נגיף הקורונה
חוששים מהקורונה: רשת הילטון סגרה זמנית 150 מלונות בסין
להילטון ארבע מלונות בוואהן, 225 בשאר חלקי סין. חלק ממלונות שהוחלט לסגור אותם עדיין מאכלסים אורחים וצוותי רפואה, אך אינם מקבלים הזמנות חדשות
מנכ"ל רשת מלונות הילטון, כריס נאסטה, הודיע היום (ה') שהרשת סגרה זמנית 150 מלונות בסין (33 אלף חדרים) עקב נגיף הקורונה.
להילטון ארבע מלונות בוואהן, 225 בשאר חלקי סין.
- השבתת הייצור בסין מאיימת על תעשיית התרופות הגנריות
- עלייה חדה במספר המתים מקורונה בסין; עוד 44 נדבקו בספינת התיירים ביפן
- בעקבות נגיף הקורונה: בוטלה תערוכת המובייל MWC בברצלונה
נייג'ל גלני, סמנכ"ל הרשת אמר ל-Business Insider במייל כי "הילטון סגרה באופן זמני קרוב ל-150 מלונות בסין בהוראה של הרשויות המקומיות. חלק ממלונות אלו עדיין מאכלסים אורחים וצוותי רפואה, אך אינם מקבלים הזמנות חדשות בשלב זה. נפתח מחדש את המלונות האלה בהקדם האפשרי וברגע שהרשויות המקומיות יאשרו זאת".
המנכ"ל נאסטה אמר בשיחה עם משקיעים, כי סין מייצגת 2.7% מה-EBITDA (רווחים לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות) ומעריך שאם השפעת נגיף הקורונה וזמן ההתאוששות יימשכו בין שישה ל-12 חודשים, רווחי הילטון יושפעו בסכום של בין 25 ל-50 מיליון דולר.
ההודעה הופכת את הילטון לרשת המלונות הראשונה שהודיעה על ההשפעה הכספית המשוערת של ההתפרצות על רווחיה.
ועדת הבריאות במחוז חוביי שבמרכז סין הודיעה הלילה על 14,840 מקרים חדשים של הידבקות בנגיף הקורונה במחוז, שנחשב למוקד ההתפרצות של המחלה. בנוסף, דיווחו במחוז גם על 242 מקרי מוות נוספים - יותר מפי שניים מכמות מקרי המוות שדווחו יום קודם לכן, שעמדה על 103. זהו מספר המתים הגבוה ביותר שדווח ביממה מאז שהחלה התפרצות המחלה. כתוצאה מהנתונים החדשים, עלה מניין המתים במחוז ל-1,310.
על פי תחזית ה"וול סטריט ג'ורנל", להתפרצות הנגיף עלולה להיות השפעה במיליארדי דולרים על תעשיית הנסיעות האמריקאית. לפי כלכלני בתחום, ענף המלונאות עלול לאבד 4.6 מיליון שהיות ללילה ב-2020 כתוצאה מההתפרצות, והתעשייה עלולה להפסיד 5.8 מיליארד דולר.
הילטון מצטרפת לרשימה הולכת וגדלה של מלונות הסוגרים סניפים ומתקנים מדיניות הקשורה להזמנות בסין. מנכ"ל בסט ווסטרן (Best Westren), דיוויד קונג, אומר כי החברה נאלצה לסגור סניפים "רבים" בסין, ומלונות כמו הייאט, מריוט ו-IHG העלו את דמי השינוי והביטול שלהם באזורים המושפעים. Airbnb הפעילה את מדיניות ה"נסיבות המקלות" שלה, המאפשרת לאורחים לבטל הזמנות באזורים שהושפעו מהנגיף ללא עלות.
מעל 73 חברות תעופה, כולל אמריקן איירליינס ויונייטד, כמו גם ספינות נופש רבות הגבילו גם הן את הנסיעות לסין וממנה במהלך ההתפרצות.