$
המלצות לסופ"ש

עושים לביתנו: הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת

שיעור במיחזור, צפייה בסרטי סטודנטים, שאלות חכמות לילדים נבונים, הספר "אחותי, הרוצחת הסדרתית" ואמנות בהזמנה אישית

כתבי כלכליסט 08:0602.04.20

קולנוע

קצר וקולע

 

סרט סטודנטים סרט סטודנטים

 

גם החוג לקולנוע באוניברסיטת תל־אביב פותח את הארכיונים שלו לצפייה חופשית מהבית, באתר T-port, המשווק סרטי סטודנטים למפיצים ופסטיבלי קולנוע (בסרטים הדורשים סיסמה, תמצאו אותה בתקציר הצמוד לסרט). כל הסרטים נעים בין 14 ל־40 דקות, ולכן ההמלצה הפשוטה היא להתחיל לדפדף. ההמלצות שלי: "ביקור חולים" של מאיה דרייפוס, שזכה ב־2005 בפרס השני בתחרות סרטי הסטודנטים של קאן, "פריז על המים" של הדס איילון, שזכה במדליית הכסף בפרסי האוסקר לסרטי סטודנטים, ו"כל הכבוד" המשעשע של עומר בן סימון ואריה הספרי, שזכה בפסטיבל סרטי הסטודנטים ב־2018. אל תחמיצו גם את "ברבי בלוז" של עדי קוטנר, את "אאוט" הרדיקלי של אלון סהר ואת "גבולות" של דנה לרר, שלושה סרטים מאתגרי מחשבה.

יאיר רוה

 

ספר

אחות בדם

 

 

 

לקוֹרידֶה יש בעיה: אחותה, אָיוֹלָה, לא מצליחה להפסיק להרוג את הגברים שמחזרים אחריה. "אחותי, הרוצחת הסדרתית" (ידיעות ספרים) המצליח של הסופרת הניגרית, אוינקן ברייתווייט, אמנם מתחיל כעוד סיפור מוכר מז'אנר פשע אמיתי, אבל מתפתח לקריאה מותחת ומלאה בטוויסטים. ברייתווייט מעלה שאלות על היחסים המורכבים להפליא בין אחיות, ועל העברה בין־דורית של אלימות. באמצעות דמותה של קורידה, האחות המסורה והדואגת, היא תוהה מהם הגבולות של הדברים שנעשה עבור המשפחה שלנו, וכמה רחוק נהיה מוכנים ללכת. המותחן המצליח נכלל ברשימת המועמדים לפרס בוקר, וזכה בפרס ספר המתח של השנה של "לוס אנג'לס טיימס", אבל לא חייבים להיות מחובבי הז'אנר כדי ליהנות ממנו.

ניצן פינקו

 

אמנות

לשחרר את הפחד

 

ציור של מיה פרי ציור של מיה פרי איור: מיה פרי

 

 

האמנית מיה פרי היתה אמורה להשתתף בתערוכה קבוצתית אינטראקטיבית שבמסגרתה היתה צריכה לשהות בחלל של גלריה Raw Art התל־אביבית. אבל זה כמובן לא קרה. במקום זה, היא החליטה להעביר את הפעילות שלה לרשת והקימה אתר בשם "You Are Safe" שבו יכול כל גולש לשלוח מילה או משפט שאותם הוא רוצה שהיא תצייר. את העבודות הנפלאות, המינימליסטיות והנוגעות ללב, היא מפרסמת באתר (www.youaresafe.net), ועד כה אפשר למצוא ביניהן כאלה שציירה למשפטים כמו "לשחרר את הפחד", "מקום להתפרק בו", "שברון לב" וגם למילים בודדות כמו "סוס" או "דבורה" – שהתוצאה שלהן מרגשת לא פחות.

רעות ברנע

 

ילדים

מיחזור גורלי

 

 

 צילום: שאטרסטוק

 

בגלל שאנחנו נמצאים כל הזמן בבית, אנחנו גם מייצרים המון זבל. עמוד הפייסבוק "Best Out Of Waste" מציע אינסוף רעיונות יצירתיים לדברים שאפשר לעשות מחלק ניכר ממה שתכננו לזרוק לפח. כך, למשל, תוכלו ללמוד איך לנצל את כל פקקי השעם של בקבוקי היין כדי ליצור עם הילדים חותמות או כלים לסכו"ם, אילו משחקי הרכבה מקסימים אפשר ליצור מגלילי נייר טואלט, ומגוון שלם של רעיונות למשחקים שאפשר ליצור מאבנים שמצאתם בטיול היומי עד סוף הרחוב ובחזרה. אפילו מחבילת פסטה אפשר ליצור מסגרות לתמונות וקישוטים לבית.

רעות ברנע

 

 

טלוויזיה

תודה ששאלת

 

 

 צילום: כאן חינוכית

 

אחת ההצלחות של "סליחה על השאלה", סדרת דוקו־ריאליטי נפלאה שמשודרת בכאן, היא שילדים ובני נוער אהבו לצפות בה. כעת עולה גרסה נוספת שלה שכולה עם ילדים. הפורמט של הסדרה, זוכת פרס האקדמיה, פשוט: אנשים, במקרה הזה ילדים, יושבים מול מצלמה (ומול העורך אסף בקר) ולצדם ערימה של כרטיסיות עם שאלות. הם קוראים את השאלה ומשיבים עליה. פורמט פשוט, רעיון גדול שכל כולו אהבת אדם על כל השונות שבו. בכל אחד מ־15 הפרקים מדברים עם ילדים בעלי מכנה משותף: חירשים, אחים לילדים עם צרכים מיוחדים, ילדי עובדים זרים, ילדי עוטף עזה, ילדים שעברו חרם ואחרים. לפי שני הפרקים הראשונים (שמשודרים קודם ביוטיוב) כל מפגש כזה מרחיב לב, מרגש, אפילו מעורר גאווה ותקווה.

רותה קופפר

 

x