להאריך לאיל ינון את הכהונה
על הכנסת להתאחד ולהאריך זמנית את כהונתו של ינון. כי אם לא, הדבר יהווה רמז עבה ומטריד לבא אחריו, שעצמאות ויושר מקצועי עלולים להביא להתחשבנות אישית נגדו. הפגיעה פה היא בכנסת עצמה ובעצם בכולנו
היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון, עשוי לסיים תפקידו ללא הארכה וללא מחליף קבוע, עקב החלטה מקצועית שקיבל בחודש שעבר - לאפשר הקמתה של ועדת כנסת שתדון בבקשתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לקבל חסינות מהכנסת.
כהונתו של ינון תפוג ב־1 באפריל השנה, והצעתו שלשום של יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין מהליכוד להאריכה בשלושה חודשים, זכתה לתמיכתו של יו"ר ועדת הכנסת ח"כ אבי ניסנקורן (כחול ולבן), אבל נתקלה בהתנגדותו החריפה של יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ מיקי זוהר.
זוהר היה דווקא זה שיזם ונלחם לפני שנה וחצי לחוקק חוק המגדיל את גמלתו של ינון ב־9,000 שקל בחודש (למרות שינון הודיע שיוותר על החלת החוק עליו).
אלא שכעת זוהר לא סולח לינון, שאישר את הקמתה של ועדת הכנסת, ואפשר בכך את התנעת ההליך המשפטי נגד נתניהו, שבכלל משך מאוחר יותר את בקשתו לחסינות לאחר שנוכח שאין לו רוב בוועדה. זוהר אף האשים את ינון באחרונה בניגוד עניינים, ועתר לבג"ץ נגד פרסום חוות דעתו בעניין הקמתה של ועדת הכנסת.
כתוצאה מהתנגדות הליכוד, סביר להניח שהארכת כהונתו של ינון לא תצא לפועל, וכך עתידה כנסת ישראל להימצא בעוד חודש וחצי ללא יועץ משפטי בעל סמכות, שכן בגלל הבחירות לא ניתן כעת להתחיל בהליכים לאיתור ובחירת יועץ משפטי. מאחר שאין לינון משנה ליועץ, אזי מילוי התפקיד יוטל על אחד היועצים המשפטיים.
מצב כזה אינו ראוי ויש לפעול על מנת להימנע ממנו. על הכנסת להתאחד ולהאריך זמנית את כהונתו של ינון. כי אם לא, הדבר יהווה רמז עבה ומטריד לבא אחריו, שעצמאות ויושר מקצועי עלולים להביא להתחשבנות אישית נגדו. מובן מאליו שהפגיעה המהותית פה היא בכנסת עצמה ובעצם בכולנו. על חברי הכנסת לתפוס את עצמם בידיים ולקבל את ההחלטה הנכונה.