סופטבנק נסוגה מעסקת Wework; הלך האקזיט של אדם נוימן
הקבוצה החליטה לסגת מכוונתה לרכוש מניות של חברת חללי העבודה בשווי 3 מיליארד דולר. ועדת הדירקטוריון של החברה מסרה שהיא "מופתעת ומאוכזבת" מכך שסופטבנק נסוגה מהרכישה, ושבכוונתה לבדוק את האפשרויות המשפטיות שעומדות לרשותה
- עכשיו זה רשמי: WeWork מינתה מנכ"ל חדש
- אחרי פרישתו מ-WeWork, אדם נוימן הגיע לביקור פרטי בישראל
- סופטבנק שוקלת לקצץ בתוכנית החילוץ ל-WeWork, התשלום לנוימן ייחתך
לפני שבועיים איימה סופטבנק, שכבר השקיעה מיליארדי דולרים ב-WeWork, לסגת מרכישת המניות, בין היתר עקב החקירות הממשלתיות בנוגע לחברה. התשלום של סופטבנק עבור המניות לא היה אמור ללכת ישירות ל-WeWork, אלא לבעלי המניות שמכרו אותן.
WeWork חוכרת שטחי עבודה בהיקף עצום ומשכירה אותם לפרילנסרים, עסקים קטנים ותאגידים. אך עלות החכירה והוצאות המרת החללים האלה לחללי עבודה, מגיעות למיליארדי דולרים. הנטל הכלכלי של החברה היה צפוי אף לעלות השנה, בעוד החברה ממשיכה להתרחב בקצב מסחרר, ופותחת חללים חדשים שכבר התחייבה להחכירם.
מנכ"ל סופטבנק מסיושי סן היה תומך נלהב של חזונו של נוימן לגבי WeWork, שהתמקד ביצירת חללי עבודה שיתופיים בהם עמיתים יוכלו לשתף פעולה ביתר יעילות ולספוג יותר השראה. אך נוימן נטש את החברה בשנה שעברה לאחר שמשקיעים החלו לבקר את סגנון הניהול שלו ואת העסקאות הפרטיות שעשה עם החברה, שהיוו ניגוד עניינים מצידו. ועדת הדירקטוריון אמרה שהיא "מופתעת ומאוכזבת" מכך שסופטבנק נסוגה מהרכישה, ושבכוונתה "לבדוק את האפשרויות המשפטיות שעומדות לרשותה"