$
Duns משפט
האדר מובייל דן אנד ברדסטריט duns100

להתמודד עם המשבר: נגיף הקורונה יוצר הזדמנות להידברות ולמניעת סכסוכים

כל משבר יוצר הזדמנויות, ולצד הקשיים החריפים הנלווים למשבר הקורונה, הוא גם מצמיח הזדמנות להדברות ולמניעת סכסוכים מכל הגוונים והצורות. עו"ד יעקב אנוך, שותף וראש מחלקת מיזוגים ורכישות במשרד עורכי דין מ.פירון ושות', מסביר על הסיבות שהובילו את משרד מ.פירון ושות' להקמת צוות התערבות מידית להתמודדות משותפת עם משברים, ועל חשיבות הקמת צוות חרום למניעת סכסוכים דווקא בעת הנוכחית

יעקב אנוך 13:0223.03.20

מוגש מטעם DUN'S 100

 

בפרוץ משבר, האינסטינקט של עורכי דין רבים, כמו גם של רבים מלקוחותיהם, הוא היערכות לקרב: התחפרות בשוחות משפטיות, דריכת כלי הנשק החוזיים ושמירה על מוכנות לקראת המלחמה שעוד תבוא – או אפילו יציאה לקרב יזום, בבחינת הקם להורגך השכם להורגו.

 

בעוד שבגישה זו יש הגיון מובן, ולעיתים היא אפילו מחויבת המציאות, המשבר שניחת על העולם כולו מחייב שינוי פרדיגמה. מדובר במשבר שאיש אינו אשם בו. לא צד א לחוזה ולא צד ב לו. שני הצדדים (או צדדים רבים בהרבה, לפי העניין) נקלעו לו על כרחם, מבלי שצפו אותו ומבלי שיכלו לצפות אותו. חשוב לא פחות – המשבר חריף וארוך והוא מהווה איום קיומי ומיידי למספר רב של גופים במשק. במצב כה חמור מצד אחד, אך שאין לו אשמים מצד שני, מצווים הכל, ובהם אף עורכי הדין, ליישם מהפכה של ממש באופן גישתם לסכסוך פוטנציאלי.

 

יש לזכור – בחלק ניכר מהמקרים, אין מדובר במשחק סכום אפס. משמע – לא כל שקל שיחסוך צד א' יבוא על חשבונו של צד ב'. בשיתוף פעולה, על דרך מו"מ אינטליגנטי ויצירתי, ניתן לגבש פתרונות מוסכמים שיחלקו את הנזק בין הצדדים באופן הוגן, יפתרו בעיות נתונות, יתוו מנגנונים להתמודדות משותפת עם החרפה בלתי צפויה של המשבר, ימנעו אי וודאות ויקטינו הסבירות של סכסוך משפטי מלא. התוצאה המצרפית תהיה עדיפה ובכך ינצל ערך שיירד לטמיון אם יבחרו הצדדים להתחמש לקראת מלחמה משפטית עתידית. מובן, כי היום יותר מתמיד, אין לאפשר השמדת ערך שניתן להציל – למשק ולשחקנים בו לא נותרו שולי בטחון.

 

כמי שתחום עיסוקו המשפטי לאורך הקריירה כולה כלל הן טיפול בעסקאות ובמשפט מסחרי, הן ניהול ליטיגציה, בוררויות וגישורים, ברורה לי היטב ההרסניות האפשרית של סכסוך משפטי והתועלת הרבה שניתן להשיג לכל המעורבים על דרך מו"מ יצירתי. למרות זאת, נדירות הן הפעמים שבהן צדדים בוחרים, בשלב מוקדם מאד של התמודדות עם משבר מתהווה, לשלב ידיים, להבין שהבעיה היא משותפת, ולאחד כחות בחתירה לפתרון מושכל שיקדם את האינטרס המצרפי של הצדדים.

  

עו"ד יעקב אנוך עו"ד יעקב אנוך צילום: יח"צ

 

המשבר הנוכחי הוא הזדמנות מצוינת לשנות גישה זאת שכן מצד אחד הוא חמור עד מאד ומצד שני אין בו אשמים מובהקים ולכן סביר גם שהחיכוכים שינבעו ממנו יהיו נקיים, יחסית, ממטענים פסיכולוגיים שמאפיינים לא מעט סכסוכים מן הסוג הישן.

 

על רקע האמור, בחר משרדנו להקים צוות התערבות מידית להתמודדות משותפת עם המשבר. אנו מזמינים שותפים עסקיים וצדדים לחוזים מכל סוג (בארץ ובעולם), אשר עומדים מול מצב חדש שלא צפו, לפנות אלינו, ביחד, על מנת לקבל עזרה במו"מ מודרך לשם גיבוש פתרונות יצירתיים שיאפשרו להם להקטין אי וודאות, להימנע מסכסוכים מיותרים ולחלק את הנזק באופן הוגן. הצוות ירוכז על ידי ועל ידי שותפים בכירים נוספים שיותאמו לכל עניין ועניין על פי ניסיונם והיכרותם עם המטריה העסקית והמשפטית הרלוונטית. כך נמנף את המומחיות המובהקת שלנו בעסקאות מקומיות ובינלאומיות, במגוון תחומים וענפים. במידת הצורך, ככל שיידרש הדבר, נדע גם להסתייע ברשת הקשרים שלנו בארץ ובעולם כדי לצרף לצוות מומחים נוספים.

 

משא ומתן מסוג זה יתנהל בליווי עורכי דינם של הצדדים או בלעדיהם, לפי העדפות הצדדים. מובן, כי לרשות הצדדים יעמדו מיטב הפתרונות הטכנולוגיים על מנת לאפשר דיונים מרחוק באופן האפקטיבי ביותר, ברוח ימים אלו.

 

מאת עו"ד יעקב אנוך, שותף וראש מחלקת מיזוגים ורכישות במשרד עורכי דין מ.פירון ושות'