על כמה כסף הייתם מוותרים בשביל יותר פנאי?
סקר שנערך בארה"ב מצא שעובדים שמצליחים לאזן בין העבודה לחייהם הפרטיים ידרשו 10,000 דולר בשנה כדי לוותר על הזמן הפרטי. לעומת זאת, העובדים שמעידים כי אינם מצליחים להציב גבולות בין הזמן האישי לעבודה יהיו מוכנים לוותר על 2,000 דולר בשנה כדי להשיג איזון
- ימי עבודה של 8 שעות אינם יעילים - כמה זמן באמת אנחנו צריכים לעבוד
- סוד ההצלחה בקריירה על פי ביל גייטס: עבודה בלי חופשות ובלי סופי שבוע
- האם אתם מכורים לעבודה
קורי קוליטון, החוקר המוביל של ג'ובליסט, אומר שעובדים שאינם מצליחים להשיג איזון בין החיים לעבודה עשויים לא לדעת על מה הם מוותרים. "העובדים שנהנים מסגנון חיים מאוזן, יזדקקו להרבה מאוד על מנת לוותר עליו", אומר קוליטון. "זה מראה כמה הגמישות חשובה לבעלי מקצוע שיודעים כמה היא משפיעה על חיי היום יום שלהם".
בסה"כ, רוב האמריקאים אופטימיים ואומרים שההגעה לאיזון חיים-עבודה היא מטרה ריאליסטית, למרות שכאשר מסתכלים על הדורות השונים רואים שבני דור הביבי בום מאמינים שניתן להשיג איזון בעוד שהמילניאלס סקפטיים לגבי העניין.
מה תורם לחוסר איזון בין חיים ועבודה – ואיך לשפר אותו
עובדים צעירים יותר, מדור ה-Y וה-Z שמכונים לעתים גם "הדור השחוק" מעידים יותר כי הם לא מצליחים להשיג איזון בין העבודה לפנאי. ואכן החוקרים טוענים שכסף ועבודה הם הגורמים החשובים ביותר שתורמים לסטרס של בני הדורות הצעירים, והופכים את הרעיון של איזון חיים-עבודה לחמקמק אף יותר. על פי סקר של Mind Share Partners, ארגון ללא מטרות רווח שעובד עם חברות על מנת לשפר את משאבי העובדים הנפשיים, חצי מהמילניאלס העובדים עזבו עבודה כלשהי לפחות פעם אחת, מרצונם או שלא מרצונם, בין היתר מסיבות של בריאות הנפש.
המחקר של ג'ובליסט מצא שאנשים שהגיעו לאיזון נוטים יותר לתכנן תכניות לאחרי העבודה, להיות מודעים לזמן במהלך משימות שהם מבצעים, לשמור להם זמן לשיקוף עצמי, ולמנוחה. הסיבה יכולה להיות גם שהעובדים האלה הצליחו להגיע לאיזון מלכתחילה רק לאחר שהשתפרו בניהול זמנם והצבת גבולות. "אימוץ הרגלים חדשים אינו דבר קל, אבל בעלי מקצוע שרוצים ליצור יותר איזון בחייהם יכולים להתחיל בקטן בכך שיכתבו או יחשבו על איך איזון יכול להיראות", אומר קוליטון ל-CNBC "ברגע שנקבעו סדרי עדיפויות, נסו להציב יעדים כמו לעזוב את העבודה ב-5 פעם בשבוע, או כיבוי הטלפון שלכם בזמן ארוחת הערב. מעקב אחר האופן בו אתם משקיעים את זמנכם במשרד יכול גם כן להועיל".
העובדים שמוכנים לוותר על הכי הרבה בשביל איזון
מעט יותר מ-30% מהמשיבים אמרו שהם מוכנים לוותר על חלק ממשכורתם בשביל איזון טוב יותר, כשהרף משתנה על פי סוג העובדים. מנהלים מוכנים לוותר על הסכום הגדול ביותר, 2,820 דולר בשנה בממוצע, כדי להגיע לאיזון טוב יותר. אך העובדים שמוכנים לוותר על הכי הרבה ממשכורתם הם הורים, שמוכנים לפחית עד 5% ממנה. הורים רבים רואים את משכורתם משתנה אחרי לידת ילדם, ובאופן לא שוויוני בין נשים לגברים. על פי המחקר, אמהות לילד ראשון רואות ירידה של 30% במשכורת מיד לאחר שהן חוזרות לעבודה אחרי חופשת הלידה. מאמהות יותר מצופה (והן גם נוטות יותר לעשות זאת) לקחת חופשה כדי לגדל משפחה, להפחית שעות עבודה ולספוג ירידה בשכר כדי לעבוד במקום שיאפשר יותר זמן למשפחה.
בארה"ב אמהות מקבלות 71 סנט על כל דולר שאבות מקבלים - הבדל של 16 אלף דולר בשנה. אבות עובדים, מצד שני, מרוויחים כ-20% יותר מגברים ללא ילדים.
המחקר של ג'ובליסט מראה את החלוקה הלא שוויונית של האחריות בבית ובעבודה בין ההורים: אבות עובדים מוכנים לעבוד פי שניים יותר שעות כדי להימנע מלהביא עבודה הביתה, לעומת אמהות עובדות. הורים גם יכולים לעבוד יחד כדי לחלוק את האחריות, אם כי הבוסים שלהם יכולים לעזור אף יותר.
"צעד חשוב שמעסיקים יכולים לקחת כדי לתמוך בהורים עובדים הוא לאפשר גמישות גם לאמהות וגם לאבות," אומר קוליטון. "למרות שמעסיקים עשו התקדמות כלשהי בתמיכה שלהם באמהות עובדות, הם עשויים להימנע מלאפשר לאבות את אותה גמישות".
כמה חברות גדולות, כמו נטפליקס וגולדמן זאקס, קבעו תקדים בכך שנתנו חופשת לידה ארוכה יותר לאבות טריים, למרות שסקר של לינקדאין מהזמן האחרון מצא שגברים עדיין מתמודדים עם קשיים כשהם רוצים לנצל חופשה שכזאת. אחד האתגרים המרכזיים הוא שגברים מרגישים שאין תקדים בחברה ללקיחת חופשה ארוכה יותר על ידי אבות, כלומר שראשי העסק צריכים קודם כל לקבוע את הטון.
בין התומכים בחופשות לידה עם פיצוי גדול יותר נמצא המייסד השותף של Reddit, אלקסיס אוהניאן, שלקח חופשת לידה של 16 שבועות עם אשתו, סרנה וויליאמס, כשהיא ילדה את בתם אלקסיס ב-2017. הוא אמר אז שאם יותר אבות יקבלו חופשת לידה ויזכו אף בעידוד לעשות זאת, זה יעזור להפוך את זה לנורמה ויוכל למחוק את הסטיגמה שקשורה לחופשות לידה של נשים. אוהניאן תומך גם בצורך להפסיק לשאוף לכמה שיותר שעות עבודה. "יש לנו תרבות עבודה שמפארת את הדברים הכי אבסורדיים, ומתעלמת מדברים כמו לדאוג לעצמך, כמו טיפול פסיכולוגי ושמירה פיזית על הגוף, והכל למען העבודה בכל מחיר", כך אמר אוהניאן לוול סטריט ג'ורנל ב-2019. "זו בעיה רעילה".