$
חדשות טכנולוגיה

מיכל ברוורמן-בלומנשטיק מונתה למנכ"לית מרכז הפיתוח של מיקרוסופט ישראל

תחליף בתפקיד את אסף רפפורט, שפרש בדצמבר האחרון, ותמשיך לכהן גם בתפקידה כסמנכ"לית הטכנולוגיה הגלובלית של מיקרוסופט לאבטחת ענן ובינה מלאכותית. ברוורמן-בלומנשטיק: "אמשיך לתמוך בחברות סטארט-אפ ולהגדיל את הגיוון המגדרי במיקרוסופט בפרט ובהייטק בכלל"

מאיר אורבך 09:5212.02.20

מיקרוסופט הודיעה היום (ד') כי מינתה את מיכל ברוורמן-בלומנשטיק לתפקיד מנכ"לית מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. ברוורמן-בלומנשטיק תחליף את אסף רפפורט, שפרש בדצמבר האחרון מתפקידו, ותמשיך לכהן גם בתפקידה כסמנכ"לית הטכנולוגיה הגלובלית של מיקרוסופט לאבטחת ענן ובינה מלאכותית.

 

לברוורמן-בלומנשטיק תואר שני במדעי המחשב מאוניברסיטת קולומביה בניו יורק. סקוט גתרי, סגן נשיא בכיר במיקרוסופט העולמית, אמר: "המומחיות הטכנולוגית העמוקה של ברוורמן-בלומנשטיק והרקע הנרחב שלה בהובלת אנשים ותהליכים הם נכס משמעותי עבור מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל. יש לי אמון מלא ביכולתם של מיכל והצוות בישראל להמשיך את המומנטום האדיר שצובר מרכז הפיתוח בישראל בשנים האחרונות, ולתרום רבות לאקו-סיסטם הישראלי".

 

 

מיכל ברוורמן-בלומנשטיק מיכל ברוורמן-בלומנשטיק צילום: יוסי זליגר

 

מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל הוא המרכז הראשון של החברה מחוץ לארה"ב. הוא הוקם בשנת 1991, ונחשב לאחד מהחלוצים העולמיים של מרכזי המחקר והפיתוח הבינלאומיים הפועלים כיום. ברוורמן-בלומנשטיק היא המנכ"לית הרביעית של המרכז, והאישה הראשונה שמכהנת בתפקיד. בשנים האחרונות גדל המרכז בצורה משמעותית, כאשר מספר העובדים הוכפל כתוצאה מגידול אורגני ורכישות של סטארט-אפים ישראלים. המרכז הפך למשמעותי בתחומי הסקיוריטי והבינה המלאכותית, כאשר מחצית מעובדיו עוסקים בסייבר ולהם חלק מרכזי בהפיכתה של מיקרוסופט לאחת מחברות הסייבר המובילות בעולם.

 

במהלך 2020 יעברו עובדי מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח ומיקרוסופט ישראל לקמפוס חדש בהרצליה. ההשקעה בקמפוס, שצפוי לאכלס אלפי עובדים, מעידה על מחויבותה ארוכת הטווח של מיקרוסופט העולמית לישראל. בראש מיקרוסופט ישראל עומדת רונית אטד.

 

ברוורמן-בלומנשטיק אמרה: "מרכז הפיתוח הישראלי של מיקרוסופט נחשב לאחד המובילים בעולם ומרכז כישרונות מדהימים בתחומים שונים. מומחי הסייבר שלנו מובילים את המוצרים החדשניים ביותר בתחום. אני נרגשת להמשיך את המצוינות הטכנולוגית שלנו ולכבוש יחד פסגות חדשות, ואפעל לתמוך בחברות סטארט-אפ, להגדיל את הגיוון המגדרי במיקרוסופט בפרט ובהיי-טק בכלל, ולהשפיע על הטכנולוגיה העולמית".

 

ברוורמן-בלומנשטיק הצטרפה למיקרוסופט ב-2013, והקימה את מרכז הסייבר במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. כיום מונה מרכז הסייבר מאות מפתחים ומומחים בתחום. הרכישה הגדולה ביותר שלו היתה זו של הסטארט-אפ אדאלום. ברוורמן-בלומנשטיק יזמה והובילה חלק ממוצרי הסקיוריטי החדשניים ביותר של מיקרוסופט העולמית, ובהם Azure Security Center, אבטחת ה-IoT של הענן ו-Azure Sentinel, שהושק ב-2019. ההצלחה לה זוכה המוצר מיצבה את מיקרוסופט כמובילה בתחום הסקיוריטי, ואת מרכז הפיתוח הישראלי של החברה כאחד מהמרכזים החשובים של מיקרוסופט הגלובלית. בדצמבר האחרון הכתיר מגזין CRN את Azure Sentinel כאחד מעשרת כלי ה-Cybersecurity החמים ביותר לשנת 2019.

 

לפני הצטרפותה למיקרוסופט, ברוורמן-בלומנשטיק כיהנה כמנכ"לית RSA ישראל וכמובילה גלובלית של קו מוצרי מניעת הונאות פיננסיות (Cyber Fraud and Risk Analytics products) של החברה, תפקיד אליו מונתה לאחר ששימשה כסמנכ"לית תפעול של חברת סאיוטה שנמכרה ל-RSA.

x