מזון למחשבה: עוגה עם סיפור קצר של אתגר קרת
שיתוף פעולה בין הסופר ומאפיה במנהטן הוליד את “Cake Break", סיפור קצר שעוטף עוגה על שמו
אם תיכנסו לסניף Breads Bakery סמוך לכיכר יוניון במנהטן תוכלו לרכוש את “עוגת קרת” הקרויה על שמו של הסופר הישראלי המצליח אתגר קרת. את העוגה הבחושה יעטפו לכם בנייר ובו הסיפור הקצר “Cake Break” שכתב קרת במיוחד עבור שיתוף הפעולה.
- מה זה מערכות הפעלה לעבודה? ולמה שנאכל אוכל שמיוצר במעבדה?
- צביקי עשת מקים שדרת אוכל בטיילת תל אביב
- כיפופי ידיים בין שוקי האוכל בת"א: Miazaki עורקת לשרונה מרקט
את הרעיון יזם בעל המקום, גדי פלג, ישראלי שחי בניו יורק. זה קרה כשקרת נכנס באחד מביקוריו בעיר לשתות קפה. “אני מעריץ גדול שלו, ואמרתי לעצמי שאני חייב לנצל את ההזדמנות שנכנס כזה גאון למאפיה, אבל לא היה לי שום רעיון”, מספר פלג, “באמצע הלילה התעוררתי עם השם Keret cake, שזה משחק מילים עם Carrot Cake”.
פלג פנה לקרת ושאל אם היה מוכן לכתוב סיפור קצר שיצא לאור על עוגה. “הייתי בטוח שהוא יגיד לא אבל הוא הסכים. חודש אחרי הוא כתב את הסיפור המקסים. זה סיפור קצרצר על גבר חובב פחמימות ועל הבת שלו בגיל ההתבגרות שלא מדברת איתו כמעט, ואשתו שרוב הזמן לא שמחה כשהיא בקרבתו, אבל כן מצחקקת עם בתם, ובוכה מפרסומות בטלוויזיה. אני חושב שכמו שאמני גרפיטי גילו שכל קיר הוא קנבס, גם הוצאה לאור של סיפורים קצרים יכולה להיות בכל מקום בו המילה מודפסת”.
בחשבון הפייסבוק שלו כתב קרת: “בתור אחד שחושב שסיפורים צריכים להיות גם על מפיות, וילונות, קופסאות גפרורים ונייר טואלט, שמחתי מאוד לכתוב סיפור שיעטוף את עוגת קרת”.
הוא היה מעורב בטעם של העוגה?
“כן. הוא בא, טעם ונתן פידבק. זו עוגה בחושה עם מעט טעם של שמן זית ופירות יער. עוגה מיוחדת”.