ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת הכלכלה והתעשייה

שמעון שמואלי: "כדי להתפתח דרושה השתתפות של כולם: חרדים, ערבים ועולים חדשים - מדן ועד אילת"

מנהל קשרי ממשל ומדיניות ציבורית ב-Google ישראל אמר את הדברים בשיחה עם רונן אביגדור, מנכ"ל אביגדור דוד, בוועידת הכלכלה והתעשייה של כלכליסט בשיתוף בזן. אביגדור: "התעשייה המסורתית שלנו היא המנוע לצמיחה כלכלית"

תומר הדר 12:3005.02.20

 

 

"כאשר מדברים על ישראל מדברים על אומת הסטארט אפ, כולנו מכירים את זה וזה רווח בכל העולם - אך בפועל אותו סיפור הצלחה של הסטארט אפ ניישן הוא חלק קטן בכלכלה הישראלית"; כך הדגיש בדבריו היום (ד') שמעון שמואלי, מנהל קשרי ממשל ומדיניות ציבורית ב-Google ישראל, בשיחה עם רונן אביגדור, מנכ"ל אביגדור דוד, בוועידת הכלכלה והתעשייה של כלכליסט בשיתוף בזן.

 

שמעון שמואלי ורונן אביגדור שמעון שמואלי ורונן אביגדור צילום: יריב כץ

 

לדברי שמואלי, "כולם מדברים על מדינת ישראל בהקשר של סטארט אפים וגם על חברות טכנולוגיה. בפועל לא כולם חשים בכך. זה לא סוד שרוב אומת הסטארט אפ שוכן במרכז המדינה הגאוגרפי - אבל אנו ב-Google מאמינים שזה לא כל הסיפור - אומת הסטארט אפ צריכה, אפילו חייבת, להיות בכל ישראל - כי חדשנות ויזמות מתאימים לכל עסק מכל סקטור בארץ. אנחנו מאמינים שכדי לגדול ולהתפתח דרושה השתתפות של כולם: חרדים, חרדיות, ערבים, עולים חדשים, מדן ועד אילת. זה חשוב בגלל הפיריון של מדינת ישראל. נתוני ה-OECD מורים כי אנו מפגרים מאחור בנתוני הפיריון - והסיבה לכך היא שהשימוש בחדשנות מאפיין רק עסקים בסקטור הטכנולוגיה".

 

שמואלי הסביר כי "ל-Google יש שותפים באוצר, התאחדות התעשיינים, חברת אלוויישן, אלה מאפשרים לנו לסייע למפעלים קטנים ותעשייה מסורתית באמצעות הטמעת שיטות ניהול מבוססות מידע, דאטא ונתונים. ללא מידע ונתונים, אנחנו לא נוכל לקבל החלטות איכותיות ויעילות. זה רלוונטי בכל תחום - אפילו בספורט. כיום יש ניטור של נתונים על גוף של ספורטאים כמו ערן זהבי, משדרים שמעבירים מידע, זה מאפשר שיפור ביצועים של הספורטאי. כך למשל תחום מסורתי כמו כדורגל משתמש בטכנולוגיה. ניתן לעשות זאת גם בתעשייה, לנו יש תכנית שנקראת 'טק פקטורי' שמאפשרת לנו לעבוד עם מפעלים ברחבי הארץ - אצלנו כל מפעל מקבל מנטור - יועץ שלנו, שמגיע למפעל ועובד עם ההנהלה וביחד מחליטים במה להתמקד - שיווק, פיננסים, כוח אדם ועוד. לאחר מכן המפעל בוחר שלושה עובדים שיוצאים להכשרות בניתוח נתונים, ניהול כוח אדם ושיווק מבוסס דאטא. כך הידע המקצועי לא רק נמצא במפעל אלא נגם נשאר במפעל עם סיום הפרויקט".

 

לדברי שמואלי, שעתיד להרחיב את התוכנית בעתיד גם לדרום אמריקה: "למשל, בעוטף עזה יש מפעל ששמו ישרא לייזר שעוסק בפיתוח לצרכים ביטחוניים. שם היה המון מידע, הרבה נתונים - אך את הנתונים היה קשה לעבד, במסגרת התוכנית הזו שפכו את כל המידע לתוך מערכות ממוחשבות אוטומטיות ושיפרו את היצור. במגדל העמק יש מפעל שנקרא מפעל תות -מפעל שמייצר ממתקים, במפעל תות פתרנו בעיה אחרת, של לדעת כמה מוצרים, כלומר ממתקים, הם יצרו. אי אפשר הרי לספור כל סוכריה, ולכן במפעל תות מיפינו את פס היצור, שמנו עמדות דיווח בנקורות אסטרטגיות וכיום מנהל המפעל רואה כמה מייצרים".

 

כדוגמה הביא שמואלי את חברת אביגדור דוד מיוקנעם, שנעזרה בשירותי Google. לדברי המנכ"ל ובנו של המייסד רונן אביגדור, "החברה שלנו הוקמה בשנת 1975 ואנו מספקים פתרונות בתחום המתכת לתעשיות בטחוניות, יש לנו כחמישים עובדים, אנו מייצרים סימולטורים וטכנולוגיות מכ”מ. אני חושב שיש לנו חיבור לטכנולוגיה ולחינוך הטכנולוגי. מכאן נוצר קשר עם משרד האוצר והציעו לנו להשתתף בפיילוט של התוכנית. אחרי פאנל שקיימנו עם המנטורית שלנו זיהינו בעיות ברצפת היצור ובחרנו להתמקד באיסוף נתונים. למשל - אנחנו מייצרים לוחות מחוונים, באמצעות המנטורית בלטנו מה רווחי, מה עובד. אנחנו יודעים כעת כמה זמן לוקח לנו לייצר חלק - אנו יכולים למדוד זמני תקן וכך לדעת האם משהו רווחי, ואם משהו רווחי, אנחנו יכולים לדעת האם לייצר אותו או לא. אבי היה זה שהקים את הכל והוא שייך לאסכולה הזו, שטכנולוגיה נשמעת לו כמשהו חייזרי, אך אני רואה בעיני את השורה התחתונה ויודע שגם הדור המייסד סומך עלינו הודות לעובדה שיש תוצאות. התעשייה המסורתית שלנו היא המנוע לצמיחה כלכלית".
x