$
קורונה

משבר הקורונה

עוד מרוויחות מהקורונה - חברות הדיאגנוסטיקה הביתית, כתחליף לקופ"ח

אנשים רבים, במיוחד מבוגרים, מוותרים על הבדיקות השגרתיות בקופות החולים מחשש להידבקות בנגיף - כאן נכנסות חברות הדיאגנוסטיקה הביתית; חברת הלת'י היא דוגמא מצוינת: מפתחת ערכות ביתיות לבדיקת שתן הניתנות לפענוח באמצעות מצלמת הסמארטפון - היקף המכירות שלה עלה פי 3 ברבעון האחרון

גולן חזני 12:5331.03.20

מספר המתים ברחבי העולם מנגיף הקורונה עומד הבוקר (ג') על 36,862 בני אדם. מספר החולים עומד על 760,337 איש.

 

למצב הקורונה בעולם לחצו כאן

 

 

הקורונה מאלצת מטופלים מבוגרים לא מעטים להישאר בבית ולוותר על הבדיקות השגרתיות שלהם במרפאות. החשש להידבקות גובר במקרים רבים על החשש מהחמרה במצב הרפואי שבעטיו נערכות הבדיקות התקופתיות, לעיתים שבועיות.

 

המצב גורם לסוג של פריחה בחברות הדיאגנוסטיקה הביתית, אילו שמאפשרות לבצע את הבדיקה בביתו של המטופל במקום להגיע למרפאה. אחת מהן היא חברת הלת'י. 

 

סניף כללית בנתניה סניף כללית בנתניה צילום: יאיר שגיא

 

 

הלת'י מפתחת ערכות ביתיות לבדיקת שתן הניתנות לפענוח באמצעות מצלמת הסמארטפון, מאז הקמתה גייסה החברה בראשות המנכ"ל והיזם יונתן אדירי, 155 מיליון דולר כשהגיוס האחרון היה בספטמבר 2019 לפי שווי 300 מיליון דולר אחרי הכסף.

 

היקף המכירות של החברה עלה פי 3 ברבעון האחרון ועומדת על כ-10000 בחודש. החברה פועלת בישראל, הולנד, בריטניה וארה"ב ומקווה להגיע למכירות של 25 אלף ערכות בחודש עוד השנה.

 

השוק העיקרי שאליו מכוונת החברה הוא ה-250 מיליון בדיקות שתן שנעשות בארה״ב כל שנה מבדיקות של דלקות שלפוחית השתן עבור דרך מעקב בהריון וכלה במחלות כליות. באנגליה הבדיקות מתקיימות כבר ב-11 אזורים על ידי מטופלים שעושים את הבדיקות בבית. הבדיקה מבוססת על הדיפסטיק המפורסם מבדיקות ההריון. המטופלים מפעילים אפליקציה וטובלים את הדיפסטיק בשתן ומצלמים באמצעות הנייד על פאנל שנראה כמו בד צבוע. התמונה הממוחשבת עושה את השאר. הערכה קיבלה אישור מרגולטורים רבים ורשויות בריאות מגוונות מוכנות לשלם עבור הניבויים של הבדיקות.

 

בספטמבר קיבלה החברה את אישור ה-FDA לשימוש במצלמת הסמארטפון לצורך פענוח בדיקת מיקרואלבומין (חלבון) בשתן. בארה״ב רק 50% מחולי הסכרת עושים בדיקות שתן ובכך נמנע גילוי מוקדם של נזק כלייתי. הבדיקה באמצעות המכשיר הסלולרי תגדיל את מספר הנבדקים ותמנע החמרה של נזקים כלייתיים לחולי סכרת רבים שאחרת לא היו נבדקים.

 

בנוסף החברה בוחנת את השימוש בערכה לבדיקות שוטפות של פצעים כרוניים. כרגע נערך ניסוי בשלוש מרפאות בקשר לשימוש בערכה למעקב אחרי פצעים. המשקיע הגדול בחברה (41%) הוא עידן עופר (41%) ובין בעלי מניותיה האחרים גם Corner Ventures.eri ג'וי קפיטל ונצ'רס אלף וסמסונג נקסט.

x