שניידר אלקטריק השקיעה 10 מיליון דולר בקרן גרוב ונצ'רס של דב מורן
הקרן תשקיע בשלבים מוקדמים ובהשקעות המשך בחברות שפועלות בתחומי Deep Tech. כולל שבבים, בינה מלאכותית, למידת מכונה, האינטרנט של הדברים (IoT), תשתיות ענן ועוד
בשבוע שבעבר הכריזה קרן גרוב ונצ'רס של דב מורן על קרן חדשה של 120 מיליון דולר להשקעה בטכנולוגיות מתקדמות. לכלכליסט נודע, שאחד המשקיעים המובילים בקרן הוא תאגיד שניידר אלקטריק (Schneider Electric) הצרפתי, המתמחה בניהול האנרגיה ואוטומציה תעשייתית, שהשקיע 10 מיליון דולר בקרן.
- דורון קרופמן ינהל את תוכנית החדשנות הישראלית של שניידר אלקטריק
- שניידר אלקטריק נכנסת לתחום עמדות טעינה לרכבי חשמל בישראל
- גרוב ונצ'רס של דב מורן גייסה 120 מיליון דולר
ההשקעה של שניידר אלקטריק היא בקרן השניה של גרוב ונצ'רס, שגייסה 120 מיליון דולר. הקרן החדשה תשקיע בשלבים מוקדמים (Early-Stage) ובהשקעות המשך בחברות שפועלות בתחומי Deep Tech (פיתוחים טכנולוגיים ומדעיים ייחודיים, מתקדמים ופורצי דרך המכוונים לשווקים גדולים) ,כולל: שבבים, בינה מלאכותית, למידת מכונה, האינטרנט של הדברים (IoT), תשתיות ענן ובטכנולוגיות חדשניות עבור תחומי התעשייה והייצור (תעשייה 4.0).
ז'אן-לואי סטאסי, סגן נשיא בכיר לשותפויות וחדשנות בשניידר אלקטריק, המבקר בישראל השבוע, ואשר עומד בראש משלחת של למעלה מ-15 בכירים בחטיבת החדשנות של התאגיד העולמי המבקרים השבוע בישראל לרגל אירוע Israel Industry 4.0, ציין כי "ההשקעה והשותפות עם גרוב מיועדת לתת לנו נוכחות עמוקה באקוסיסטם החדשנות הישראלי, שהוא כיום אחד הגדלים במהירות הגדולה ביותר בעולם בתחומים שיש לשניידר אלקטריק עניין בהם, דוגמת תעשייה 4.0, וטכנולוגיות AI ולימוד מכונה. ההשקעה הזו והשותפות שלנו עם גרוב נותנת לנו את ההזדמנות להיות חלק מהקהילה המקומית של חדשנות".
סטאסי הוסיף כי "שניידר אלקטריק מאוד גאה לעשות שותפויות עם סטארט-אפים בעולם ובישראל, כחלק מהפרקטיקה הגלובאלית שלנו לסייע ליזמים לתקף את הטכנולוגיה שלהם ולגדול במהירות גדולה יותר באמצעות עבודה עם ארגון גלובאלי כמו שלנו".
דב מורן, שותף-מנהל בקרן גרוב ונצ'רס, ציין כי "החבירה של תאגיד שניידר אלקטריק אל גרוב ונצ'רס מהווה אבן דרך משמעותית עבור שני הצדדים, אשר תאפשר לנו ללוות ולקדם את היזמים המוכשרים והאיכותיים ביותר בתחומי ה-Deep Tech בישראל - מהשלבים המוקדמים ועד שיובילו תעשיות ושווקים, בזכות פיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך בתחומים המצויים על סף מהפכה דיגיטלית. אנו מודים לשניידר אלקטריק על הבעת האמון באסטרטגיית ההשקעות של גרוב ונצ'רס, ושמחים כי מתאפשר לנו לחבר בין יזמים מוכשרים וסטארט-אפים מבטיחים לחברות ענק באירופה ובארצות הברית".
קרן ההון סיכון של שניידר אלקטריק משתייכת לחטיבת החדשנות של התאגיד, והיא הגוף הגלובאלי לביצוע השקעות ישירות שמפעיל התאגיד בהיקף כולל של כחצי מיליארד יורו. Schneider Electric Ventures הוקמה בשלהי 2018, והיא מיועדת לאתר חברות וטכנולוגיות רלוונטיות להשקעה וחיבור שלהן לפורטפוליו הפתרונות של התאגיד – תוך התמקדות בעולמות ניהול האנרגיה ואוטומציה תעשייתית. הקמת יחידת החדשנות הייתה תוצאה של החלטת שניידר אלקטריק לעבור ממודל השקעה עקיף בסטארט-אפים, קרנות הון סיכון וטכנולוגיות למודל של השקעה ישירה ושותפויות. בישראל משמש דורון קרופמן, הנמנה על קבוצת Schneider Electric Ventures, כמוביל תחום החדשנות והפעילות מול מגזר הסטארט-אפים, ומקדם שיתופי פעולה מקומיים עם חברות סטארט-אפ וקרנות הון סיכון ישראליות.
על פורטפוליו ההשקעות של שניידר אלקטריק ונצ'רס נמנית גם חברת הסייבר הישראלית קלארוטי (Claroty), שפיתחה פלטפורמה לאבטחת תשתיות מחשוב בארגוני תעשייה. בעבר השקיעה שניידר אלקטריק בחברות ישראליות נוספות, דוגמת חברת הקלינטק אטלנטיום שמפתח ומייצרת מערכות חיטוי מים, ובנובה לומוס שמתמחה בחיבור חשמל ממקורות אלטרנטיביים לאזורים כפריים. תחומי העניין המרכזיים של שניידר אלקטריק הם בעולמות האינטרנט של הדברים, בינה מלאכותית, מחשוב קוונטי, הגנת סייבר, אנליטיקה, תקשורת בין מכונות, מציאות מדומה, ועוד. זאת במטרה לשלב את הטכנולוגיות הללו בפורטפוליו המוצרים והשירותים לניהול אנרגיה, התייעלות אנרגטית ואוטומציה של פעילות תעשייתית.
דורון קרופמן, מנהל תןכנית החדשנות של שניידר אלקטריק בישראל, ציין כי "ישראל הינה מובילה עולמית מובהקת בעולמות של AI, הגנת סייבר, והמהפכה התעשייתית הרביעית, ואנו פועלים כדי לאפשר לסטארט-אפים מקומיים להתפתח ברמה הגלובאלית".
שניידר אלקטריק הינו תאגיד צרפתי-גלובאלי שפעיל ביותר מ-100 מדינות, עם הכנסות בשנת 2019 של 27.16 מיליארד יורו ולמעלה מ-160 אלף עובדים. פעילות המו"פ של החברה מתבצעת כיום בכמה מרכזים – בצרפת, ארצות הברית, סין, הודו, סינגפור ומקסיקו. בישראל פעילה החברה משנת 1999, כסניף מקומי של שניידר אלקטריק העולמית. בסניף הישראלי, המנוהל על ידי פיליפ ברמי, עובדים כ-120 איש והוא מעורב בפרויקטים לאומיים, דוגמת הקמתו של מערך האנרגיה בנמל התעופה רמון שבנגב, ופרויקטי תשתיות נוספים.