ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

WeTech Berlin

דירקטור בקרן אינסייט: "השוק רחוק מרוויה, חברות צומחות בקצב מהיר מבעבר"

דיוון פארק בכנס WeTech Berlin של כלכליסט: "כדי שבנקים יוכלו להתחרות בדור הבא הם יהיו חייבים להשקיע בטכנולוגיות גמישות יותר ולכן אחוז החדירה של טכנולוגיות כאלה נמצא בצמיחה משמעותית"

הגר רבט 14:1127.02.20

"אני רוצה לדבר על מה שאני קורא לו התנועה לאוטמציה - התהליך שבו תוכנה הופכת ממשהו שעוזר לך לעשות את העבודה שלך למשהו שעושה את העבודה במקומך" כך אמר דיוון פארק (Deven Parekh) דירקטור בקרן ההון סיכון Insight Partners בכנס WeTech Berlin של כלכליסט.

 

הקרן הניו יורקית הפכה לאחד הגורמים המשפיעים בהייטק הישראלי במהלך השנה וחצי האחרונות. מאז הודיעה לפני כשנה על רכישת מרבית הפורטפוליו של קרן ג'נסיס הישראלית, ביצעה הקרן כמה השקעות ענק בארץ: באוקטובר האחרון היא הודיעה על פתיחת משרדים בישראל (היחידים שלה מחוץ לניו יורק) ומתחילת 2020 כבר ביצעה שתי עסקאות גדולות - רכישת חברת הסייבר הישראלית ארמיס בעסקה של 1.1 מיליארד דולר, והשקעה של 125 מיליון דולר בחברת הגיימינג המקומית מון אקטיב.

 

דיוון פארק דיוון פארק צילום: אוראל כהן

 

"היסטוריה תמיד הוגדרה ע"י הכלים שהשתמנו בהם - תקופת האבן, תקופת הברונזה וכו. והיום עברנו לעידן הדיגטלי", הסביר פארק וסיפק שתי דוגמאות לעידן זה: "לגולדמן זאקס יש היום יותר מפתחים מפייסבוק, ולהבדיל ברשת הפיצה דומינוס 50% מהמכירות באונליין נעשות באמצעות אימוג'י".

 

"זה לא מפתיע שראיתם עלייה משמעותית בנתח השוק של חברות התוכנה", אומר פארק, ומפרט שב-2020 יש 118 חברות ציבוריות ששוויין המצרפי עומד על מעל ל-3 טריליון דולר.

 

"אבל היסטורית מומחים וחוקרים מתקשים לנבא את נתח השוק של תחום התוכנה - תחזיות קודמות בשוק טעו ביותר מ-50%", מפרט פארק ומסביר שהסיבה העיקרית לכישלון התחזיות היא המעבר לפלטפורמות. "באופן קונסיסטנטי, חברות התוכנה רשמו ביצועים גבוהים מהתחזיות משום שעליית הפלטפורמות הגדילה את הגישה לכולם - לפתע כולם יכלו לרכוש מוצרים על גבי הפלטפורמה וזה לא היה מוגבל רק לעשירות העליון".

 

"אם היית חכם מספיק לנבא זאת היית יכולת לקנות מניות של חברה כמו סיילספורס למשל", אמר פארק, "אבל במקביל דבר מעניין נוסף שקרה הוא עלייה בהנפקות לציבור של חברות טכנולוגיה, והעובדה שערך החברות שעשו זאת עלה משמעותית. מיקרוסופט למשל הייתה שווה רק 0.7 מיליארד דולר כשהונפקה לפני 20 שנה. האפקט שנגרם מכך הוא שאנשים הבינו שאם הם רוצים להשקיע בחברות טכנולוגיה הם צריכים לעשות זאת בשוק הפרטי; וזה בתורו כמובן גרם לעלייה משמעותית של ההשקעות בתחום ההון סיכון".

 

פארק התייחס לאחת השאלות המרכזיות בתחום הטכנולוגיה, "השאלה עכשיו היא מה יקרה ב-20 השנה הבאות והאם התעשייה הזו והצמיחה שלה ברי קיימא".

 

מגוון גדול של תעשיות ביצע השקעות ענק בדיגטליזציה בשנים האחורונות, הסביר, אולם "אפילו תעשיות שיש להן השקעה משמעותית בטכנולוגיה נמצאות דרך רחוקה מאוד מדיגיטליזציה של התחום שלהם". פארק סיפק כדוגמה את העובדה שרק לחצי מהעובדים בבניין יש גישה לסמארטפון או מחשב עם אינטרנט. "אחוז החדירה של הטכנולוגיות נמוך מאוד אולם ההשפעה שלהן על הביצועים גבוהה מאוד מה שאומר שיש עוד הרבה שנים של צמיחה לפנינו".

 

"עידן האוטומציה מונע מהרבה מאוד טרנדים על פני מספר תעשיות ואני רוצה לציין רק שתי דוגמאות: סייבר ופיתוח תוכנה". על מנת להדגים את השינוי בתחום הסייבר והאבטחה, פארק ציין 4 מוצרים שמחוברים היום לרשת: מכונות ממכר, טאבלטים בכנסים, מקררים חכמים ומצלמות CCTV - "כל אלה הם ערוצי תקיפה חדשים שיצרו שווקים חדשים בתחום. האתגר שלנו הוא לפתור את הבעיות הללו שהולכות וגדלות מדי יום ועד 2025 מרבית המוצרים שלנו יהיו מחוברים". פארק מספק כדוגמה להצלחה בתחום את חברת ארמיס שהקרן רכשה לאחרונה וסייעה לחברות פורצ'ן 500 לשלש את מספר המכשירים המחוברים שהן יכולות לזהות.

 

על השינוי בתחום התוכנה אמר פארק: "אם נסתכל על הדוגמה המוכרת של מיקרוסופט נראה שבעבר לקח שנים לפתח מוצר תוכנה ולהוציא אותו לשימוש של התעשייה. היום אנחנו רואים כלי DevOP מתקדמים, אמזון למשל מוציאה קוד חדש כל 4 שניות. אנחנו השקענו לא מעט בתחום הזה ובחברות שמאיצות את קצב פיתוח הכלים ושחרורם לשוק.

 

"על מנת שחברות יצליחו לשמור על אלמנט התחרותיות הן יהיו חייבות להשקיע במוצרים כאלה - כדי שבנקים למשל יוכלו להתחרות בדור הבא הם יהיו חייבים להשקיע בטכנולוגיות גמישות יותר ואחוז החדירה של טכנולוגיות כאלה נמצא בצמיחה משמעותית".

 

"אפשר תמיד לדבר על טרנדים" מסכם פארק, "אבל המציאות היא תמיד יותר ממספרים - והשוק רחוק מרוויה - חברות היום צומחות בקצב גבוה יותר מבעבר והטרנדים הנוכחיים מצביעים על כך שזה הולך להימשך".

x