מיקרוסופט חושפת את קונסולת האקסבוקס Series X
הקרב על הדור הבא של הגיימינג הולך ומתחמם. מיקרוסופט חשפה מפלצת ביצועים כמו של מחשב גיימינג. האם הסוני פליסטיישן 5 יביס אותה במכירות?
- מחפשים להעביר את הזמן? אלה 5 המשחקים שלקח לנו הכי הרבה זמן לסיים
- תערוכת הגיימינג E3 בוטלה
- בבידוד? אלו חמשת משחקי הרשת וה-CO-OP שאיתם אף פעם לא תרגישו לבד
מבחינת המפרט, מיקרוסופט ציידה אותה בכל הטכנולוגיות האחרונות שהיא יכלה לדחוף לתוכה. נתחיל עם מעבדים מתוצרת AMD, בעלי 8 ליבות ובחריטה של 7 ננומטר. כדי לסבר את האוזן מדובר על שבב שבו כ-15 טריליון (!) טרנזיסטורים ושמסוגל להגיע למהירות של 3.8 גיגה-הרץ. מה שזה אומר בפועל זה שהקונסולה מסוגלת לפעול במהירות שמקבילה למחשב גיימינג חזק. למעשה עוצמת העיבוד כל כך גבוהה ומתקדמת שהמשחקים שקיימים היום אפילו לא יודעים לעשות בה שימוש. לסיכום, אם נשווה אותה לאקסבוקס One X הנוכחית מדובר ביורשת שתהיה חזקה פי 2.
המעבד לא חזק סתם. במיקרוסופט בונים על כך שהקונסולה תשתמש במפרט הזה לפחות כמה שנים קדימה, ופשוט רצו לדאוג לכך שהיא תוכל להתמודד עם דרישות המשחקים שיצאו לשוק עוד שנתיים-שלוש. אבל בשנה הקרובה כנראה ששום משחק לא יוכל לעשות שימוש ביכולות האלה. לפחות לא עד שהמפתחים ילמדו מה ניתן לעשות בהן. זיכרון הפעולה שיותקן עומד על כ-16 גיגה-בייט GDDR6 עם רוחב פס של עד 560 גיגה-ביט לשנייה.
אבל המעבד זו רק ההתחלה. גם השבב הגרפי (המומחיות של AMD) מציג יכולות מרשימות מאוד (מאוד!). השבב מציע עוצמת עיבוד של 12 teraFLOPS ו-52 יחידות עיבוד (CU), ו-12 גיגה-בייט זיכרון פעולה ייעודי. מה כל זה אומר? למשתמש הממוצע לא הרבה, אבל אם נאמר לכם שאלה ביצועים שמשתווים למחשב גיימינג חזק שמצויד בכרטיס גרפי אנבידיה 2080 RTX שעלותו היא בסביבות ה-700 דולר (לכרטיס לא למחשב), אז זה יתן לכם אינדיקציה לעוצמה של המערך עיבוד שמותקן בקונסולה. באופן תיאורטי הכרטיס הגרפי יודע לתמוך בקצב רענון של עד 120 פריימים לשנייה. פי שניים מהממוצע כיום.
לקינוח, כדי לגבות את כל הכוח הזה מיקרוסופט ציידו את הקונסולה במערך אחסון מרשים: כונן SSD NVME בן 1 טרה-בייט; חריץ הרחבה לכונן נוסף באותו נפח ושקע USB 3.2 שמיועד לכונן חיצוני מעבר למערך הפנימי. באופן מפתיע, מיקרוסופט תצייד את הקונסולה בנגן בלוריי 4K כדי לטעון משחקים שנרכשו בחנויות - עבור לקוחות בעלי חיבור אינטרנט במהירות נמוכה או בעל מגבלת הורדה.
אם כל זה נשמע הרבה, זה באמת כך. ולא לחינם. המתחרה העיקרית היא סוני שעדיין שולטת בשוק הקונסולות העולמי. הפלייסטיישן 5 צפויה להציע יכולות מקבילות לפחות. כך שלמיקרוסופט לא היתה ברירה. גם היא תצויד במעבד 8 ליבות של AMD ושבב גרפי מתקדם, מערך אחסון מבוסס SSD ותמיכה במערך אודיו 3D. מעבר לכך היא גם תתמוך בתצוגת 8K לעומת האקסבוקס שכרגע רשמית תומכת רק עד 4K אבל זה עוד עשוי להשתנות בהמשך עד ההשקה.
גם מיקרוסופט וגם סוני בונות על כך שהקונסולות שלהן יהפכו למעשה למרכזי בידור ביתיים בנוסף לתפקידן כקונסולות משחקים. הן אמורות להחליף את הממיר המסורתי ולהציע סטרימינג וידאו ומוזיקה, ואף לשמש כתחליף למחשב סלוני. למעשה בחטיבת האקסבוקס בונים על כך שהקונסולה תוכל לשמש את הקהל (ואת מיקרוסופט) ב-10 השנים הקרובות.