ולשתף את משפחתכם בתמונות, מוזיקה, או אפילו לגלוש יחד בדפדפן האינטרנט על המסך הגדול.

 

בנוסף אם אינכם אוהבים את השלט של המכשיר (כמו רבים אחרים) תוכלו להשתמש באייפון, האייפד ואפילו בשעון החכם של החברה בכדי לשלוט בסטרימר ללא שלט כלל. ומכיוון שכל המכשירים מחוברים יחד לרשת האלחוטית - אין צורך לכוון אותם אל הטלווזיה על מנת להעביר ערוץ, אלא ניתן לעשות זאת גם מהקצה השני של הבית. 

 

חשוב לציין שהסטרימר של אפל אינו רק מכשיר לצפייה בתכנים אלא מכונת בידור של ממש אליה ניתן לחבר בקר משחק או ג'ויסטיק ולשחק במשחקים, בדומה לקונסולת משחקים מתחרה. מלבד זאת, רוכשים סטרימר חדש יקבלו לחינם לשנה את שירות הסטרימינג של החברה - האפל טיוי פלוס.

אפל טיוי אפל טיוי

 

חסרונות: אנחנו דווקא מחובבי השלט של אפל שהתרגלו לעבוד איתו, אך אנחנו ערים לעובדה שרבים מוצאים בו אי נוחות. אכן השלט יכול להיות מאוד מתסכל ודורש אימון ומיומנות ולא פעם הוא נפל לנו מהיד ונשבר (עלות תיקון השלט יכולה להגיע למאות שקלים). בנוסף, אם אתם אנשי אנדרואיד ואין ברשותכם מכשירים של חברת התפוח, כדאי לכם לשקול פעמיים אם ברצונכם לרכוש דווקא את הסטרימר הזה, שעובד נהדר גם לבדו אך ישנם לא מעט סטרימרים אחרים תומכי אנדרואיד שיעשו עבודה נפלאה לא פחות. כמו כן, בדומה לכל מכשיר של החברה, מחירו גבוה יחסית למתחרים ונע בין 759-1049 לפי אתר זאפ להשוואת מחירים.

  

שיאומי Mi Box S - האטרקטיבי ביותר בשוק

 

שיאומי (Xiaomi) הפכה לשם דבר גם בתחום של מזרימי המדיה (סטרימרים), והכל בזכות Mi Box. וכמו כל דגם של החברה, היא דאגה למוצר פשוט וזול במטרה להנגיש את הטכנולוגיה ככל היותר לציבור הרחב. המארז של המכשיר קטן ביותר וגם הוא מתחבר בפשטות לטלוויזיה באמצעות כבל HDMI, חיבור לחשמל וחיבור לאינטרנט. לדגם ה-S של המכשיר נוספו בשלט לחצני הנטפליקס ו-Live. לגבי הראשון אתם יכולים לשער מה הוא עושה, וזה אכן תוספת נוחה למדי כשרוצים לעבור בזריזות לאפליקציית נטפליקס המובנית במערכת. הכפתור השני לעומת זאת לא ממש שימושי עבורנו ומיועד לאפליקציית טלוויזיה, כאלה הפועלות בעיקר בארצות הברית ובמדינות אחרות. ללא הגדרה כלשהי הכפתור לא עושה דבר.

 

Xioami Mi Box S Xioami Mi Box S צילום: שיאומי

 

יתרונות: מחיר! הדגם הוא הזול מבין הסטרימרים ברשימה בין 260-280 שקלים וללא ספק נותן אפשרויות רבות והופך את הצפייה על המסך הגדול לנוחה וקלה. הוא גם תומך בכל הפורמטים הפופולריים.

 

חסרונות: חבל שבדגם ה-S לא ראינו שדרוג בביצועי המכשיר. קרה לנו לא פעם שהוא נתקע וקרס. בנוסף ניכר חוסר החיבור הקווי לרשת, אותו יש לרכוש בנפרד בעלות של 12 דולרים.

 

 

Chromecast Ultra- הפשוט ביותר

 

מכשיר נוסף שחביב עלינו במיוחד הוא ה-Chromecast בגרסתו העדכנית, הכרומקאסט אולטרה. מדובר בדונגל קטנטן יחסית למתחריו שמתחבר מאחורי הטלוויזיה שלכם באמצעות חיבור HDMI וחיבור USB או חיבור חשמל בלבד. מהרגע שחיברתם אותו אל מאחורי הטלוויזיה אתם כבר תשכחו שהוא שם, והוא כבר יעשה עבורכם את כל העבודה.

 

ממשק המשתמש של הדונגל של גוגל הוא בעצם באמצעות הטלפון החכם בלבד, המשמש כשלט שלכם. ומה יותר נוח מלהשתמש בטלפון החכם שנמצא עליכם כל הזמן? דרך הטלפון החכם תוכלו להעביר את כל התכנים שאתם צופים בהם מהאפליקציות השונות באמצעות כפתור 'העברה' המופיע באפליקציות השונות אל הכרומקאסט המחובר אל הטלוויזיה שלכם. ואם תרצו תוכלו גם לבצע Mirring של ממש למסך הטלפון על גבי הטלוויזיה.  

 

כרומקאסט כרומקאסט צילום: Google inc

 

יתרונות: כאמור, החיבור של הסטרימר לטלוויזיה ולרשת הוא פשוט ומהיר והפעלתו לא דורשת למידה של ממשק חדש אלא היכרות עם הטלפון החכם שברשותכם. תוסף נחמד לאולטרה, שקיים כיום בארצות הברית וטרם הגיע לישראל הוא שירות הגיימינג סטדיה (Stadia) של גוגל, איתו ניתן לצרוך משחקי וידאו כבדים באמצעות סטרימינג. וכל זה בדונגל קטן שמחירו בארץ נע בין 180-370 ש"ח לפי אתר זאפ להשוואת מחירים

 

חסרונות:

לעיתים איטי מאוד, לא כל הפיצ'רים זמינים בישראל ולא עובד חלק עם מכשירי iOS של אפל

 

 

Nvidia Shield - הטוב ביותר לגיימרים

 

מכשירי הסטרימינג של אנבידיה נחשבים לטופ בשוק הסטרימינג, ובשנת 2019 השיקה החברה שני מכשירים בדור השלישי של המותג. מזרימי המדיה, Shield TV 2019 ו-Shield TV Pro 2019, מבוססים על שבב +Tegra X1 המכיל 256 ליבות גרפיות וכוללים תמיכה ביותר טכנולוגיות וידאו ואודיו, כמו Dolby Vision לצבעים מדויקים ו-Dolby Atmos לצליל היקפי עשיר, בנוסף לתמיכה בנגינת סרטי 4K עם HDR בקצב של 60 פריימים לשנייה עם כל הפורמטים העכשוויים.

 

דגמי 2019 של Shield TV מריצים את גרסה 9.0 (פאי) של Android TV עם חנות האפליקציות של גוגל, הכוללת מעל 5,000 אפליקציות מותאמות לטלוויזיה, ובנוסף מציעה Nvidia את שירות GeForce Now למשחקים. הסטרימרים כוללים גם את המסייעת הקולית של גוגל כחלק ממערכת ההפעלה, וניתן להפעיל ולשלוט בה גם באמצעות רמקול חכם של גוגל או של אמזון (Amazon).

 

הדגם המקורי של סטרימר הגיימינג מבית Nvidia הדגם המקורי של סטרימר הגיימינג מבית Nvidia

 

דגם Shield TV Pro 2019 מגיע בעיצוב דומה לשני הדורות שקדמו לו וכולל זיכרון עבודה בנפח 3 גיגה-בייט, אחסון פנימי בנפח 16 גיגה-בייט, חריץ microSD להרחבה, שני שקעי USB 3.0 לחיבור אביזרים חיצוניים עם תמיכה בכוננים קשיחים לשימוש כשרת מדיה ביתי באמצעות שירות Plex, קישוריות חוטית ואלחוטית לרשת ובלוטות' 5 ותמיכה ברכזת הבית החכם SmartThings מבית סמסונג (Samsung).

 

שני הדגמים, Shield TV 2019 ו-Shield TV Pro 2019, מגיעים עם שלט חדש, בעל תאורה אחורית לכפתורים, הנדלקת בעת הזזת השלט, תקשורת בלוטות' מול הסטרימר, אולטרא-אדום לשליטה על הטלוויזיה, כפתור ייעודי לנטפליקס, כפתור להפעלת שליטה קולית, מנגנון לאיתור השלט בעזרת לחיצה על כפתור או באפליקציה, וסוללות AAA סטנדרטיות במקום סוללות הכפתור הקשות יותר להחלפה.

 

יתרונות: Nvidia ציידה את הסטרימרים שלה בשלל הפיצ'רים החדשניים בשוק ואין ספק ששניהם עם מפרטים מרשימים ביותר המספקים חווית צפייה ומשחק חלקה תוך מתן דגש לדקויות.

 

חסרונות: שני הדגמים מותאמים למשתמשים כבדים יותר של טכנולוגיה וגיימינג לכן, הממשק מותאם לקהל זה ולא לכל אחד. בנוסף מחיר דגם הפרו עומד על כ-199 דולר שהם, כ-700 שקלים.

 

Microsoft Adapter - הנוח ביותר

 

להערכתנו מעטים הישראלים ששמעו על הסטרימר הזה - וחבל כי הוא יכול להיות המכשיר שאותו בדיוק הם מחפשים כבר שנים. מכירים את זה שאתם רק רוצים לחבר את המחשב שלכם למסך הטלוויזיה ואתם מוצאים את עצמכם עם כבלים רצים באמצע הסלון? הדונגל של מיקרוסופט שם סוף בדיוק לזה. אם אפשט לכם את מהותו של המכשיר - הוא משמש כחיבור HDMI אלחוטי והוא מושלם עבור אלו שרק רוצים להרחיב את מסך המחשב שלהם לצג נוסף. הדונגל אינו מתבסס על רשת אלחוטית כך שבמידה והרשת עמוסה או קורסת - זה לא ישפיע על מהירות העברת המידע. הדבר היחידי שישפיע על איכות השידור הוא המרחק הפיזי בין המחשב שלכם לאדפטר.

 

איך זה עובד? בדיוק כמו שהייתם מצפים: בדומה לכרומקאסט, מחברים את הקצה האחד של הדונגל לחיבור ה-HDMI ואת הקצה השני לחיבור ה-USB במסך הטלוויזיה/ חיבור לשקע החשמל. ובכדי להתחבר מחפשים במחשב או הלפטופ עם מערכת ההפעלה Windows 10 את לחצן ה'העבר' שנמצא בשורת המשימות של שולחן העבודה - אז המערכת מאתרת את המתאם וזהו - התחברתם. כעת תוכלו להשתמש במסך הטלוויזיה שלכם כמסך נוסף,  ולשדרג את העבודה שלכם במשרד שהקמתם בסלון.  

 

Microsoft Adapter Microsoft Adapter צילום: מיקרוסופט

 

יתרונות:

המכשיר זעיר ולא נראה לעין, בעל חיבור פשוט ביותר ובמחיר אטרקטיבי במיוחד של 279-440 ש"ח לפי אתר זאפ להשוואת מחירים. אינו דורש למידה של ממשק נוסף אלא מתבסס על המחשב האישי שלכם. לא דורש חיבור לאינטרנט.

 

חסרונות:

זמין לרכישה במקומות ספציפיים בארץ. המכשיר לא יועד להזרמת קבצי וידאו, המשמעות היא שסרטים וקבצי מדיה יפעלו על המכשיר אך לא בהכרח בצורה חלקה ויש להעריך שהמכשיר יתקשה עם תכני 4K מתקדמים וכבדים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x