עושים לביתנו: קורונה - הזווית האופטימית
כל כתבי חנוך לוין, משחק קופסה מאתגר, סרטי איכות מכל העולם ועוגיות שנחטפות בביס. הדברים שהכי כדאי לעשות בימים אלה
בונים אסטרטגיה
משחק הקופסה האסטרטגי "קטאן", או בשמו המלא "המתיישבים של קטאן", מחייב בכל פעם מחשבה חדשה, ומעורר תחרותיות בריאה, בגרסה המשוכללת שלו, עם הרחבת ים (המבינים יבינו), הוא סיפק בכל פעם כשעה וחצי של אינטראקציה ממוקדת (סביב שולחן של פחות מהתקהלות של עשרה, כי הוא מאפשר מקסימום של שישה שחקנים), שבהן לא חשבנו על שום דבר מטריד, מציק או מדאיג, חוץ מלהשיג שלוש אבנים ושתי חיטות ולבנות איתן עיר ולפלס את "הדרך הארוכה" לניצחון.
רותה קופפר
סרטים
סינמטק הסלון
מה יעשו אלה שסגורים בבית ורוצים לראות סרטים אבל ההיצע הזמין בנטפליקס מיינסטרימי מדי לטעמם האנין? הגיע הזמן להתוודע לשירות הסטרימינג הסינמטקי mubi.com, שזמין לצפייה גם בארץ. להבדיל מהספרייה האינסופית של נטפליקס, "מובי" מספק שירות באצירה איכותית שמציע לצופיו 30 סרטים לצפייה בכל רגע נתון — סרט אחד ביום, הזמין לחודש. הם מוצאים פניני פסטיבלים טריים, שמים זרקורים על טרנדים בינלאומיים (ברגע זה תמצאו שם מקבץ מצוין של סרטים מזרח־אירופיים, עם דגש על הקולנוע הבולגרי המתעורר), ולא שוכחים את הקלאסיקות (חפשו את "לחם חוקנו" של קינג וידור כרגע). הקולנוע היפני החדש מקבל שם תשומת לב מיוחדת. חלק מהסרטים מאתגרים ממש והם לא מזניחים גם את האוונגארד. זו נראית כמו תקופה מצוינת לנסות קולנוע אלטרנטיבי שדורש זמן וסבלנות.
יאיר רוה
סדרה
החיים מעבר למראה
מה מתאים יותר לימים של דיסטופיה מאשר צפייה בסדרה דיסטופית מורכבת והזויה עוד יותר מזו שאנחנו חיים בה? אם אתם מרגישים כמו בתוך ניסוי, שמביטים בכם מצדה האחר של מראה וירטואלית, דעו שחשבו על זה קודם. "ווסטוורלד", הסדרה המדע בדיונית על פארק השעשועים השטני, חוזרת היום לעונה שלישית ב־HBO (אצלנו בהוט, יס וסלקום טי.וי), אחרי פגרה של כמעט שנתיים. זאת סדרה רוויית אקשן, עולמות מורכבים, סצינות מפתיעות וקשות, ואמירה לא קלה על העולם הזה — מי שלא צפו בשתי העונות הקודמות, יש להם בדיוק הזמן להשלים 20 פרקים.
מי שעוקבים, זוכרים שהעונה השנייה הסתיימה בפרק כפול, מרובה טוויסטים ופתרונות שהובילו לעוד שאלות ותהיות. העונה החדשה נפתחת באווירה חדשה לחלוטין ועם שחקן חדש לסדרה, אך אהוב ונערץ מסדרות אחרות, במיוחד מ"שובר שורות" — ארון פול. כאן הוא מגלם את קיילב, פועל שהוא גם פושע, המאתגר את תפישות העולם של דולורס אברנאתי (רייצ'ל ווד), המארחת הוותיקה ביותר בפארק ומורדת עכשווית. בהחלט תוספת מעולה.
רותה קופפר
מתכון
מקסימום מיני
חטיפי שוקולד וחמאת בוטנים בארבעה מצרכים מתכון מאת נטלי לוין מתוך הספר החדש "הכי טעים בבית", הוצאת תכלת.
מצרכים לכ־20 חטיפים בתבנית מיני מאפינס:
• 180 גרם (3/4 כוס) חמאת בוטנים חלקה
• 180 גרם שוקולד מריר קצוץ
• 150 גרם אגוזים קלויים קצוצים גס (מכל סוג)
• מעט מלח גרוס
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית מיני מאפינס בעטרות נייר קטנות.
2. בקערה שמים חמאת בוטנים ושוקולד וממסים במיקרוגל או על באן־מארי. מערבבים היטב עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
3. מוסיפים כמעט את כל האגוזים הקצוצים (משאירים קצת לפיזור בחלק העליון של החטיפים).
4. מערבבים היטב.
5. ממלאים את עטרות הנייר בתערובת.
6. מפזרים אגוזים קצוצים בחלק העליון של כל חטיף ומעט מלח גרוס.
7. מקפיאים למשך כשעה להתייצבות ומגישים.
רעות ברנע
תערוכה
לאכול במכחול
התערוכה "Eat, Drink, and Be Merry" שמוצגת במוזיאון גטי בלוס אנג'לס, בה אפשר לשוטט באמצעות אתר האמנות המופלא google arts & colture כוללת עבודות מימי הביניים ועד הרנסנס שמתארות את מה שאנשים אז היו טובים בו לפחות כמו עכשיו — ארוחות, משתים, מסיבות וחגיגות. בהתחשב בעובדה שלא נוכל לקיים כאלה במציאות בזמן הקרוב, זו הזדמנות טובה לראות וללמוד מה היו המנות שכיכבו אז במרכז השולחן, איך קצרו חיטה או אפו לחם ובאילו כוסות שתו יין. כל זה כמובן דרך עיניהם של אמנים, שאז, כמו היום – ידעו לתאר את המציאות המורכבת הכי טוב. אם כל זה מעורר בכם רעב, תגידו תודה על כך שוולט עדיין עובדים.
לתערוכה: www.artsandculture.google.com/exhibit/eat-drink-and-be-merry
רעות ברנע
אינסטגרם
זה הכל מלמעלה
בלי קשר לימי קורונה, אבל בעיקר בימים אלה, אדם זקוק לעידוד, להפליג למחוזות רחוקים, לחלום חלומות, לנסות להשפיע על מצבו הנפשי. יש מי שקוראים לזה דמיון אני קוראת לזה בריחה מהמציאות, ואינסטגרם יכול לעזור מעט. הנה חשבונות שאפשר לבהות בהם ולהתחיל לדמיין.
הצלם האוסטרלי לוק שאדבולט lukeshadbolt מעביר את התשוקה שלו לאוקייאנוסים ולנופים עוצרי נשימה באמצעות צילומים פיסוליים
האמן בנג'מין גרנט מגיש נקודת מבט של לוויין על נופים ומקומות בכדור הארץ בחשבון dailyoverview
עילית מינמר
קריאה
מה אכפת לציפור
קריאה בכתבי חנוך לוין היא תמיד סוג של אסקפיזם עם תו איכות, ובימים אלה במיוחד. מומלץ לצלול לכתביו של המחזאי והמשורר הדגול, לצחוק, לבכות, להתרגש ומדי פעם לקבל אגרוף בבטן. באתר חנוך לוין שהקימה משפחתו ויתורגם בקרוב לאנגלית, תמצאו את כל כתביו: השירים, הפזמונים, המערכונים, הסאטירות הפוליטיות וכמובן המחזות — בפורמט נגיש ועיצוב נפלא והכל פתוח לקהל הרחב ללא תשלום.
מאיה נחום שחל