טכנולוגיה של Vonage תסייע למד"א באיתור ואבחון של חולי הקורונה בישראל
בכדי להתמודד עם העומס הצפוי עקב התפרצות נגיף הקורונה, במד"א יאמצו את פלטפורמת הווידאו של החברה שתסייע לרופאים לאבחן חולים מרחוק
- "אם הקורונה תהפוך למגיפה עולמית הפגיעה בכלכלה תגיע לטריליון דולר"
- עוד 71 מתו מקורונה בסין, מת נוסע רביעי מ"ספינת הקורונה"
- הקורונה מרוקנת את תקציב משרד הבריאות ל־2020
במד"א יאמצו פלטפורמת וידאו של TokBox השייכת לחברת Vonage, המפעילה מרכז פיתוח בתל אביב. השימוש בפלטפורמה יסייע לנציגי מד"א ורופאים מומחים לאבחן מרחוק חולים בעלי פוטנציאל להידבקות בנגיף. כחלק מפעילות המוקד המשותף שמופעל על ידי מד"א ומשרד הבריאות, הוחלט לעשות שימוש בטכנולוגיה שתאפשר את האיתור מרחוק של חולה פוטנציאלי באמצעות ניתוב שיחות הטלפון למוקד מד"א לכדי שיחות וידאו עם רופאים מאבחנים. כמו כן הפתרון יאפשר סינון נכון של הפונים הרבים בימים אלה שעלולים ליצור עומס פניות. חשיבות השירות תהיה בכך שתאפשר לרופאים מומחים לאבחן חולים פוטנציאליים ללא הצורך לפגוש אותם פיזית ובכך למנוע יציאה מיותרת שלהם מהבית או מהבידוד.
המערכת תפעל כך שאדם מתקשר למוקד מד"א, אם הנציג חושד שמדובר במקרה שעלול להיות קשור לנגיף הקורונה, הפונה יקבל קישור להפעלת שיחת וידאו מול רופא מהמוקד שיוכל לאבחן את הסימפטומים מרחוק. במידה וזה סבור כי אכן יש חשש להידבקות בנגיף, שיחת הוידאו תועבר לרופא נוסף המתמחה בנגיף שיוכל להחליט האם לשלוח אמבולנס לחולה שהתקשר באופן מיידי או להורות לאדם להישאר בבידוד.
שגיא דודאי, מנכ"ל Vonage בישראל: "הגעת נגיף הקורונה לישראל מציבה אתגרים מסוגים שונים למדינה ולמערכת הבריאות בפרט. אחד השימושים החשובים של הטכנולוגיה היא היכולת להגיב במהירות ולענות על צורך ממשי בשוק. במקרה זה, פלטפורמת TokBox תביא להקטנה בסיכון של הידבקות מחולים וגם תייעל את הטיפול בפונים למוקד מד"א כך שאנשים בעלי תסמינים מדאיגים יטופלו במהירות ואלה המבקשים מידע לא ייצרו עומס מיותר על המוקד".