מנכ"לי ערוצים 12 ו-13 דורשים החזר של 35 מיליון שקל
פנו לשר התקשורת אמסלם בבקשה לקבל חזרה כספים ששילמו עבור רשיונות שידור. טוענים: "הפגיעה הכלכלית הקשה במשק בגלל משבר הקורונה הביאה לקריסה בתקציבי הפרסום"
מנכ"ל קשת, אבי ניר, ומנכ"ל רשת, אבי בן טל, פנו היום (א') במכתב קשה לשר התקשורת, דוד אמסלם, בבקשה לקבל 35 מיליון שקל ששולמו על ידן ועל ידי ערוץ 10 לקופת המדינה. העתקים נשלחו גם לצמרת משרד האוצר.
המנכ"לים הגיעו ללשכתו של אמסלם לפני שבוע וחצי בדרישה דומה, אך ביום חמישי האחרון מסר להם כי "בשעה זו אין בכוונתי לחלק את כספי ה"ביד". ההחלטה כיצד לחלק אותם תחכה לחלוף משבר הקורונה ולהקמת ממשלה בישראל".
כך כתבו המנכ"לים: "מאז התפרצות נגיף הקורונה, הערוצים המסחריים עושים כל שביכולתם על מנת להמשיך בפעילותם מתוקף היותם נותני שירות חיוני לציבור ומתוקף חובתם הציבורית להמשיך ולספק באמצעות שידורים רציפים מידע מהימן ובזמן אמת. הפגיעה הכלכלית הקשה במשק, הביאה לקריסה בתקציבי הפרסום. הערוצים המסחריים, שאינם נהנים מדמי מנוי ומתפרנסים ממכירת דקות פרסום בלבד, ספגו וסופגים נזק דרמטי. כתוצאה מכך, נאלצנו לנקוט בצמצומים כואבים שכללו, עד כה, עצירה של הפקות חדשות שטרם יצאו לדרך, הקפאה של הפקות קיימות, קיצוצים בשכר העובדים ואף פיטורים. הערוצים המסחריים מוצאים את עצמם בנקודה בה הצורך בהחזרת כספי הביד הוא קריטי לצורך המשך פעילות ההפקה ויצירות המקור. ללא סיוע מיידי, מפיקים עצמאיים רבים ועובדיהם ימצאו עצמם מחוץ למעגל התעסוקה רגע לפי ערב חג הפסח ויבואו לפתחו של שירות התעסוקה, וזאת כאשר שיעור האבטלה בישראל עומד על למעלה מ- 20%".
עוד נכתב: "לצערנו, האמור במכתב מעיד על קיומה של סמכות בידי מי שאמון על אסדרת שוק השידורים, אך בצדה העדר מוחלט של אחריות. לא מצאנו ולו טעם אחד שיש בו ממש. האם כבוד השר ואנשי המקצוע הסובבים אותו, באמת נדרשים להמתין עוד תקופה על מנת להבין את עומק הפגיעה בשוק השידורים וההפקות? קשה לקבל ניתוק כה עמוק בין הגורם המאסדר למציאות בה כולנו חיים. משמעה של עמדת משרד התקשורת היא כי המשרד מעדיף לשלוח עובדים לקבל דמי אבטלה מאוצר המדינה על פני השבת כספי הביד שישמשו להפקות מקור ואשר יאפשרו לאותם עובדים לעבוד ולהתפרנס . זהו אבסורד. רק ניתוק עמוק וחוסר הבנה של המציאות יכול להביא את אנשי משרד התקשורת לסבורר ש"אין קריטיות" לביצוע חובתם על פי חוק ביחס לגופי שידור שהם גופים חיוניים, המחויבים על פי חוק להמשיך ולשדר".
ממשרד התקשורת טרם נמסרה תגובה.