$
בארץ

מומחה לביולוגיה מולקולרית: "תרופת קלטרה אינה יעילה נגד קורונה"

ישראל עשתה מאמץ להביא לארץ 900 אלף כדורים של התרופה, שמיועדת לטיפול בחולי קורונה במצב קשה, אך לפי ד"ר פז עינת, תוצאות של ניסוי קליני שנערך בסין עם התרופה ופורסמו בכתב עת מדעי מוביל - התרופה נמצאה כלא יעילה

מאיר אורבך 14:3226.03.20

משרד הבריאות פירסם היום שהגיעה לישראל תרופת קלטרה (KALETRA) אשר מיועדת לטיפול בחולי קורונה במצב קשה. על פי הדיווח, ישראל עשתה מאמץ מיוחד להביא לארץ 900 אלף כדורים של התרופה.

 

מחקרים שפורסמו בימים האחרונים במגוון רחב של פרסומים מקצועיים קובעים חד משמעית שהתרופה אינה יעילה לטיפול בקורונה והשפעתה דומה להשפעת פלסבו.

 

 

 

בשיחה עם כלכליסט מסביר ד"ר פז עינת, מומחה לביולוגיה מולקולרית, תוצאות של ניסוי קליני שנערך בסין עם התרופה KALETRA שפורסמו לא מזמן בעיתון המדעי הרפואי המוביל בעולם New England Journal of Medicine על חולי COVID-19 (SARS-CoV2). הניסוי כלל 199 חולים מהם 99 קבלו את התרופה ו-100 רק טיפול סטנדרטי. התרופה נמצאה כלא יעילה. לא היה הבדל בין שתי הקבוצות, לא בהורדת אחוז התמותה, לא בהורדת זמן האשפוז וגם לא בהורדה של כמות הווירוס".

 

בדיקת קורונה בדיקת קורונה צילום: גטי אימג'ס

 

"התרופה פותחה במקור לטיפול בחולי איידס (וירוס ה-HIV). יש היגיון לנסות טיפול במעכבי פרוטאז, ו-KALETRA מורכבת משני חומרים שיש להם את הפעילות הזאת, אולם הניסוי מראה באופן מובהק חוסר יעילות. מבין מעכבי פרוטאז ומעכבי פולימרז הנבדקים במקומות שונים בעולם אחד החומרים שנראה מבטיח הוא Remdesivir הנמצא בניסויים קליניים, שנקווה שתוצאותיהם יפורסמו בהקדם", אומר ד"ר פז עינת.

 

ד"ר עינת היה בין היתר המדען הראשי של חברת QBI בין השנים 1996 עד 2004 וסגן נשיא בחברת רוזטה גנומיקס 2004-2005. ומאז עוסק בייעוץ וליווי פרויקטים בחברות ביוטכנולוגיה שונות.

x