לא דורך על בהונות: דרכו של טרי למינויים בכירים
יו"ר מכון התקנים הבא כיהן בתפקידים שלא הניבו לו שכר גבוה, אך העניקו לו השפעה וכוח
תפקידו הציבורי הבולט ביותר של משה טרי, שצפוי להתמנות ליו"ר מכון התקנים, היה כיו"ר רשות ניירות ערך בין 2002 ל־2007, כהונה שאליה מונה על ידי שר האוצר דאז סילבן שלום. במקביל מכהן טרי מאז אוקטובר 2018 כחבר ועדת גולדברג המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה כמו נגיד בנק ישראל, הרמטכ"ל, ראש השב"כ ומפכ"ל המשטרה.
מאז שעזב את רשות ניירות ערך, טרי לא מונה לתפקיד משמעותי במגזר הציבורי או הפרטי. ניסיון עיקש ב־2011 של שר האוצר דאז יובל שטייניץ למנות אותו למנהל רשות המסים לא צלח, משום שטרי לא עמד בתנאי הסף.
אבל טרי תמיד שם - בתפר בין העסקי לציבורי. הוא מחובר למי שצריך, נמצא מאחורי הקלעים במוקד קבלת ההחלטות, שומר לא להסתבך עם אף אחד, לא להסתכסך, לא להרגיז - וכך לסלול את דרכו העסקית והמקצועית.
בשנים האחרונות עלה שמו של טרי לכותרות סביב תפקיד משמעותי אחד: נאמן מניות השליטה של חברת אי.די.בי בחברת הביטוח כלל. ב־2013, המפקח על הביטוח דאז עודד שריג סירב לתת לאי.די.בי תחת נוחי דנקנר היתר שליטה בחברה ומינה את טרי לתפקיד הנאמן. טרי ממשיך לשמש כנאמן גם כיום, תחת שליטתו של אדוארדו אלשטיין. מדובר בתפקיד רגיש, שבו טרי מצד אחד משמש נאמן מטעם הרגולטור ומצד שני אחראי לשמירת האינטרס הכלכלי של אי.די.בי בחברת כלל.
דווקא תפקיד זה מעלה סימני שאלה סביב מינויו של טרי לוועדת גולדברג. הוועדה תדון בין היתר במועמדים לתפקיד נגיד בנק ישראל, כאשר אחד המובילים מביניהם הוא פרופ' מריו בלכר, חבר בדירקטוריון אי.די.בי ומי שנחשב מקורב מאוד לבעל השליטה אלשטיין.
המקרה של בלכר הוא דוגמה אחת. לאורך רוב שנותיו כנאמן, טרי שמר על פרופיל נמוך. זה השתנה במרץ 2019, כאשר מנכ"ל כלל איזי כהן התפטר בעקבות דו"ח ביקורת על תפקודו. על הדו"ח חתום ד"ר משה ברקת, אחד משני המועמדים הבולטים להחליף את סלינגר כממונה על שוק ההון. טרי, בתפקידו כיו"ר רשות ניירות ערך, מינה את ברקת לתפקיד ראש מחלקת התאגידים ברשות.
טרי הוא אחד האנשים המחוברים ביותר בצמרת העסקית והפוליטית בישראל. הפרלמנט הקבוע שלו כולל את סילבן שלום, שמינה את טרי ליו"ר רשות ניירות ערך; את מנכ"ל ויו"ר הבורסה לשעבר סם ברונפלד - שכיהן במקביל לכהונתו של טרי ברשות ניירות ערך; ואת עמי פדרמן, בן דודו של מיקי פדרמן, בעל השליטה במלונות דן ובאלביט מערכות.
באמצע 2008, חצי שנה לאחר שטרי סיים את תפקידו ברשות, יצחק תשובה מינה אותו לראש מינהלת פרויקט תעלת הימים. המינוי לא כלל תמורה כספית, אך היווה סממן לקשר ביניהם.