$
המלצות לסופ"ש

עושים לביתנו: הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת מהבית

המלך ליר אצלכם בבית, מערכת עיתון לילדים, בינג’ של קלאסיקות של HBO, יומן קורונה מרהיב וספר שירים חדש של רוני סומק: "כל כך הרבה אלוהים"

כתבי כלכליסט 08:4829.03.20

טלוויזיה

לגלות את הסמויה

 

הסדרה "הסמויה" הסדרה "הסמויה" צילום: HBO

 

כנראה שרבים מאלה שטענו שלא צפו ב"הסמויה" פשוט כי לא היה להם מספיק זמן, לא שיקרו. שירות הסטרימינג של HBO בארצות הברית הודיע כי הצפייה בסדרה המכוננת, יש שיאמרו הטובה ביותר שאי פעם נעשתה (ואני בהם), שילשה את עצמה. הסדרה של דייוויד סיימון עוסקת בבולטימור והמערכות העירוניות הכושלות שלה דרך סיפור המאבק בסמים זמינה לצפייה בארץ ב־HOT, yes, וסלקום טי-וי. ואף שעלתה לשידור לפני 18 שנה, היא עדיין עומדת במבחן הזמן. העובדה שאחד הכוכבים הבולטים של הסדרה הזאת, אידריס אלבה, הודיע כי הוא חולה בקורונה, בטח גם תרמה לעניין בה.

 

סדרות מופת נוספות של HBO זוכות גם הן לעדנה: לאחרונה הוכפלו מספר הצופים ב"סופרנוס", הסדרה על הבוס של המאפיה שהולך לטיפול, וב"סקס והעיר הגדולה", על ארבע חברות שמבלות בניו יורק, כשעוד היה מותר לגעת בזרים.

רותה קופפר

 

ספר

לצלול לחדש של רוני סומק

 

 

 

 

ספר שירים חדש ויפה יוצא כעת לרוני סומק: "כל כך הרבה אלוהים" (כנרת זב"מ). הספר צנום ומכיל את תמצית הנושאים שסומק מתעסק על המטאפורות שלו, האלכוהול, הבלוז, אהבת השפה והשירה ותחושת האחווה עם משוררים אחים, חיים ומתים. יש בו דיאלוג בלתי פוסק עם אמנים אחרים: שימבורסקה, בודלר, הרברט, אבל גם דייוויד בואי וסקרלט ג'והנסון. יש בו גם זכרונות ילדות, פערים עדתיים וחברתיים ואפילו אירוטיקה. זה ספר שאפשר לקרוא בלגימות קטנות, להעיף מבט דרך החלון ולהיזכר בכל כך הרבה שירה וכל כך הרבה אלוהים.

שירי לב־ארי

 

אינסטגרם

עיצוב בימי פנדמיה

 

 

מתוך עמוד האינסטגרם של ג'וזף הופמן מתוך עמוד האינסטגרם של ג'וזף הופמן צילום: instagram

 

 

מה תפקידו של העיצוב במאבק בנגיף הקוביד 19? להעביר מסרים באופן ברור, למשל. כך על פי הבריטית אליס רוסת'ורן (alice.rawsthorn), מחברת ספרי עיצוב ועיתונאית בכירה, שהחליטה לנסות לענות על השאלה הזו השבוע בפיד שלה. בכלל כדאי לעקוב אחריה, הפיד שלה עמוס מידע מעשיר על תולדות העיצוב. באינסטגרם של איוטה (iota_soft_living), מותג יוקרה של פריטים סרוגים יפהפיים לבית, בימים אלה מציעים שם קיט לסריגה עצמית של נעלי בית (או תיק) הכולל הנחיות מפורטות, גם בשידור חי בסטורי. "שגרה", כותב מעצב האירועים דרור גולן (dror.golan) בחשבון שלו. "ניסיתי לשמור עליה בכל הכוח בלי להבין המציאות שמשתנה. ופתאום הבנתי שהיא לא רלוונטית כרגע". בימים של הסגר ביתי אפשר ללמוד ממנו איך לערוך שולחן יפה לארוחת ערב, להכין חבקים למפיות מנייר מגזינים ולעטר מפיות פשתן בעלים מהגינה.

עילית מינמר

 

תיאטרון

כל הסלון במה

 

 

המלך ליר . מק'קלן במיטבו המלך ליר . מק'קלן במיטבו צילום: גטי אימג'ס

 

אם אתם לא יכולים להגיע לברודווי, ברודווי תגיע אליכם. האתר broadwayhd.com מציע למנויו עשרות הפקות שונות ממיטב הבמות ברחבי העולם (8.99 דולר לחודש או 99.9 דולר לשנה). בימים חוגג המלחין והתמלילן האגדי סטפן זונדהיים ("סיפור הפרברים") יומולדת 90 ותוכלו לצפות במיטב להיטיו בהפקה "Putting it together". ממתקים מסקרנים נוספים באתר הם "אמריקאי בפריז" זוכה הטוני, מחזמר משירי ג'ניס ג'ופלין ו"סלומה" בכיכובם של אל פצ'ינו וג'סיקה צ'סטיין. אולם גולת הכותרת היא תצוגת המשחק המרהיבה של איאן מק'קלן בהפקה של "המלך ליר". חובבי מחול ישמחו לגלות באתר את "היפהפיה הנרדמת" של הרויאל בלט, "אגם הברבורים", עיבוד מודרני של "אליס בארץ הפלאות" ו"הדה גאבלר" של איבסן בביצוע הבלט הלאומי הנורבגי.

מאיה נחום שחל

 

אמנות

לקחת את הבאסה בסבבה

 

 

איור קורונה תמיר שפר איור קורונה תמיר שפר איור: תמיר שפר

 

הנגיף הזה שמשנה את העולם משפיע כמובן גם על עבודות אמנות מקומיות. תמיר שפר, אמן, מעצב ופרופ' במחלקה לתקשורת חזותית ב־HIT, עובד בימים אלה על "יומן קורונה", סדרת עבודות שהוא גם מעלה לפייסבוק, ומלווה את הימים המוזרים האלה. שפר יוצר עבודות אקריליק על בד, בגודל 30 על 40 ס"מ – מעין סטורי בורד למציאות שאנחנו חווים בכל רגע. בשפתו האישית והייחודית הוא מפרק את האיקונים של התקופה, כמו מסכות וכפפות גומי, נוסך בהם קסם והומור והופך את העולם החרדתי לקצת יותר אופטימי. את הזמן הרב שיש לכולנו בתקופה הקרובה, הוא מספר, הוא מתכנן לנצל ליצירה של עבודות נוספות בסדרה.

רעות ברנע

 

ילדים

ערכו עיתון בעצמכם

 

 

 צילום: שאטרסטוק

 

עיתון בית ספר זכור לי כאחד הדברים הכי כיפיים שיש: גם לקחת חלק פעיל בהכנתו וגם סתם לקרוא ניוז על האנשים שהכי קרובים אליך. eton.news, פלטפורמה (באפליקציה ואתר) שאומצה ע"י מט"ח, מאפשרת לילדים (הגדולים יותר שבחבורה) לכתוב ולערוך עיתון משלהם עבור בית ספר (גם כשהוא סגור), המשפחה הכלואה לה יחדיו או כל קהילה אחרת. הילדים יכולים לבחור בין עיתון מודפס (כן, כמו של פעם) או כאפליקציה למובייל, ולהתנסות בכתיבה, עריכה ובחירת כותרות כמו "חשיפה: מי חיסל את הקוטג' האחרון במקרר".

רעות ברנע

 

x