האיחוד האירופי ממליץ: אם אתם רוצים צ'ט בטוח ופרטי השתמשו ב-Signal
ההצפנה של Signal כל כך טובה וחדשנית שהיא נבחרה להוות את הבסיס להצפנה של ווטסאפ עצמה ושל שירותי צ'ט נוספים כגון מסנג'ר של פייסבוק
נדיר מאוד שממשלות, מדינות או ארגונים ממשלתיים מתערבים בשוק הצרכני והארגוני. אבל זה בדיוק מה שעשתה נציבות האיחוד האירופי. על פי דיווח של אתר Politico, בנציבות הורו לעובדים להתחיל להשתמש באפליקציית Signal המוצפנת כדי למנוע חדירות וסיכוני סייבר נוספים. "זו האפליקציה המומלצת מבחינתנו לצ'ט ציבורי", כך פורסם בתחילת החודש באתר של העובדים בנציבות.
היתרונות של Signal לעומת ווטסאפ ומקבילתה באפל iMessage הם הצפנה יעילה והתבססותה על קוד פתוח. למעשה ההצפנה של Signal כל כך טובה וחדשנית שהיא נבחרה להוות את הבסיס להצפנה של ווטסאפ עצמה ושל שירותי צ'ט נוספים כגון מסנג'ר של פייסבוק.
אך שלא כמו באפליקציות של פייסבוק למשל, Signal מקפידה על שמירת פרטיות המשתמשים פשוט בגלל שהיא אינה מסחרית ובנוסף מכיוון שהיא מתבססת על קוד פתוח - כל אחד יכול לבדוק בעצמו את איכותה - מה שלא ניתן בווטסאפ למשל.
Signal מגובה על ידי קרן ללא מטרות רווח בשם Signal Technology Foundation. זו נוסדה על ידי פעילי פרטיות וחרטה על דגלה מלכתחילה להגן על זכויות הגולשים. בין תומכיה: אקדמאים בכירים כברוס שנייר, פעיל הפרטיות ומדליף ה-NSA אדוארד סנודן ואפילו בריאן אקטון, מייסד ווטסאפ לשעבר (עם יאן קום) שהשקיע בקרן כ-50 מיליון דולר לאחר שעזב את החברה שייסד בזעם על כך שמארק צוקרברג לא עמד בהתחייבויותיו.
Signal כוללת את כל התכונות שניתן למצוא בווטסאפ או מסנג'ר למשל. קבוצות, שיחות קוליות ו-וידאו, הודעות שנמחקות לאחר זמן מוגדר מראש כמו בסנאפצ'ט ואפילו תמיכה ב-SMS. יש לציין שהכל חינם, ללא פרסומות וללא תשלומים נוספים. המתחרה היותר מוכרת של ווטסאפ, טלגרם, אולי קיבלה תדמית יותר טובה ממקבילתה מבית פייסבוק, אך מכיוון שהיא מסרבת לחשוף את הקוד שלה קשה מאוד להעריך עד כמה היא באמת בטוחה.
המהלך של האיחוד האירופי אינו מפתיע. ווטסאפ נחשפה מספר פעמים בשנים האחרונות כאמצעי לחדור לסמארטפונים של מטרות בעלות פרופיל גבוה. מפוליטיקאים, עיתונאים, אנשי עסקים כגון ג'ף בזוס או סלבריטאים, וכלה בפעילי זכויות אדם או מתנגדי משטר, כולם נכוו מניסיונות פריצה דרך ווטסאפ. האמצעי החביב כדי לבצע את הפריצות האלה הם כמובן כלי הפריצה של NSO הישראלית, האקינג טים האיטלקית ועד מספר חברות סייבר בעלות פרופיל נמוך שמנצלות את הפרצות באפליקציה של פייסבוק.
מנגד, המהלך של הנציבות עשוי לעורר את זעם סוכנויות הביטחון שלה שמנסות כבר כמה שנים לקבל דלת אחורית לגישה לתכתובות צ'ט מוצפנות. פקידים של האיחוד, פקידי ממשל בריטים, אמריקאים ואוסטרלים, הפעילו לחץ כבד על פייסבוק למשל כדי שזו תאפשר להם לקבל את היכולת לעקוף את ההצפנה. מנגד טוענים פעילי הפרטיות, שזו בדיוק הדרך שתגרום לסיכון מוגבר למשתמשים שכן פרצה כזו תאפשר גם להאקרים ועבריינים לקבל גישה לאותן תכתובות בדיוק ואף לנצל אותן למטרות פליליות או זדוניות.