משבר האקלים
מחקר: ל-25% מהציוצים בנושא משבר האקלים אחראים בוטים
ניתוח מקיף בחן 6.5 מיליון ציוצים בטוויטר בנושא משבר האקלים, סמוך להודעת טראמפ ביוני 2017 על פרישה מהסכם פריז. לפי החוקרים, מדובר בהיקף שמגדיל את הבולטות של טיעוני הכחשת אקלים
כרבע מהציוצים בטוויטר שעוסקים במשבר האקלים נכתב על ידי בוטים, היקף שמעוות את השיח המקוון ברשת החברתית ומגדיל את הבולטות של טיעוני הכחשת אקלים - כך לפי ניתוח מקיף שערכו חוקרים מאוניברסיטת בראון, ושממצאיו נחשפו בסוף השבוע בגרדיאן.
- מחקר: המדינות כשלו בנקיטת צעדים להגנה על ילדים מהשלכות משבר האקלים
- בזוס מתחייב להעביר 10 מיליארד דולר "למאבק בשינויי האקלים"
- מחקר: זיהום אוויר מדלקי מאובנים אחראי ל-4 מיליון מקרי מוות מדי שנה
הניתוח בחן 6.5 מיליון ציוצים בנושא משבר האקלים, שפורסמו בימים לפני ואחרי הודעת דונלד טראמפ ב-1 ביוני 2017, שלפיה ארה"ב תפרוש מהסכם האקלים שנחתם בפריז ב-2015. החוקרים חילקו את הציוצים לקטגוריות שונות, וניתחו אותם לפי כלי בשם Botometer, שמאפשר להעריך את הסבירות שהמשתמש שכתב אותם הוא בוט. ביום ממוצע, 25% מכל הציוצים שעסקו במשבר האקלים נכתבו על ידי בוטים.
בנושאים מסוימים היה חלקם של הבוטים בולט יותר, והם אחראים למשל ל-38% מהציוצים שקושרים בין משבר האקלים ל"מדע מזויף" ול-28% מהציוצים שעוסקים בענקית דלקי המאובנים אקסון מוביל. מנגד, בציוצים שקוטלגו ככאלו שתומכים בפעולה נגד משבר האקלים, רק 5% זוהו כבוטים.
ביום שבו הודיע טראמפ על הכוונה לפרוש מהסכם פריז, היקף הציוצים של הבוטים גדל פי כמה וכמה ליותר מ-25 אלף. ואולם, שיעורם מכלל הציוצים בנושא צנח ל-13% - תוצאה של השיח האורגני הנרחב יותר שהתנהל באותו היום. "הממצאים מצביעים על כך שבוטים לא רק נפוצים, אלא מתמקדים בצורה לא פרופורציונלית בנושאים שתומכים בהודעת טראמפ או שמביעים ספקנות לגבי מדע האקלים", נכתב במחקר.
סטיבן לוונדובסקי, חוקר מאוניברסיטת בריסטול שהשתתף בכתיבת המחקר, אמר לגרדיאן שלא הופתע מהממצאים, לאור החוויות האישיות שלו בטוויטר. "פעמים רבות, להודעות שאני רואה יש את טביעות האצבע של בוטים", הוא אמר. "ככל שיש שם יותר טרולים מכחישים, כך גדלה הסבירות שאנשים יחשבו שיש גיוון דעות, מה שיחליש את התמיכה במדע האקלים. מבחינת השפעה, אני משוכנע שיש להם, אך זה יכול להיות קשה לכמת אותה".