$
הייטק והון סיכון

לאחוז את החבל בשני קצותיו: החברה החדשה של עמרי לביא

קפצנו לבקר ב'אורקסטרה' של היזם עמרי לביא, ממייסדיי חברת הסייבר NSO המתמקדת בתחום המודיעין. כעת לביא רוצה לעשות סדר דווקא בתחום הסייבר סקיוריטי

שוק הסייבר סקיוריטי רותח, בישראל לבדה פעילים כרגע כ-450 סטארטאפים שגייסו כמעט 1.9 מיליארד דולר ב-2019 לבדה, לפי דו"ח של IVC.

 

כל אחד מהם מנסה להציע פתרון נקודתי בעולם הרחב של אבטחת מידע, הבעיה? אסופת הפתרונות הללו, שכל אחד מהם עשוי להיות מוצלח שלעצמו, מקשה על חברות וארגונים גדולים להטמיע אותם במערך האבטחה הקיים של הארגון.  

 

 

כך בעוד שחברות ותיקות וגדולות בתחום כמו צ'קפוינט ופאלו אלטו רוכשות סטארטאפים עם פתרונות משלימים, הסטארטאפ 'אורקסטרה' מבסס את המודל העסקי שלו על רכישת חברות וטכנולוגיות שונות שירכיבו פלטפורמת מדיניות אחת מקיפה.

 

"תעשיית הסייבר סקיוריטי התפתחה מהר ובהיקפים גדולים, אלפי חברות נפתחו בישראל ובחוף המערבי בארה"ב, נוצרה צפיפות גבוהה שתיאלץ חלק מהחברות הללו להיסגר בסופו של דבר. מהצד השני, הצרכן, שרוכש המון פתרונות צרים מחברות שונות כדי להגן על הארגון שלו, מתקשה לייצר אינטגרציה במערך האבטחה בארגון ועלול להיות חשוף לאיומים." מספר לנו עמרי לביא, מייסד משותף ומנכ"ל אורקסטרה, "בתור משקיעים ראינו את הבעיה הזו אצל לקוחות וחברות שהשקענו בהן, ואמרתי: 'מספיק להיות מאמן על הטריבונה, צריך לחזור לקווים', התייעצנו והחלטנו לפתוח את החברה במודל ייחודי." 

מייסדי אורקסטרה. מימין: יצחק זק ,עמרי לביא וד"ר ג'ייקוב יוקלסון מייסדי אורקסטרה. מימין: יצחק זק ,עמרי לביא וד"ר ג'ייקוב יוקלסון צילום: Alisher Acb ורדי כהנא

 

אותו מודל כפי שהזכרנו ינצל את המצב של ריבוי חברות ויקנה את אלו שנכנסו לקשיים, אבל לא רק, לפי מידת ההתאמה שלהן לאסטרטגיה המוצרית ולפאזל של הפלטפורמה שאותה פיתחה, לפי דבריהם של המייסדים.

 

אורקסטרה - שפועלת מ-2018 כבר הספיקה לבצע שתי רכישות, ועובדת על מנת להטמיע אותם במערך האבטחה ההרמוני (מכאן השם אורקסטרה) שלהם, כפי שהם מכנים אותו.

 

"המוצר הוא פלטפורמה רחבה אחת שמכילה בתוכה מספר פתרונות, במקום למכור אותם בנפרד יש פתרון אחד שבו אתה יכול לבחור איזה סוג של הגנה תרצה, ממש סוויטצ' און סוויטצ' אוף." מספר לנו המייסד המשותף וה-COO של אורקסטרה יצחק זק.

 

באורקסטרה שותפים שלושה: עמרי לביא ויצחק זק שהתראיינו לכתבה ושותף שלישי ד"ר ג'ייקוב יוקלסון שהוא גם ה-CTO של החברה.

 

לחברה כבר יש לקוחות משלמים מסביב לעולם והיא מעסיקה היום 35 עובדים בתל אביב, ניו-יורק ומינסק. 

 

הפתרון הראשון שנבנה עבור הלקוח על הפלטפורמה של אורקסטרה כולל מספר רב של חיישנים ואמצעי בקרה במטרה ליצור אבטחה של 360 מעלות (מבפנים החוצה ומהחוץ פנימה) מבוססת מדיניות לכל סוגי ההתקנים, בין אם הם ניידים ובין אם הם

קבועים, באתר הלקוח או מחוצה לו, מנוהלים או לא מנוהלים.

 

עמרי לביא כאמור הוא יזם סדרתי שאחת מהחברות היותר מוכרות שהקים היא חברת הסייבר ההתקפי NSO.

 

הרבה נאמר ונכתב על NSO בשנה שחלפה, שהייתה אולי המטלטלת ביותר שלה מאז הוקמה.

 

החברה, שדווקא העדיפה להישאר בצללים מסיבות ברורות, נשטפה באור הזרקורים בעיקר בגלל שמועות אודות שיתוף פעולה עם הממלכה הסעודית בחיסולו של העיתונאי ג'מאל חשוקג'י בשגרירות הטורקית בנובמבר 2018, באמצעות תוכנת הריגול שלה, מאוחר יותר הוגשה נגדה תביעה ע"י פייסבוק בטענה ש-NSO עשתה שימוש בפרצת אבטחה באפליקציית המסרים שבבעלות פייסבוק, ווטסאפ, וריגלה דרכה אחר עיתונאים ופעילי זכויות אדם.

 

בזמנו הגיבו ב-NSO שהם "דוחים בכל תוקף את הטענות".

 

תהינו לגבי הקשר בין NSO ואורקסטרה ועל העובדה ששתיהן עובדות למעשה בתחומים מנוגדים משתי קצוות הסקאלה, מצד אחד NSO שלכאורה מרוויחה מפרצות אבטחה ומצד שני חברת 'אוקסטרה' שאמורה להגן מפני התקפות סייבר: "אין לנו באורקסטרה קשר ל-NSO אנחנו יזמים ויש לנו מספר השקעות. אני גם חושב שכל הביקורת על NSO היא לא נכונה, ואין שום קשר בין תחום העיסוק של אורקסטרה לבין זה של NSO." אמר עמרי לביא.

 

בתגובה לשאלה על מידת מעורבות NSO בפרשת ג'מאל חשוקג'י אמר לביא: "זאת תקרית מאוד מצערת, אני רק אגיד ש-NSO כמו כל חברה אחרת שאני מעורה בה היא חברה שומרת חוק, שמעולם לא עשתה שום דבר מעבר למה שהיה מותר לה… היא חברה שהיא Highly Regulated והיא פועלת בתחומים שהם לחלוטין לבנים ונקיי כפיים, ואני ושאר העובדים ב-NSO ובעלי המניות ישנים טוב מאוד בלילה".

 

x