עושים לביתנו: קורונה הזווית האופטימית
לשחק במגפה ולנצח, לצפות באנימציה משובחת, לאפות עוגיות סופר מתוקות, ולחזור לישראל של שנות ה־70 הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת מהבית
נאבקים בווירוס כל המשפחה
בת השירות שלנו חזרה הביתה לכבוד הסגר והביאה איתה את המשחק שהטריף בחודשים האחרונים את הקומונה שלה, מבלי שהיה להם מושג שהם בעצם משחקים במה שעוד רגע יהפוך לאקטואליה: "פנדמיק" הוא שמו של משחק קופסה אמריקאי (המשווק בארץ על ידי חברת "הקוביה", שמשווקים גם את סדרת "קטאן"), והוא ממש מותח - בייחוד כיום. מה שמעניין בו הוא שמשתתפי המשחק (2-4 משתתפים), המגלמים את מדעני המכון לחקר מחלות באטלנטה, לא משחקים האחד נגד השני, אלא צריכים לעבוד כצוות כדי להתפרס בעולם, לעצור התפרצויות של וירוסים שונים ולמצוא להם תרופות לפני שהם מתפשטים בעולם. שלב קריאת ההוראות מורכב ודורש סבלנות, אבל מרגע שכללי המשחק ברורים המשחק תופס תאוצה מהר והוא אינטליגנטי ומורט עצבים (ומושלם לשבתות שעון הקיץ המתארכות). אפילו את וירוס הקורונה זיהינו שם. וכשהבסנו את הווירוסים כמשפחה, התבאסנו לגלות בטלוויזיה שבמציאות המגיפה עוד נמשכת. אולי עד סוף הסיבוב הבא זה יגמר.
יאיר רוה
יוטיוב
זום לנטפליקס
יוזמה חמודה של יוצרי ומדבבי "פה גדול" (Big Mouth), שנועדה לעודד מתן תרומות לארגוני צדקה בימים אלה, מוצעת ביוטיוב. השחקנים, ובהם מאיה רודולף, ג'ון מולייני וריצ'ארד קיינד קוראים ביחד את פרק 6 מהעונה השלישית, "איך להגיע לאורגזמה". למי שלא מכירים את הסדרה של נטפליקס, זאת הזדמנות מעולה לעשות היכרות; מדובר באנימציה מבריקה, מחזקת ומחממת לב על חבורה של ילדים בחטיבת הביניים ומפלצות ההורמונים שלהם. ברוח הימים האלה, ההקראה מתבצעת בזום. כל אחד מהמדבבים נמצא בביתו. בתחילת הקטע, היוצרים ניק קרול ואנדרו גולדברג, מציגים את המצטרפים בריבועים שלהם, יש קצת אווירת מאחורי הקלעים, ואז הם מתחילים את ההקראה. גרסה למעריצים הרבים של הסדרה.
רותה קופפר
מתכון
עוגיות אמסטרדם של השף-קונדיטורית ליאור משיח
מצרכים ל־20 עוגיות:
• 250 גר' קמח לבן
• 65 גר' אבקת קקאו
• 2 כפות אבקת חלב
• 2 כפיות קורנפלור
• 1 כפית סודה לשתייה
• 1 כפית מלח
• 1/2 כפית קפה נמס
• 170 גרם חמאה בטמפ' החדר
• 150 גרם סוכר חום דמררה
• 100 גרם סוכר לבן
• 2 ביצים
• 2 כפיות תמצית וניל
• 170 גר' שוקולד לבן
(מדליונים או קוביות קצוצות גס)
אופן ההכנה:
בקערה בינונית טורפים יחד קמח, אבקת קקאו, אבקת חלב, קורנפלור, סודה לשתייה, מלח וקפה נמס. מניחים בצד.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה עם הסוכר החום והסוכר הלבן עד שמתקבלת מסה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הוניל, וממתינים שהן יטמעו היטב.
מוסיפים חצי מתערובת היבשים, מערבבים לאט עד שחלקם נטמעים, עוצרים ומוסיפים את שאר החומרים היבשים פנימה. מערבבים רק עד שנוצר בצק.
מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומקררים במקרר לפחות לשעתיים, עד שהבצק מתמצק.
מוציאים את הבצק ומחלקים לכדורים במשקל 40 גר'. מכדררים ומניחים על נייר אפייה.
חוצים כל כדור ל־2, מכינים מחצי כדור צורת פיתה, על הפיתה מניחים 8-7 גר' שוקולד לבן (או 5-4 מדליונים), מכינים פיתה מהחצי השני של הכדור, מניחים מעל החתיכה עם השוקולד הלבן, מהדקים היטב ומכדררים שוב. מניחים על מגש אפייה עם נייר אפייה.
חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים, ומעבירים את המגש למקרר ל־30 דקות לפחות.
מחממים תנור ל־180 מעלות.
מסדרים את העוגיות שקוררו על מגש אפייה ברווחים של כ־4 ס"מ האחת מהשנייה, ואופים 12 דקות ישר מקירור.
מוציאים מהתנור, מניחים להן כמה דקות להתקרר ולהתמצק וטורפים. אל תחכו יותר מידי, השוקולד הלבן נוזל ומושלם כמה דקות אחרי האפייה.
רעות ברנע
ספר
בלדה לעוזבת קיבוץ
בחלומה של יולה (איילת) מופיע גורו שמפציר בה לחזור הביתה אחרי שנים של נדודים בעולם, כך נפתח הספר "הבת האובדת" מאת נילי לנדסמן (כנרת זמורה ביתן), רומן על קשרי משפחה, חברות בין נשים, קצת פוליטיקה ועיסוק בחורבות המוסד הקיבוצי הגווע ומותם של מקימיו. בכתיבתה הקולחת טווה לנדסמן עלילה מרתקת עם דמויות מורכבות ויולה אחת מיוחדת ומפותלת, ועל הדרך מספקת גם כמה פניני נוסטלגיה עבור אלה שגדלו כאן בשנות ה־70.
מאיה נחום שחל
אינסטגרם
קוביד 19 שיק
הדוויג סאגפיורד אופשוג (hedvigso), בלוגרית אופנה נורווגית שחיה בלונדון, מתעדת את התמודדותה עם מחלת הקורנה, והבידוד שנגזר עליה ועל בתה בת השבע, רקדנית בלט קסומה. היא חוותה את כל הסמפטומים האפשריים ואחרי כמה ימים קשים של חום ושיעול היא מדווחת שהיא בדרך להחלמה. אתנחתא קומית בסטייל מספקת ליאנדה מדין כהן (leandramcohen), מייסדת האתר “מן ריפלר", בלוגרית שנונה וכמובן משופעת בסטייל, משתפת את הקורות אותה ומשפחתה, הכוללת תאומות בנות כשנתיים, מדלן ולורה. היא מלכת ההאשטגים והאתגרים, למשל, #לא הולכת לשום מקום אבל, פאק, אני מתלבשת. ג‘ני וולטון (jennymwalton), מאיירת ובת זוגו של צלם אופנת הרחוב הנודע סקוט שומאן, ידועה בחיבה היתרה שלה לפריטי וינטג‘ ייחודיים. הבחירות האופנתיות שלה מסקרנות, ואפשר ללמוד ממנה לא מעט על איך לנצל את כל הזמן הפנוי הזה עכשיו למציאת אוצרות במלתחה האישית, ובכלל איך לשלב את אותם פריטים שוב ושוב בדרך יצירתית.
עילית מינמר