קרן תומא בראבו רוכשת את חברת אבטחת הסייבר סופוס ב-3.9 מיליארד דולר
סופוס תאפשר לקרן להגדיל את היקף אחזקותיה בתחום הסייבר ולספק גישה לרשת הפצה של כ-53,000 קמעונאים ממאגר של כמעט חצי מיליון לקוחות עסקיים. במקביל לרכישה, החליטה הקרן למכור את חברת Compuware ל-BMC
שבוע סייבר מוצלח לקרן תומא בראבו, שרכשה סופית את חברת אבטחת הסייבר הבריטית Sophos עבור כ-3.9 מיליארד דולר. במקביל, הודיעה חברת BMC שרכשה מתומא בראבו את ענקית המיינפריים Compuware, בסכום לא ידוע.
- פרצת אבטחה באינסטגרם חשפה סיסמאות של משתמשים
- חברת הסייבר אימפרבה נמכרת ב-2.1 מיליארד דולר
- ענקית סייבר בהתהוות: רוכשת אימפרבה, Thoma Bravo, מנהלת מו"מ לקניית מקאפי
העסקה לרכישת סופוס נחתמה עוד באוקטובר 2019. קרן תומא בראבו מחזיקה בין היתר בחברת אימפרבה הישראלית ובנתח ניכר מחברת מקאפי. עסקת הרכישה של BMC אושרה על ידי אסיפת משקיעים של סופוס בדצמבר.
רכישת סופוס תאפשר לקרן להגדיל את היקף אחזקותיה בתחום הסייבר. לצד אימפרבה, סופוס תספק גישה לרשת הפצה של כ-53,000 קמעונאים ומאגר של כמעט חצי מיליון לקוחות עסקיים. על פי הצהרת החברה, הפלטפורמה שלה תסייע להגן על כ-100 מיליון לקוחות, ארגוניים ופרטיים, ברחבי העולם. מניית סופוס, שנסחרה בבורסת לונדון עד הרכישה, עלתה ב-168% מאז הנפיקה החברה ב-2015. בניגוד לעסקת הרכישה, עסקת המכירה של Compuware סוגרת סופית את יציאת הקרן מעסקי המיינפריים. עבור BMC לעומת זאת, מדובר ברכישה מצוינת שתאפשר לה להפוך לשחקן מוביל בתחום.
מחשבי מיינפריים זוכים לעדנה בשנים האחרונות בזכות הכניסה המסיבית של טכנולוגיות ענן פרטיות, ציבוריות והיברידיות. מחשבים אלה משמשים בעיקר להפעלה של מערכי מחשוב כבדים ומהווים עדיין חלק ניכר מהציוד של מחלקות ה-IT בארגונים פיננסיים או בתעשייה הכבדה למשל. תומא בראבו לעומת זאת, מתמקדת בתחומי התשתיות, סייבר, אפליקציות, IT לתחום הבריאות וטכנולוגיות פיננסיות. Compuware הייתה יוצאת דופן בפורטפוליו של הקרן והמכירה ממקדת את הפעילות שלה.
מנכ''ל BMC ציין שהרכישה תספק לחברה חיזוק משמעותי בתחום ה-DevOps. בחברה הסבירו שאסטרטגיית הפיתוח העסקי שלה תתמקד בתחומי המיינפריים, הסייבר, פיתוח אפליקציות ארגוניות, נתונים, ואחסון כחלק מכך.
שיטת DevOps היא מודל תפעולי במסגרתו מחלקות IT מפתחות בעצמן את הכלים לתפעול היומיומי והשוטף של מערכות המחשוב בחברות וארגונים. היא מספקת גמישות תפעולית גבוהה אך דורשת כוח אדם מיומן. עבור BMC מדובר בהזדמנות מצוינת להפוך לשחקן משמעותי בתחום. Compuware היא שחקן ותיק בשוק הזה ושתי החברות אף חתמו על הסכם שיתוף פעולה הדוק עוד ב-2015 כך שלחברות היה את ההזדמנות להתוודע לתרבות הארגונית האחת של השנייה.
BMC הפכה לפרטית ב-2013, במסגרת עסקה ששווייה הוערך אז בכ-7 מיליארד דולר. הרוכשות, ביין קפיטל, גולדן גייט קפיטל, בשיתוף GIC ואינסייט, הרחיבו את הפעילות של החברה והתאימו אותה לעולם הענן. BMC מחזיקה כיום במרכז פיתוח גדול בישראל, לאחר רכישת New Dimension Software הישראלית ב-1999 בעבור כ-673 מיליון דולר.