$
בשולי הרשת

משבר הקורונה

מגיפת הקורונה מרחיקה אנשים מאתרי בריאות ברשת

בדיקה של חברת הסייבר אימפרבה, בנוגע לפעילות ברשת, מצביעה על עלייה במסחר המקוון, ירידה בצריכת התרבות והספורט, וגם חושפת ירידה של 3% בבקשות לשירותי הבריאות, ככל הנראה עקב החשש מטיפולים רפואיים בזמן השתוללות נגיף הקורונה

מאיר אורבך 13:4329.03.20
משבר הקורונה מביא לשינויים משמעותיים בגלישה של אנשים באינטרנט. אימפרבה, חברת סייבר ישראלית אמריקאית, בדקה את התנועה באלפי אתרי אינטרנט מאז תחילת המגיפה. אחד הנתונים המפתיעים מהמחקר התנועה ברשת באתרים מתחום שירותי הבריאות ירדה ב-3%, מה שעשוי להצביע על חשש בקבלת טיפולים רפואיים זמן שנגיף הקורונה משתולל בחוץ.
נתונים נוספים מעלים שיש צניחה דרמטית בענפי התיירות והספורט, זינוק בתחומי החדשות והמסחר המקוון. כך עולה מנתונים שאספה וניתחה חברת הסייבר הישראלית אימפרבה (Imperva), בנוגע לתעבורת נתונים ברשת בחודשיים האחרונים. המחקר של החברה מדד את מידת הפעילות של אתרים מתחומים שונים, החל מאמצע ינואר 2020 אז התגלו המקרים הראשונים של נגיף הקורונה מחוץ לסין, ועד ה-22 במרץ. קבוצת המחקר של החברה ביצעה בדיקה מדגמית של תנועה ברשת בקרב כמעט 100,000 חברות בעולם להן היא מספקת את אחד מהשירותים השונים שלה, וגילתה מספר נתונים מעניינים.

 

בריאות דיגיטלית בריאות דיגיטלית צילום: שאטרסטוק

 

 

ענף התיירות חווה התרסקות קשה עם דעיכה של 42% בתעבורת הנתונים, כשרק אתרים מתחום הספורט צללו עמוק יותר עם ירידה של 46%. כזכור, ליגות הספורט השונות בכל רחבי העולם הפסיקו את פעילותן עד להודעה חדשה, לצד ההודעה על דחיית טורנירי יורו 2020 ואולימפיאדת טוקיו לקיץ הבא, מה שהוביל למחיקת קרוב למחצית מהתנועה לאתרי הספורט. תעשיית הרכב גם היא ספגה מהלומה עם ירידה של 35%, מה שמצטרף לסגירת מפעלי ייצור רכבים בכל העולם.

 

לעומת זאת, יש גם תעשיות שהרוויחו ממשבר הקורונה. אתרי החדשות השונים ברחבי הגלובוס זכו לצמיחה מהירה עם עלייה של 64% בשיעור תעבורת הנתונים, כשגם תעשיות המזון, המסחר המקוון והגיימינג טיפסו עם עם עלייה של 34%, 28% ו-28% בהתאמה.

 

 

עלייה בצריכת חדשות, ירידה בצריכת שירותי הרפואה עלייה בצריכת חדשות, ירידה בצריכת שירותי הרפואה צילום: שאטרסטוק

 

בנוסף, רכבת ההרים בבורסות העולם ובשווקים גורמת כך נראה, לקיפאון מסוים בכל הנוגע לפעילויות הקשורות לחסכונות ולכספים של הציבור. אתרים בתחום הפיננסי, ביניהם בנקים, קופות גמל ואתרי ביטוח, חוו ירידה בתנועה בשיעור של 7%.

 

״אין ספק, אנחנו בעיצומו של אירוע מכונן. מה שהיה – לא ישוב. ההיסטוריה מוכיחה שאירועים מהסוג הזה משנים מן היסוד הרבה מהדברים שאנחנו מכירים, כך למשל היה עם מעמד האישה בעקבות שתי מלחמות העולם״, אומר משה ליפסקר, מנהל הפעילות של אימפרבה בישראל.

 

טכנולוגיית ענן טכנולוגיית ענן צילום: Depositphotos

 

״מגמות אנושיות משליכות על מגמות טכנולוגיות – ולהפך. המחקר מעלה בבירור תהליכים מואצים של מעבר לעידן דיגיטלי, אנחנו נראה יותר ויותר תנועה למסחר מקוון, שירותי ענן ועוד. מה שהיה אמור להיות מעבר הדרגתי שנמשך לאורך שנים, קורה לפתע בשבועות ספורים. תעבורת הנתונים העצומה שעברה לסקטורים האלה תשפיע עליהם גם בשנים הבאות. ובהיבט של אבטחה ברשת, יש מי שינסה לנצל את השינויים הללו לטובתו. אם בעבר ראינו שומרים בכניסה לקניונים – בעולם של אחרי משבר הקורונה, שומרי הסייבר יחליפו את המאבטחים באותם קניונים. בדומה לקצב התפשטות המגפה, הדיגיטיזציה ואתגרי הסייבר שאנחנו עדים להם כעת, מתפתחים בטור גיאומטרי, ויהיה מעניין לראות איך הדברים יראו עם שוך הקורונה״.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x