$
חדשות נדל

בענף הבנייה מעריכים: בתוך 15 שנה הבנייה תתבצע עם מעט מאד פועלים

ענף הבנייה בישראל נחשב למפגר בשיטות הבנייה שלו, אך שילוב של מחסור בפועלים וצורך בבנייה מהירה יותר החלה להכניס אל הענף חברות טכנולוגיות רבות; לכנס הבינלאומי הראשון שנערך בישראל הגיעו מעל 350 חברות טכנולוגיה, הון סיכון, וחומרי בנייה

דותן לוי 18:0926.02.20

"ענף הבנייה יעבור שינוי דרמטי מעתה והלאה. בתוך כ-15 שנים רוב עבודת הבנייה תהיה תעשייתית ותבוצע ע"י במערכות טכנולוגיות ועם מעט מאד פועלים", כך העריך היום (ד') לאונרד ברודי, מי שנחשב לאחד מסנדקי תחום טכנולוגיות הנדל"ן והבנייה (PropTech) בכנס. Construction 4.0, הכנס הבינלאומי הראשון בישראל בתחום טכנולוגיות הבנייה.

 

 

ברודי, מבעלי קרן Creative Labs ובעלי קבוצת הכדורגל האנגלית קובנטרי הוסיף ואמר, כי "ישראל מסומנת כמרכז עולמי חשוב בתחום טכנולוגיות הבנייה". להערכתו, פעילות הבנייה לא תהפוך להרבה יותר זולה על ידי מעבר למערכות ממוחשבות ורובוטיקה, אך היעילות והמהירות של הבנייה תשפיעו על שוק הנדל"ן בעקיפין לטובה".

 

ישראל מכונה שלא במקרה כאומת הסטארט-אפ אך בכל הקשור לבנייה היא נמצאת בפיגור של שנים אחרי מדינות כמו סין שכבר עברו לבנייה מתועשת ומתקדמת. הפיגור משפיע לא רק על עלויות ישירות אלא גם על היכולת לקדם פרויקטים במהירות. בשנים האחרונות הבינו את הצורך הן חברות הבנייה – בעיקר הגדולות שבנייהן שניסו לקדם טכנולוגיות בנייה בפרויקטים שלהן, והן על ידי חברות טכנולוגיה ישראליות אשר הבינו כי מדובר בפוטנציאל עסקי. למעשה עד לפני כ-6-5 שנים מרבית הבנייה בישראל בוצעה בשיטות המסורתיות והשינוי שהתרחש רלוונטי בעיקר לבנייה שמעל 12 קומות אשר מתבצעת בעיקר בתבניות מוכנות מראש בשילוב שיטות מסורתיות, זאת לעומת בנייה במדינות כמו סין שהיא מתועשת לגמרי.

 

ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ צילום: עמית שעל

 

 

מעל 350 נציגי חברות וקרנות ענק משוק הבנייה והטכנולוגיה לצד מאות משקיעים ומפתחים ישראלים השתתפו היום בכנס בינלאומי רחב היקף ראשון לתחום טכנולוגיות הבנייה שהובילו משרד הבינוי והשיכון, משרד הכלכלה, התאחדות הקבלנים בוני הארץ ומערך פיתוח הטכנולוגיות SNC שמוביל יוג'ין קנדל.

 

חומרי בנייה חדשים, רובוטים שיחליפו טייחים

 

כנס Construction 4.0, הוא יוזמה של קהילת טכנולוגיות הבנייה - ConTech של התאחדות הקבלנים בוני הארץ, משרד הכלכלה ומשרד הבינוי והשיכון, וקבוצת Start-Up Nation Central שמוביל יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, פרופ' יוג'ין קנדל. בין המשתתפים, לצד חברות הסטרט אפ מישראל, השתתפו בכנס ענקיות בנייה וחומרי בנייה כמו וינצ'י (vinci) וסמקס (Cemex), ומשקיעים וקרנות מהמובילים בעולם את ההשקעות בתחום זה, כמו ברודי, וכן בריאן לינדברט מבעלי קרן MetaProp – הקרן הגדולה ביותר בתחום זה שהשקיעה עד היום 2 מיליארד דולר בתחום.

 

בנייה (ארכיון) בנייה (ארכיון) צילום: דוד הכהן

 

בין הטכנולוגיות שהוצגו בכנס: חומרי בנייה חדשים, רובוטים שיחליפו טייחים, רחפנים שמבצעים ביקורת בזמן בנייה, מערכות למניעת נפילות מגובה ותאונות עבודה, מערכות על מכשירים ניידים לניהול אתר הבנייה, מנופים אוטונומיים, מערכות לניהול הזמנה וסידור חומרי הבנייה על פי התקדמות הבנייה, מערכות בנייה ירוקה מתקדמות ועוד.

 

נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו: "ישראל הצפויה להכפיל את מספר תושביה בתוך כ-35 שנים, ואנו חייבים להיערך לכך ולהבטיח בנייה מהירה ואיכותית הרבה יותר במשק. אנחנו משקיעים במיזם הזה לא מעט כסף והרבה אנרגיה ואנחנו משוכנעים שההשקעה שלנו תחזור בגדול, ובמקביל מענה על הצורך הדחוף של הבנייה המהירה והאיכותית במשק שלנו, נהיה שותפים להפיכת ישראל למובילה עולמית בתחום טכנולוגיות הבנייה כפי שניתן להבין ממבט על רשימת המשתתפים בכנס הזה".

 

בני דרייפוס, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: "בשנים האחרונות אנחנו פועלים לשנות את עולם הנדל"ן מלאו -טק להיי-טק. הבחירה לעשות שימוש דווקא במוצרים חדשים הנמצאים בקדמת ההייטק הישראלי, כגון רחפנים, מנופים חכמים ועוד, מנפצים את התדמית המיושנת לעיתים של השירות הציבורי. השימוש בטכנולוגיות חדשניות בענף הבנייה מקצר תהליכים, נותן וודאות ואף מסייע במלחמה בתאונות עבודה. אני גאה על הובלת חממת ConTech עם השותפים ועל החלק המרכזי שהמדינה לוקחת בעיצוב הדור הבא של ההייטק בתחום הנדל"ן".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x