$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

אינסייט משקיעה 200 מיליון דולר בחברת הסייבר סנטינל

הקרן האמריקאית השקיעה בישראל יותר מ־1.3 מיליארד דולר בחודשים האחרונים. ההשקעה הנוכחית צפויה לשמש את סנטינל וואן הישראלית לרכישות ומיזוגים. בעוד בסבב הגיוס האחרון התקרב שווי החברה לכמיליארד דולר, כעת הוא עומד על 1.1 מיליארד דולר

מאיר אורבך 07:1919.02.20

קרן ההשקעות האמריקאית אינסייט (Insight Partners) מרחיבה את השקעותיה בהייטק הישראלי. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן השקיעה 200 מיליון דולר בחברת הסייבר הישראלית סנטינל וואן (SentinelOne). בגיוס הקודם ביוני 2019 שווייה של סנטינל התקרב למיליארד דולר. הגיוס הנוכחי, החמישי במספר, הקפיץ את השווי שלה ל־1.1 מיליארד דולר.

 

 

תומר וינגרטן תומר וינגרטן צילום: אוראל כהן

 

על פי הערכות, סבב הגיוס הנוכחי ישמש את סנטינל להרחבת פעילות החברה, עם דגש על רכישות ומיזוגים שהיא מתכננת לבצע. הגיוס הנוכחי מחזק את ההערכות שזהו הגיוס האחרון של סנטינל לפני יציאה להנפקה, ככל הנראה ב־2021.

 

סנטינל הוקמה בידי תומר וינגרטן ואלמוג כהן ב־2013, ופיתחה טכנולוגיה לזיהוי התנהגויות חשודות ברשתות ארגוניות באמצעות בינה מלאכותית. החברה עובדת כיום עם כ־3,500 לקוחות ברחבי העולם ומעסיקה כ־500 עובדים במשרדיה בתל אביב, סן פרנסיסקו, אורגון, לונדון, סינגפור וטוקיו. עד כה גייסה סנטינל 430 מיליון דולר, כולל הסבב הנוכחי.

 

מייסד קרן אינסייט ג'ף הורינג מייסד קרן אינסייט ג'ף הורינג צילום: אוראל כהן

 

סנטינל היא בוגרת מאיץ הסטארט־אפים Upwest של גיל בן ארצי ושולי גלילי שהמשיכו להשקיע בחברה. משקיעים נוספים כוללים את קרן ההשקעות של השחקן אשטון קוצ'ר סאונד ונצ'רס (Sound Ventures), קוואלקום ונצ'רס, קרן ההשקעות של סמסונג נקסט־אקוויטי (NextEquity), קרן ת'ירד פוינט (Third Point Ventures), קרן רד פוינט (Redpoint Ventures), דאטה קולקטיב (DCVC), קרן סיין ווייב (SineWave), וקרן טייגר גלובל (Tiger Global).

 

וינגרטן ייסד בעברו חברת חקר שוק cao dPoll שנמכרה לחברת הסקרים הגלובלית טולונה (Toluna) ב־2005. לאחר מכן הקים וינגרטן את חברת המדיה קרמבולה (Carambola) יחד עם יובל ברנר.

 

לכהן רקע של 13 שנים בתחום אבטחת הסייבר, מתוכן כיהן שבע שנים כמנהל בכיר בצ׳ק פוינט. השניים הם חברי ילדות, וסנטינל היא היוזמה העסקית הראשונה שלהם יחדיו.

 

אינסייט היא כיום אחד המשקיעים הפעילים בחברות הצומחות בישראל. החברה השקיעה בחודשים האחרונים בישראל מעל ל־1.3 מיליארד דולר. בין היתר, היא רכשה בשיתוף עם קרן ההשקעות של גוגל את חברת הסייבר ארמיס (Armis), השקיעה 100 מיליון דולר בחברת הבינה המלאכותית סייסנס (Sisense) ו־110 מיליון דולר בחברת הגיימינג מון אקטיב (Moon Active).

 

חברות ישראליות נוספות שבהן השקיעה אינסייט כוללות את מאנדיי, שמפתחת מערכת לניהול פרויקטים בארגונים; לייטריקס, שמפתחת אפליקציות לעיבוד תמונה; Walkme, שפיתחה מערכת שמסייעת לגולשים באתרים ובאפליקציות; וחברת הסייבר צ'קמרקס.

 

טדי ורדי, המשקיע הפעיל של אינסייט בתחום הסייבר, אמר ל"כלכליסט" עם הקמת משרדי אינסייט בישראל ב־2019, ש"בסייבר יש כמה תחומים מרגשים ואנחנו מושקעים בהם. חברות בתחום ה־End Point, למשל, וסנטינל וואן היא אחת מהן. אנחנו מאמינים שגם בתעשיית הסייבר ניתן לבנות חברות של מיליארדי דולרים".

מסנטינל לא נמסרה תגובה.

 

x