בכירי מור בונים על גיוס של 2 מיליארד שקל בדרך לבונוס
המנכ"לים המשותפים יוסי ואלי לוי והיו"ר מאיר גרדיש מבקשים להכפיף בונוס חדש לצמיחת הנכסים בחברת הגמל, שהיתה שיאנית התשואות ב־2019
בכירי מור מבקשים מבעלי המניות של בית ההשקעות - שהונפק בבורסה ביולי 2017 - לעדכן את שכרם ולקשור את התגמול להצלחת פעילות הגמל, שיצאה לדרך לפני שנה. אסיפת בעלי המניות תתכנס ב־15 במרץ.
- בהלת הקורונה חתכה ב-70% את תשואות קופות הגמל בינואר
- אלטשולר שחם מוביל את תשואות ההשתלמות ב־2019
- מכונת התשואות של ישי דוידי פיגרה ב־35% לעומת המדדים
בעל השליטה (12.74%) יוסי לוי, המכהן כמנכ"ל בית ההשקעות, מבקש לעדכן את שכרו החודשי השוטף מ־61 אלף שקל ל־81 אלף שקל. בדומה לתנאי העסקתו עד כה, יהיה לוי זכאי למענק של 1.5% מהרווח הנקי השנתי של בית ההשקעות, העולה על 20 מיליון שקל בשנה. אבל לחבילת שכר זו מבקש כעת בית ההשקעות להוסיף מענק - 0.02% מנכסי חברת הגמל, אם אלו יעברו בסוף השנה הנוכחית את רף 2.5 מיליארד השקלים.
הנכסים המנוהלים במור גמל מסתכמים כיום בחצי מיליארד שקל, כך שלוי יוכל ליהנות מהמענק רק אם החברה תצליח לגייס עד דצמבר השנה 2 מיליארד שקל - ובעצם להכפיל את גודלה פי ארבעה. אף שמדובר ביעד שאפתני, הרי שהתשואות שהציגה מור גמל באחרונה דירגו אותה כשיאנית לשנת 2019 בפער גדול על המתחרות. מדובר בתשואה של 21% במסלול הכללי לעומת 15% שהשיגה המדורגת השנייה, חברת הגמל של אלטשולר שחם. גם את ינואר 2020 פתחה מור גמל בסערה עם תשואה של מעל 2% במסלול הכללי לעומת תשואה ממוצעת של 0.5%–0.6% אצל המתחרות, כאשר היא נהנית מיתרון לקוטן, כדי לבצע עסקאות בשוק המקומי המייצרות תשואה עודפת.
אם מור תגייס השנה 2 מיליארד שקל, לוי אמור לקבל בונוס של חצי מיליון שקל לפחות. גם הבונוס שלו ל־2021 יעמוד על 0.02% מהתוספת לנכסי הגמל לעומת 2020, אם אלה יעלו ב־2.5 מיליארד שקל נוספים, ובשנת 2022 הוא יעמוד על 0.02% מהתוספת אם תעלה על לפחות 3 מיליארד שקל נוספים. כדי שלוי יזכה בבונוס בכל שנה, בתוך שלוש שנים מור אמורה לנהל בגמל כבר יותר מ־8 מיליארד שקל.
הסכום המצרפי של המענקים שלוי יהיה זכאי להם לא יעלה על 2.75 מיליון שקל, ויחד עם השכר השוטף שלו - 1.4 מיליון שקל - יכולה עלות שכרו להגיע ל־4.1 מיליון שקל. בכירי בית ההשקעות כפופים לחוק שכר הבכירים, המוגבל לגבוה מבין 2.5 מיליון שקל או עד פי 35 מהשכר של העובד עם השכר הנמוך בארגון, אך בדיווח של מור לא צוינה עלות השכר הנמוכה ביותר. על פי שנים קודמות, תוכל עלות שכרו להגיע לכ־3 מיליון שקל לכל היותר.
גם עלות השכר של הבן, אלי לוי (8.86% מהמניות), שמונה באחרונה למנכ"ל משותף בבית ההשקעות, בנוסף לתפקידו כמנכ"ל חברת קרנות הנאמנות, צפויה להשתדרג. גם עלות שכרו השנתית תעמוד על 1.4 מיליון שקל לאחר תוספת חודשית של כ־20 אלף שקל, והוא ימשיך לקבל בונוס שנגזר מרווחי חברת הקרנות. בדומה לאביו, גם הוא יהיה זכאי לבונוס שייגזר מצמיחת נכסי חברת הגמל, אך בשיעור קטן יותר של 0.01% מהיקף הנכסים המנוהלים. גם לוי הבן כפוף לתקרת בונוסים ולחוק שכר הבכירים, ולפיכך עלות שכרו לא תוכל לחצות את 3 מיליון השקלים בשנה.
גם עלות השכר של היו"ר מאיר גרדיש (2.21% מהמניות) תשודרג משכר חודשי שוטף של 57 אלף שקל ל־65 אלף שקל, ובסך הכל עלות שכר שנתית שוטפת של 1.1 מיליון שקל עבור 80% משרה. גם הוא ייהנה ממענק של 0.01%, מהתוספת השנתית לנכסים.
הדירקטוריון נימק את האישור בכך שמהנפקת החברה עלה מחיר המניה המתואם דיבידנד ב־135%, הנכסים המנוהלים בחברת הקרנות צמחו ב־33% ומצבת כוח האדם יותר מהוכפלה ל־110 עובדים.