יומן פגרת קורונה: האם עונת 2019/20 של ה-NBA תבוטל?
וגם: האם ההפקה האוטומטית של שידורי ספורט היא הדרך קדימה עבור ליגות הספורט עד שיימצא חיסון לקורונה?
האם ה-NBA תחזור לעונת 2019/20? על פניו, ולפי דיווחים חדשים, בליגה "פסימים" וכבר ישנן שיחות בין הליגה ואיגוד השחקנים לגבי ביטול עונת 2019/20.
ב-NBA עדיין מנסים להבין את המשמעויות של הביטול - מבחינה חוזית, הכנסות וקנסות אפשריים - אבל כאמור, בליגה פסימים. הפסימיות נובעת בעיקר בגלל שה-CBA, ליגת הכדורסל של סין, עדיין לא חזרה לפעילות - ואף דחתה את החזרה לפעילות באפריל בגלל שבסין חוששים מהתפרצות שנייה של קורונה.
אמש, בשיחה עם הקומישינרים של ליגות הספורט האמריקאיות, הביע דונלד טראמפ את רצונו שליגות הספורט הראשיות יחזרו לפעילות - מלאה, עם קהל ביציעים והכל. הוא מביע את הרצון הזה בזמן שבארה"ב מתכוננים ל-200 אלף מתים מקורונה בשבועות הקרובים. אדם סילבר, קומישינר ה-NBA, טען בשיחה שהוא היה רוצה לסייע ב"חזרה לנורמליות" אבל מבין שכרגע אפשר לעשות ספורט רק אם אנשים בעלי סמכות רפואית ומדעית יאשרו זאת. נראה שמנהיגי הליגות המקצועניות בארה"ב מראים יותר אחריות ומנהיגות מאשר נשיא ארה"ב (אבל זה כבר סיפור אחר).
האמריקאים מנומסים מדי להגיד זאת לנשיא ארה"ב - אבל כנראה שאין מצב שעד הקיץ יחזרו לפעילות. כאמור, סביר יותר להניח שלא יחזרו לשום פעילות ספורטיבית בארה"ב עד הסתיו (למרות שב-NBA עובדים על טורנירים "חיובים" - H-O-R-S-E בין כוכבי NBA בבידוד).
ביפן, שם קיוו במרץ שיתחילו לקיים משחקים בליגות השונות ב-24 באפריל - גם החליטו לדחות את פתיחת הליגה מחדש בחודש לפחות. ליגת הכדורגל של יפן הודיעה שתחילת העונה מחדש ב-9 במאי בלתי אפשרית כרגע.
הבעיה המרכזית - גם במדינות בהן ה"עקומה התיישרה" - היא מספר האנשים שצריך בשביל הפקת משחק ספורט - לטלוויזיה בלבד. גם בכדורסל ללא קהל, לא מספיק רק 12 שחקנים בכל קבוצה, מאמנים ושופט. צריך חברי מזכירות, צריך אנשי צוות רפואי, צריך צלמים, אנשי סאונד, מפיקים, שדרים, אנשי תחזוקה, אפסנאים ועוד. ובשביל לקיים אירוע כזה ללא קורונה, צריך לוודא שכל האנשים הללו לא נושאים את הווירוס.
כך שגם אם ב-NBA יחליטו לטוס לאי בודד כדי לקיים 4 סדרות פלייאוף - מדובר בפרויקט שמצריך מאות אנשים, במקרה הטוב. זה בלתי אפשרי במסגרת המגבלות הרפואיות והחברתיות הקיימות. שלא לדבר על הנראות.
טכנולוגיות השידור של פיקסלוט
כאמור, במערב עוד רחוקים מאוד מחזרה למגרשים אבל ביפן צופים חזרה לשגרת משחקי הספורט בסוף האביב ותחילת הקיץ. לשם כך מכינים את התשתיות לשידור של אלפי משחקים אזוריים ומקומיים בעזרת טכנולוגיות השידור של פיקסלוט.
לוקה דונצ’יץ שחקן NBA צילום: איי אף פי
פיקסלוט היא חברה ישראלית מתחום בעולם ההפקה האוטומטית של שידורי ספורט המבוססת על אינטליגנציה מלאכותית. כלומר, צילום והפקה "ללא מגע אדם".
בשבוע שעבר הודיעו על יציאתה לדרך של שותפות אסטרטגית לאספקת פתרונות בתחום ההפקה האוטומטית ל- NTTSportict co. ltd, חברה חדשה שהוקמה על ידי NTT West ו- Group HD Asahi Broadcasting ביפן. החברה החדשה תחחצר ותפיץ תכני וידאו למתקני ספורט וארגונים, שיבוססו באופן בלעדי על הטכנולוגיה של פיקסלוט. פיקסלוט מעריכים שהשותפות תניב עסקאות בהיקף של כ-4-3 מיליון דולר כבר בשנת 2020. החברה החדשה מתכננת לתרום לפיתוח תחרויות ספורט וספורט חובבני באזורי הערים כמו גם באזורים הכפריים.
"אנחנו שמחים שנבחרנו כטכנולוגית ההפקה של עשרות ליגות מקומיות ביפן" אמר אלון ורבר, מנכ"ל פיקסלוט. "היכולת לשדר משחקים בשידור חי תאפשר לליגות מקומיות וחובבניות רבות לצאת מהמשבר הנוכחי ולפתח את יכולותיהן של הקבוצות והשחקנים. בנוסף, בעזרת שידור של משחקים שחקנים ומועדונים יתקשרו בצורה טובה יותר עם האוהדים שלהם עד שאלו יחזרו למגרשים בצורה מלאה. ראיית הנולד של השותפים שלנו להשתמש בטכנולוגיה הזו יהווה גורם עיקרי בסיוע לחברה לחזור לשגרה אחרי שהמגיפה תחלוף."
יוסי טרבלוס, מנהל השיווק של פיקסלוט, טוען שהחברה הישראלית יכולה לסייע לעולם הספורט כולו לחזור למגרשים. "אנחנו יכולים לפרוש את המצלמות שלנו ולהפעיל שידור מרחוק. ללא אנשים בשטח - למען הצופים בבית שעדיין לא יחזרו למגרשים. הפקה אוטמוטית עשויה להתגלות כהכרח".
זה רחוק ממצב אידיאלי, אבל האם רישות מספר אולמות באזורים שאינם מוכים בקורונה וקיום משחקים עם צוות שיפוט, צוות אימון וצוות רפואי מצומצמים, יכול להוות אופציה לקיום משחקי כדורסל מקצועיים?
האם ליגות, כמו ה-NBA, יסכימו לרעיון כזה שעשוי להציל קצת מהעונה? האם זה פתרון לליגות אחרות בהעדר חיסון? יש ללא מעט אנשים אינטרס שזה יקרה.