$
שווקי חו"ל

ארה"ב: שיעור הריבית על המשכנתאות ירד לרמתו הנמוכה אי פעם

המשכנתה בריבית קבועה ל-30 שנה ירדה בשבוע שעבר ל-3.29% בממוצע, נסיגה של 16 נק' בסיס בהשוואה לנתוני השבוע הקודם; ברקע - הירידה החדה בתשואת אג"ח ארה"ב והחששות מהפגיעה של הקורונה בפעילות הכלכלית

שירות כלכליסט 19:4705.03.20
שיעורי הריבית על משכנתאות בארה"ב ירדו לרמתם הנמוכה ביותר אי פעם – ולירידה תרמו גם החששות הנוגעים להתפרצות מגפת הקורונה והשלכותיה על כלכלת ארה"ב.  

המשכנתה בריבית קבועה ל-30 שנה ירדה לשיעור ממוצע של 3.29% במהלך השבוע שהסתיים בחמישי במרץ, ירידה משמעותית של 16 נקודות בסיס לעומת השבוע שקדם לו, כך דיווחה פרדי מאק, המתמחה בשוק המשכנתאות

 

הפעם האחרונה בה הגיעה המשכנתה מהסוג הזה לשפל חסר תקדים הייתה בנובמבר 2012 בעקבות המיתון שאירע אז. אז ירד השיעור הממוצע ל-3.31%. ריבית המשכנתה בריבית קבועה ל-15 שנה ירדה ב-16 נקודות בסיס ל-2.79%, וזו של המשכנתה בריבית משתנה ירדה בשתי נקודות בסיס בלבד, לממוצע של 3.18%.

 

שיעורי הריבית של המשכנתאות ירדו עד כה לכל אורכה של 2020, בעיקר בתגובה לחששות הקשורים להשפעה הכלכלית של התפרצות נגיף הקורונה שהחלה בסין והתפשטה לשאר העולם. "לא ידוע הרבה בנוגע לנגיף הזה והשפעתו הפוטנציאלית על חיי האנשים ופעילותם הכלכלית", כך אמר כלכלן חברת Zillow מתיו ספיקמן. "הוא כאן, והוא ימשיך להיות הגורם המכריע בשינויים במשכנתאות בשבועות הקרובים".

 

ככלל, שיעורי ריביות המשכנתה עוקבים אחר התשואה של אג"ח אוצר לעשר שנים, שירדו אל מתחת ל-1% בפעם הראשונה אי פעם השבוע, לאחר שהבנק הפדרלי הודיע שהוא חותך את שיעורי הריבית בתגובה להשפעה הכלכלית האפשרית של התפשטות הנגיף.

 

בעוד שיעורי הריבית על משכנתאות ירדו בעקבות תשואות האג"ח של ארה"ב בשבועות האחרונים, הפער בין השניים התרחב במידה מסוימת. בנקים מהססים כעת לחתוך את שיעורי הריבית בקצב מהיר מכמה סיבות, על פי כלכלנים, למשל מהסיבה שעליהם לשמור על שולי הרווח שלהם ואינם מעוניינים לחתוך את הכנסותיהם יותר מדי כתוצאה מהורדת הריבית.

 

הירידה בשיעורי ריבית המשכנתה עורר עלייה משמעותית במימון-מחדש של משכנתאות והחלפת הלוואה קודמת בחדשה בתנאים משופרים. כך ציין סם חאתר (Sam Khater), הכלכלן הראשי בפרדי מאק, "הבקשות למשכנתה עלו ב-10% בשבוע שעבר לעומת התקופה המקבילה אשתקד ואינן מראות סימני האטה".

 

בנקים רבים הגיעו לקצה גבול היכולת שלהם מבחינת מספר הבקשות בהן ביכולתם לטפל. למרות שבנקים שונים שכרו עוד עובדים בתגובה לביקוש הגובר, הם חוששים מלמצוא את עצמם באיוש-יתר כאשר השיעורים יעלו שוב לבסוף. "הם לא יודעים כמה זמן יתמידו השיעורים האלה" אמר טנדאי קפפידזה, כלכלן בכיר ב-Lending Tree.

 

  צילום: שאטרסטוק

 

x