$
חברה וסביבה

בוטסואנה מכרה היתרים לציד פילים תמורת 43 אלף דולר לראש

במדינה האפריקאית נמצאת אוכלוסיית הפילים הגדולה בעולם. ארגוני סביבה זועמים על המהלך, בעוד שהנשיא טוען שהוא יתרום להכנסות התושבים

שירות כלכליסט 17:0408.02.20
בוטסואנה, השוכנת בחלקה הדרומי של יבשת אפריקה, מכרה את הזכויות לירי ב-60 פילים בסכום של 43 אלף דולר לחיה במכירה הפומבית הראשונה שהתבצעה במדינה מאז ביטול האיסור על ציד בשנה שעברה, מה שמעורר מחאה בקרב פעילי זכויות סביבה.

 זכויות הציד נמכרו על ידי בית המכירות Auction It בשם הממשלה, על פי "חבילות ציד", שכללו כל אחת את הזכות לצוד 10 פילים. החבילות נרכשות על ידי מפעילים שמוכרים אותן לאחר מכן לציידי פילים ברווח גדול. בנוסף לעלות של זכויות הציד, תיירים צריכים לשלם את שכרם של ציידים מקצועיים שילוו אותם ואת מחירי הפחלוץ. חבילת זכויות ציד בחלקים שונים במדינה נמכרת בסכום של 326,520 דולר.

 

בבוטסואנה נמצאת אוכלוסיית הפילים הגדול בעולם, כשקרוב ל-130 אלף מהיונקים הענקיים האלו מסתובבים בביצות ובסוואנות של המדינה. דוברת משרד התיירות, אליס מולאווה, סירבה להגיב, ובית המכירות ביקש להפנות את השאילתות בנושא לממשלה.

.

הנשיא מוקווסי מסיסי הציב את הפילים במרכז השיח הפוליטי בבוטסואנה בבחירות האחרונות באוקטובר, כשמפלגת השלטון זכתה. על ידי ביטול האיסור על ציד חיות בר במאי, הביע מסיסי את חוסר הסכמתו עם קודמו בתפקיד, איאן קאמה, שזכה לשבחים בינלאומיים על מדיניות השימור שלו.

פילים. חוואים מתלוננים על הרס יבולים פילים. חוואים מתלוננים על הרס יבולים צילום: איי אף פי

 

 

חקלאים התלוננו על מספר מקרים הולך וגדל של היתקלויות עם פילים, שלעיתים הורסים יבולים ורומסים איכרים למוות. לטענת הממשלה, בזמן שציד אמנם לא יפחית באופן משמעותי את אוכלוסיית הפילים במדינה, הכנסה מהציד יכולה לספק רווח לקהילות מקומיות. פעלי זכויות סביבה מכל העולם התנגדו לשינויים, והזהירו מנטישה של תיירים. התיירות במדינה מהווה חמישית מהכלכלה.

 

הממשלה הציבה השנה מכסה להרג של 272 מהחיות, מתוכן 202 פילים המיועדים לציד על ידי תיירים. עונת הציד תימשך מאפריל עד ספטמבר במהלך החורף היבש, כשהשיחים האפריקאים דלים יותר וקל יותר לאתר חיות.

 

בביטול האיסור על צייד, בוטסואנה מיישרת קו עם שכנותיה. מספר רישיונות הצייד במדינה נמצא מתחת למכסת 400 הרישיונות שהממשלה הקצתה, זאת בהשוואה ל-500 רישיונות בזימבבואה ו-90 בנמיביה. בזימבבואה נמצאת אוכלוסיית הפילים השנייה בגודלה בעולם. רוב ציידי הפילים באפריקה הדרומית מגיעים מארצות הברית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x