חברת רוש קיבלה אישור לשימוש בבדיקת קורונה מהירה פי 10 מהקיימת
חברת התרופות השוויצרית פיתחה ערכת בדיקות על בסיס מערכת קיימת שלה שמסוגלת לבצע עד 4,100 בדיקות ביום - פי עשרה ממערכות הבדיקה הקיימות היום
חברת התרופות Roche קיבלה אישור ממינהל התרופות האמריקאי (FDA) לפיתוח וייצור בדיקת קורונה מתקדמת, שעשויה להאיץ פי 10 את יכולת אבחון החולים בוירוס.
מינהל המזון והתרופות האמריקני העניק לחברה "אישור חירום" לשימוש בבדיקה, שמתבצעת על מערכת קיימת של רוש. הבדיקה תהיה זמינה גם באירופה ובארצות שמשתמשות במיכשור רפואי בעל סימון CE, כך לדברי רוש. המערכת של רוש יכולה לבדוק עד 4,128 חולים מדי יום, כך נמסר מהחברה שבסיסה בבאזל, שווייץ. מניית רוש עלתה בכ-5% במסחר היום.
"אנו מגבירים את מהירות הבדיקה הקיימת היום פי עשרה", אמר תומס שינקר, ראש היחידה האבחונית של החברה.
בדיקות הקורונה הן אחד האמצעים החיוניים במניעת התפשטות וירוס הקורונה כיוון שהן מאפשרות לעובדי בריאות לזהות את החולים בוירוס ולבודד אותם, אפילו אם אין להם סימפטומים. הדבר יכול להפחית את מספר ההידבקויות הכללי ולתת ארכה ליצרניות התרופות לפתח טיפולים יעילים, ולבסוף גם חיסון.
זוהי הבדיקה השלישית – והראשונה שמיועדת לשימוש המוני – שמקבלת אישור חירום מה-FDA, אשר כבר אישר בפברואר שתי בדיקות שקידמו מדינת ניו יורק והמרכז האמריקני למניעת מחלות. ארה"ב ורבות ממדינות אירופה ספגו ביקורת כיוון שהן בודקות את אזרחיהן לאט מדי, מה שמאפשר לוירוס לשגשג. מערכות קובאס של רוש, שהושקו ב-2014, נמצאות בזמינות גבוהה בעולם.
בארה"ב נמצאות 110 מערכות כאלה, ורוש התקינה "כמות משמעותית" של מערכות חדשות במיקומי מפתח בארה"ב בשבועות האחרונים. "בהחלט הרחבנו את יכולת הבדיקה שלנו משמעותית בכל ארה"ב", נמסר מהחברה.