$
חדשות טכנולוגיה

עושים סדר בנסיעות העסקיות: טריפאקשנס גייסה חצי מיליארד דולר בקו אשראי

החברה מאפשרת לעסקים לחשב במהירות את העלויות של עובדיה בנסיעות עסקיות; "הצלחנו לצמצם את העיסוק התחשבנויות בנושא משבועות לדקות בכל חודש"

מאיר אורבך 13:0025.02.20
חברת טריפאקשנס TripActions שהוקמה על ידי ישראלים, גייסה חצי מיליארד דולר בקו אשראי בהובלת סיליקון וואלי בנק ובהשתתפות גולדמן זאקס וקומריקה בנק (Silicon Valley Bank with participation from Goldman Sachs and Comerica Bank). מטרת קו האשראי שהחברה גייסה הוא לתמוך במוצר החדש של החברה שנקרא TripActions Liquid שתהיה פלטפורמה אחידה לניהול ומימון של נסיעות עסקיות.

כיום אחת הבעיות הקשות של תאגידים היא המימון השוטף של הנסיעות על ידי עובדי החברה, שכולל לא רק את עצם הטיסה אלא גם את בתי המלון, הנסיעות והאוכל. ארגונים רבים משתמשים בפלטפורמה של טריפאקשנס לתכנון נסיעות העובדים שלהם - ביניהם ליפט, דרופבוקס ועוד. כשהטכנולוגיה של החברה נועדה לעזור לעובדים שנאלצים לבזבז זמן רב בתכנון מסלולי הנסיעות שלהם בעולם.

 

מימין אילן טוויג ואריאל כהן טריפאקשנס מימין אילן טוויג ואריאל כהן טריפאקשנס צילום: יחצ

  

בשיחה עם כלכליסט הסביר המנכ"ל אריאל כהן את המהלך: "אנחנו מנסים לפתור את אחת הבעיות הגדולות של חברות בעולם העסקי והיא המימון השוטף של העסקאות. העובדים קונים את הטיסה באמצעות האשראי שלהם ולאחר מכן משלמים על בתי המלון, לרוב באמצעות האשראי שלהם, מאחר ולרבים אין כרטיס אשראי תאגידי. ההוצאות כוללות ארוחות ונסיעות כשלאחר מכן כל העובדים נאלצים לחשב הכל ולהגיש ניירות. מצד שני, החברות צריכות לראות את כל החשבוניות, לחבר ביניהן ולאשר אותן - מה שיוצר עומס רב על המחלקות הפיננסיות.

 

אנחנו מייצרים כרטיס אשראי וירטואלי וכרטיס אשראי שהחברה תיתן לעובד לכל ההוצאות העסקיות שלו, כשהחיוב נעשה בזמן אמת והחברה תדע הכל. העובד לא צריך לעשות כלום", אמר . "לקחנו קו אשראי מבנקים והחלטנו להעמיד אותו לחברות השונות. בדקנו את הנושא מול מספר חברות כמו זום וליפט, וכבר עכשיו 14 חברות נמצאות בשלב הבטא. זה התחיל מצוות אחד בכל חברה - וכיום כל החברה משתמשת בשירות" .

 

"כשהתחלנו לחשוב על החברה, אילן (המייסד השני) ואנוכי ישבנו ומיפינו את ההוצאות של עובדים בנסיעה עסקית, מהזמנת טיסה, שינוי עסקה, תמיכה טכנית ועד מה שקורה בכל מקום. כך הגענו לרשימה של 40 סעיפים ופנינו לכסות את כולם. התשלום בנושא הוא חלק מאוד משמעותי", אמר כהן.

 "יודעים איפה נמצא כל עובד". נסיעת עסקים. "יודעים איפה נמצא כל עובד". נסיעת עסקים. צילום: שאטרסטוק

 

בהתייחסו למגיפת הקורונה הבהיר כהן שאחת הסיבות שחברות מנהלות טיסות היא לצורך ניהול סיכונים ועל מנת לדעת היכן נמצא כל עובד שלך - בעיקר מבחינה בטחונית. "יש לנו מפה שאומרת היכן העובדים נמצאים והיכן הם עומדים להיות. זה קיים אצלנו כבר המון זמן. החברות שמשתמשות בנו, בחלקן עדכנו מדיניות ארגונית ללא נסיעות לסין ונסיעות למזרח, הדורשות אישור, ואין ירידה בכמות הטיסות מעבר לזה. המערכת עובדת באופן בו כל מעסיק יכול לקבל החלטות בצורה מושכלת ולנתח כל צעד".

 

"כל מי שעובד עם מערכות חשבונאיות יודע שתשלומי נסיעות הן בעיה ותמיד נחשבות כרע הכרחי שאתה צריך להתמודד איתו", אמר ויק שאה, מנהל בחברת Zoom. "לא הופתעתי שטריפאקשנס הציעו לי פתרון לזה - הופתעתי מהיעילות שלו. זהו פתרון שחוסך זמן משמעותי. הצלחנו לצמצם את העיסוק התחשבנויות בנושא משבועות לדקות בכל חודש".

 

בינואר השנה פתחה החברה, שהוקמה על ידי שני ישראלים, משרדי מכירות בישראל. בראש המשרד בתל אביב תעמוד דינה סאקס דיסנצ'יק, ששימשה כמנהלת מכירות בחברות אימפרבה וסופרדריבטיבס.

 

טריפאקשנס הוקמה ב־2015 על ידי שני יזמים ישראלים – אריאל כהן המנכ"ל ואילן טוויג סמנכ"ל הטכנולוגיות. ביוני 2019 גייסה החברה 250 מיליון דולר לפי שווי של 4 מיליארד דולר. את הסבב הובילה הקרן הנחשבת אנדריסן הורוביץ, והשתתפו בו הקרנות לייטספיד, זאב ונצ'רס של אורן זאב ו־Group 11 של דובי פרנסס. בסך הכל גייסה טריפאקשנס 480 מיליון דולר מאז הקמתה. כמו כן גייסה החברה סכום לא ידוע מענקית התעופה הגרמנית לופטהנזה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x