$
משפט

ביהמ"ש מינה נאמנים לסטארטאפ אינפיבונד, אחד מהם הוא מייסד החברה

אינפיבונד, העוסקת בתחום הבינה המלאכותית, טענה כי נקלעה למשבר, בין השאר בגלל הקורונה. עובדים: "לא קיבלנו שכר"

נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב נעתר היום לבקשת 47 עובדי חברת הסטארט אפ אינפיבונד העוסקת בתחום הבינה המלאכותית ומינה שני נאמנים לחברה לשם הפעלתה ומציאת משקיע. הנאמנים הם עו"ד מור נרדיה ומייסד החברה יורם קראוס.

 

 

 

השופט קבע כי קיימת סבירות לכך שניתן יהיה לשקם החברה. בדיון שנערך היום טענו העובדים באמצעות עו"ד ליזה חדש כי לא קיבלו שכר מינואר.

 

יורם קראוס, מייסד אינפיבונד יורם קראוס, מייסד אינפיבונד צילום: עוזי פורת

 

"העובדים המתינו זמן רב על מנת שהחברה תוכל למצוא פתרון, אך הפתרון לא נראה באופק שכן מגפת הקורונה אשר פקדה את העולם כולו, דה פקטו, משביתה את המשק בארץ ובמרבית העולם והסיכוי כי יימצא פיתרון בזמן הקרוב הינו אפסי", אמרה עו"ד חורש.

 

החברה טענה באמצעות עו"ד מימון אביטן כי גייסה בעבר עשרות מיליוני דולרים והיא נמצאת בימים אלו במשאים ומתנים מתקדמים להתקשרויות עם חברות בין לאומיות בכול הנוגע למוצריה. עוד טענה החברה כי נקלעה למשבר בין היתר עקב פרוץ משבר הקורונה.

השופט מינה כאמור את עו"ד מור נרדיה ודירקטור של החברה ומייסדה יורם קראוס כנאמנים והקנה להם סמכויות של הפעלת החברה ולנהל משא ומתן עם משקיעים פוטנציאליים.

 

 

אינפיבונד הוקמה ב-2014 ולפי דיווחים שונים היא לכאורה חברה עם שווי של 1.25 מיליארד דולר. הרעיון המקורי של אינפיבונד היה יצירת דמות וירטואלית שמאפשרת להנציח את המשתמש ברשתות החברתיות אחרי מותו. מאז עבר המוצר כמה גלגולים. כיום מופיע באתר החברה התיאור: "אינפיבונד מגדירה מחדש את עתיד הבינה המלאכותית על ידי הטמעה של ממד האישיות בתקשורת בין אדם למכונה".

x