מילון כלכליסט

מכללת האקר יו 3 בי פוסט 
צילום: 123RF
 

האקר יו מוכיחה שמקצועות ההייטק והדיגיטל יכולים להתאים לכולם

בזכות מכללות כמו האקר יו, ניתן לראות שההייטק והדיגיטל קוראים גם לאנשים שאינם עם רקע בתחום, גם כאלו שהם חסרי תואר או שחשבו שהם לעולם לא יוכלו להגיע למקצוע בתעשייה

בשיתוף האקר יו 26.02.20

המון אנשים מוותרים על השאיפות שלהם בגלל שהם חושבים שלא יוכלו להגשים אותן. ואם לרגע נרצה לשים את הפוקוס על עולם הקריירה. המון אנשים, לא משנה באיזה גיל, רוצים להגיע להייטק. חלק הצליחו לעשות זאת ואחרים פשוט אמרו לעצמם: "הייטק זה לא בשבילי. מה לי ולתכנות עכשיו?". אז זהו שכללי המשחק השתנו – ולטובה. גם משוחררים טריים או כאלה שחושבים על הסבת מקצועית יכולים להיכנס לתעשיית ההייטק, בשלל מקצועות שונים, בזכות מכללות הייטק כמו האקר יו.



מכללת האקר יו. הייטק ודיגיטל – ממזמן לא מה שחשבתם.
מכללת האקר יו. הייטק ודיגיטל – ממזמן לא מה שחשבתם. צילום: 123RF

 

 

אז למי באמת מתאים עולם ההייטק?

כפי שכבר מצוין בכותרת, תחומי ההייטק והדיגיטל מתאימים כמעט ומתאימים לכל אדם שיש לו:

• ידע מעשי ופרקטי בתחום – לאחר קורס מקצועי

• תשוקה

• סקרנות

• רצון להתקדם ולהתפתח

• היכרות בסיסית עם מחשב

 

ישנם המון אנשים חכמים, חדים ואינטליגנטים ש"פספסו את הרכבת" לתעשיית ההייטק או לפחות כך הם חשבו, לא משנה אם מדובר באותם בעלי תארים שאינם קשורים לתחום ההייטק, אנשים שהם כללי חסרי רקע בתחום או כאלה שמעוניינים לעשות הסבה. מי שמספיק מעוניין או מעוניינת להיכנס

 

אז מי הן האוכלוסיות (על-פי גילאים) שמכללת האקר יו מוציאה לעולמות ההייטק בכל שנה?

 

• "החבר'ה הצעירים" גילאי 18 עד 25:

אלו שהחליטו שדווקא בגיל כזה צעיר הם יעדיפו לא לעסוק בעבודה זמנית, אלא להיות ב"עבודה של גדולים". אז במקום להגיע אל האקדמיה, הם נרשמים אל מסלול בוקר מהיר, לרוב בקורסים של ניהול רשתות, שיווק דיגיטלי , עיצוב גרפי או סייבר. כשכבר לקראת סיום הלימודים מחלקת ההשמה של האקר יו דואגת למצוא להם עבודה.

 

• "המבולבלים" - גילאי 25 עד 28:

בזמן ששאר החברים שלהם כבר בדרך לסיום תואר, הם היו שקועים בדברים אחרים. הם חשבו שהאקדמיה לא תתאים להם, שמדובר בלימודים ארוכים יותר מדי או סתם לא מצאו את התחום שיתאים להם. רק אחרי שהם קלטו מה התחום שבאמת יתאים להם, הם הבינו שייקח להם יותר מדי זמן לעשות תואר (או הבנה שזה פחות מתאים להם), ולכן הם בחרו במכללת האקר יו, שהעניקה להם מערך לימודי מהיר ואיכותי. כשבסיומו הם ישר הגיעו לתעשייה.

 

• "חייבים שינוי" – גילאי 28 עד 32 ומעלה:

לרוב מדובר באנשים שכבר יש להם עבודה קבועה ושהם חושבים על הסבה מקצועית, מצד אחד אלו אנשים שהם בעלי תארים והבינו שהתחום שהם נמצאים בו פחות מתאים להם (כמו חינוך, משפטים, ניהול עסקים או כל תחום אחר) ובצד שני, אנשים שהם בעלי עסקים, מסעדנים, ברמנים, שפים וכו'. מה שבטוח הוא, ששתי הקצוות הללו אינם מרוצים מהתחום שלהם. ועם הידע והניסיון שהם צברו, יהיה להם יותר קל להיכנס להייטק. אבל הם רק צריכים הכשרה. ולכן הם פונים אל האקר יו. לרוב הם יעדיפו קורס של ניהול מערכות מידע, פיתוח, בדיקות תוכנה ועוד.

 

איך האקר יו הצליחה לשנות את כללי המשחק?

מכללת האקר יו (HackerU באנגלית) הוקמה לפני כ-20 שנים. המטרה שלה הייתה להעניק פתרון למחסור העובדים בהייטק ובדיגיטל. כיום, המכללה נחשבת לאחת מהחלוצות בתחום ההכשרות וההשמה, אבל כיצד היא עושה זאת? איך זה שאנשים צעירים מוצאים קריירה בהייטק בגיל צעיר? או איך זה שעורכת דין בגיל 32 מוצאת ג'וב חדש בהייטק? למרות שאין לה שום קשר לתחום?

 

 

כל זה קשור לשיטה הייחודית של האקר יו:

 

מגוון רחב של קורסים -

ברוב המקרים, כשאנחנו נחשוב על הייטק, נדמיין לעצמנו שורות קוד אינסופיות על מסך מחשב בשפת תכנות שאנחנו אפילו לא נדע את השם שלה. אבל למען האמת? תעשיית ההייטק (וגם הדיגיטל) כל כך גדלה, ובהתאם לתפקידים הפופולריים ביותר, האקר יו הקימה קורסים ייעודים להם:

 

• סייבר ואבטחת מידע -

ה-מקצוע המבוקש ביותר בתעשייה. זאת בזכות העובדה שכל חברה העבירה את המידע שיש לה לרשתות, כך יש סיכון שגורם זדוני יעשה בהם שימוש לחרא. בין אם זה לגנוב מספר כרטיסי אשראי או סתם לחשוף סודות של החברה. קיימים המון מקצועות שונים בתחום, החל מבודק חדירות ו-SOC SIM ועד לתפקידים מתקדמים כמו DFIR (שאחראיים על פענוח בעיות פריצה בזמן אמת).

 

• פיתוח ותכנות -

הקורסים שקשורים לתחום: קורס בניית אתרים, קורס פיתוח אפליקציות, קורס .NET

בכל ארגון הייטק יש דרישה למפתחים. שידעו לשלוט בשפות שונות, הן מבחינת צד שרת והן מבחינת צד לקוח. אין ספק שמדובר במקצוע שהשכר בו מאוד גבוה והוא מאוד מאתגר באופן יום יומי.

 

• הרשתות ו-IT -

כל מקום עבודה בכל העולם מרגיש את הצורך באנשי רשתות ו-IT. אותם צוותים אחראים על מערך הרשת של הארגון ועל הקמתו, על תקלות במחשב, טיפולים, התקנת תוכנות ועוד. אין ספק שזוהי דרך מופלאה לתחילת הקריירה.

 

• בדיקות תוכנה –

כל מוצר שמפותח על-ידי חברה כיום חייב לעבור בדיקה. הן ברמת חווית המשתמש, תפעול או כל דבר אחר. ולפה נכנס תפקידם של צוות בודקי התוכנה, כל שחלילה לא יהיו בעיות או באגים במהלך התפעול של האפליקציה, האתר או התוכנה שהחברה בו הם עובדים מפתחת.

 

האקר יו קמפוס רמת גן
האקר יו קמפוס רמת גן צילום: 123RF

 

 אין ספק שלא כולם מתחברים לרשימה שצוינה עד כה, אבל אל חשש, כיוון שבמכללת האקר יו קיימים קורסים נוספים אשר יכולים להעניק לכם קריירה מעמיקה, כיפית, עם משכורת טובה ובסביבה נכונה. אלו קורסים שיתאימו אל אנשים קריאייטיבים יותר:

 

- שיווק דיגיטלי:

הפרסום ממזמן עבר ברובו לדיגיטל, בין אם זה בית הקפה מתחת למשרדים של האקר יו, המסעדה שנמצאת על שדרות רוטשילד או מקדונלדס. כולם וכולן שם, ובצדק, הטראפיק ברשתות החברתיות ובגוגל מגיע למספרים עצומים. בגדול, אנשי הדיגיטל אחראים על קידום האתר במנועי החיפוש של גוגל, ניהול של קמפיינים ממומנים בפייסבוק ובאינסטגרם, כתיבת תוכן, קופי ועוד.

 

- אנימציה ותלת מימד:

אנחנו רואים התפתחות מדהימה בעולם האנימציה, ולא לחינם. כיום ישנה דרישה עצומה עבור מפתחי משחקים (למובייל ולמחשב), ליוצרי פרסומות או לאנימטורים. אנשים המתחברים אל סרטי דיסני או כאלה שאוהבים ליצור, יתאהבו בתחום זה וימצאו לעצמם מקצוע שהם באמת יתחברו אליו.

 

- עיצוב גרפי עם חוויית משתמש:

המעצב הגרפי של היום לא רק צריך לדעת כיצד להשתמש ביד רמה בתוכנות Adobe השונות, כמו פוטושופ, אילוסטרייטור או InDesign, אלא גם לדעת כיצד תחום חוויית המשתמש עובד. כל אתר, אפליקציה או מוצר חייבים להיות 'נעימים לעין' למשתמש שבהם. אם חלילה יהיו בו בעיות מהבחינה הזאת.

 

התחייבות חוזית למציאת עבודה ומחלקת השמה של האקר יו –

האקר יו היא אינה מכללה בלבד, אלא גם חברת השמה לכל דבר ועניין. אך באופן בלעדי לסטודנטים ולבוגרים שלה. כל סטודנט וסטודנטית שעמדו בכל הקריטריונים במהלך הלימודים זוכים לליווי צמוד מצד מחלקת ההשמה עד שהם מוצאים עבודה.

 

מחלקת ההשמה של האקר יו לא רק דואגת לשלוח את קורות החיים של הבוגרים או הסטודנטים של המכללה, אלא גם להדרכת 360 מעלות בכל מה שקשור לראיונות עבודה, סימולציות, בניית קורות חיים, הדרכה, המלצות, טיפים. גם הטיפים הקטנים ביותר יכולים להעניק עזרה לסטודנטים, כמו: שפת גוף בזמן ראיון עבודה, כיצד לדבר עם המראיין בשיחת הטלפון הראשונה, מה כדאי לומר ועוד.

 

בסופו של דבר, בזכות מחלקת ההשמה של האקר יו, אלפי בוגרים בכל שנה מוצאים לעצמם עבודה. כמובן שישנם בוגרים שמוצאים לעצמם עבודה באופן עצמאי, אך זהו סיפור אחר כבר.

 

האקר יו דואגת לקורס מיון – בלי התחייבות ובלי סיכון כספי -

לא משנה אם מדובר בקהל שחושב על שינוי מקצוע או אנשים צעירים, כל אחד רוצה לדעת שהוא מתחיל ללמוד תחום שבאמת מתאים לו. לכן האקר יו דואגת שכל קורס מקצועי שמתחיל אצלה נבנה סביב המסלול שמייחד את המכללה:

 

כל הסטודנטים מתחילים את הקורס משלב המיון, לרוב מדובר ב-4 עד 5 מפגשים, שכל אחד באורך 4 שעות. בזמן הזה, נלמדים התכנים שקשורים אל תחום של הקורס וכמובן קיים אימון פרקטי בכיתות. בסיום שלב זה, הסטודנטים ניגשים למבחן, הצליחו לעבור אותו? מצוין. הם יכולים לעבור אל הקורס המורחב (שם נחתם איתם הסכם חוזי למציאת עבודה). לא עברו אותו? או שהלימודים פחות מתאימים להם? כמעט וכל התשלום על הלימודים מוחזר אליהם (פרט לדמי הרישום, שהם די זניחים).

 

בשורה התחתונה, אפשר לומר שכל מי שרוצה להיכנס להייטק או לדיגיטל, יכול לעשות זאת, זה לא משנה הגיל ולא משנה אם אין לו תואר. בזכות מכללת האקר יו, ניתן לעשות זאת אפילו בתוך מספר חודשים.

 

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות