$
המלצות לסופ"ש

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות הפנאי

להיסחף לסיפורו של יוצר מרתק, הניצוץ בסינמטק, להתרגש מסיפור התבגרות מאוחרת של דור ה־Y או לאכול עסקית מצוינת בשכונה נהדרת

כתבי כלכליסט 08:1212.03.20
מופע

להיסחף לסיפורו של יוצר מרתק

אחרי 25 שנות קריירה ולא מעט טלטלות בחייו האישיים עולה שולי רנד לבמה במופע האישי “תשליך”, מחזמר של איש אחד בו הוא מגולל את סיפור חייו מהילדות בבני ברק, דרך חיי הבוהמה בתל אביב ועד לירושלים. מעבר להיותו שחקן וזמר נפלא, רנד הוא מספר סיפורים מחונן שמהפנט את הקהל בתחושותיו וחוויותיו מהחיים בין שני העולמות - החילוני והדתי. בליווי קבוצת נגנים, בהם המפיק המוזיקלי הנפלא של הערב אסף תלמודי, מספר רנד אנקדוטות משעשעות ומרגשות מתחנות שונות בחייו אותן הוא שוזר בין שירים, הפעם לא מהרפטואר האישי שלו. בין הביצועים המופלאים “עד העונג הבא” של המכשפות, “ניצוצות” של פורטיס וסחרוף, “כאבי גדילה” של אביב גדג’ ו”מחכים למשיח” של שלום חנוך, כשאת תפקידה של ירדנה היפה ממלא הפעם הקדוש ברוך הוא. ב־12.3 בזאפה תל אביב, וב־18.3 בזאפה ירושלים.

מאיה נחום שחל

 

מופע תשליך שולי רנד מופע תשליך שולי רנד צילום: אריאל אוחנה

 

קולנוע

למצוא סיבה לחרדה, אבל טובה

יום שישי ה־13הפך ליום שבו משווקים לקהל סיבות לצפות בסרטי אימה. סינמטק תל אביב, למשל, יציג את “הניצוץ” (1980) של סטנלי קובריק ואחריו את סרט ההמשך החדש, “דוקטור סליפ”, שהדבר הכי מפחיד בו הוא בלגלות איך סרט גאוני זוכה להמשך בינוני. גם יס ארגנו ערוץ VOD יעודי, ורצף שיבוצים ב־yes2, שיציגו סרטי אימה אלטרנטיביים, וביניהם “מישהו עוקב אחרי” המצוין של דייוויד רוברט מיטשל ו”תורשתי” המזוויע של ארי אסטר (“מידסומר”). וגם “הרוע שבפנים”, הסרט הראשון מ־2011, שהוליד כבר ארבעה סרטי המשך. כולם מעידים שסרטי אימה לא זקוקים לתקציבים גדולים כדי להכניס לסיוטים.

יאיר רוה

 

ג'ק ניקולסון ב"הניצוץ" ג'ק ניקולסון ב"הניצוץ" צילום: Studio / Produzent

 

ספר

להתרגש מסיפור התבגרות מאוחרת של דור ה־Y

בגיל 15 החבר הכי טוב הוא מקום המפלט שלנו מהעולם. אבל בגיל 30, הוא עלול להסתכם בעדות מהלכת לכל הטעויות שעשינו. יואב ואופיר, שני חברים הכי טובים, עומדים במרכז רומן הביכורים, “מה שכבר ארוז” (הוצאת סטימצקי), של אור סיגולי (בעברו כתב הקולנוע של כלכליסט). שניהם, למודי מערכות יחסים פגומות, מנסים להתאהב מחדש מבלי לפחד מדעתו של החבר שזוכר הכל. ביד רגישה מצליח סיגולי לשרטט את ההתבגרות המאוחרת של דור ה־Y, בין ירושלים לתל אביב, בין הצורך להתנתק מההורים לתלות הכלכלית בהם ובין האהבה לחבר נאמן לחשש להישאר הרווק האחרון בסביבה. עושה חשק להרים טלפון לחבר הכי טוב שלך ולהגיד לו תודה.

דודו מצויינים

 צילום: יח"צ

 

מסעדה

לאכול עסקית מצוינת בשכונה נהדרת

זה היה רק עניין של זמן: “ג’ורג’ וג’ון”, אחת המסעדות המדוברות בחודשים האחרונים ששוכנת במלון דריסקו במושבה האמריקאית בת”א, פתוחה מעכשיו גם לארוחות צהריים עסקיות. התפריט של השף תומר טל מורכב ממנת פתיחה של בייגלה שומשום עם מגוון מטבלים (ביניהם “חציל שחור לבן” מופלא), מנה ראשונה לבחירה ועיקרית — כולן במחיר העיקרית (95-175 שקל). בין ההברקות מנה ראשונה של דגים ופירות ים קצוצים עטופים באטריות ורמיצ’ילי פריכות, מה שיוצר מראה של שני קיפודים קטנים וחוויה של נגיסה פריכה ומצוינת. לסיום, אם יפה בחוץ, מתבקש לעשות טיול קצרצר בשכונה הנהדרת שמסביב.

רעות ברנע

 

 צילום: אנטולי מיכאלו

 

טלוויזיה

להתרגש ולבהות בחיים עצמם

”דברים טובים” של פמלה אדלון, שחזרה השבוע לעונה רביעית. והיא כל כך שונה מרוב הנעשה על המסך, כל כך ייחודית, אמיתית ונשית, ממש ליגה משלה.

הפרק הראשון של העונה (בימי רביעי ב־yes EDGE, וב־yes VOD) מתחיל בדקות ארוכות של צילום אמנותי של בהייה יפה בלוס אנג’לס בגשם מבעד למכונית. רק אחר כך נפגשים עם סם, שלצופי הסדרה היא כבר נהייתה חברה אהובה, ונזכרים בדינמיקה בינה, אמא חד הורית וגיבורת הסדרה (אדלון) ובין שתיים משלוש בנותיה, שחזרו מחופשה, ועם אמה שאתה יש לה יחסים מורכבים. הכל פשוט קורה, כמו בחיים, ויש בהם דברים טובים ורעים, דרמטיים, מרגשים, מצחיקים וסתמיים ובעיקר כאלה שרוצים להמשיך לבהות בהם.

רותה קופפר

 

 צילום: באדיבות YES

 

x