ביהמ"ש: מיקי גנור, החשוד בפרשת הצוללות, לא יוכל לצאת מהארץ
ביהמ"ש המחוזי בלוד קיבל את ערר המדינה וקבע כי לא יוכל לצאת מהארץ עד חודש מרץ. השופט קבע כי החשש להימלטותו של גנור "לא פחת ואף התעצם, משום שהוא מצוי בישורת אחרונה לפני אפשרות הגשתו של כתב אישום"
מיקי גנור, החשוד במתן שוחד ב"פרשת הצוללות" (תיק 3000) לא יוכל לצאת לטפל בהסתבכות עסקיו בחו"ל. שופט בית המשפט המחוזי מרכז עידו דרויאן-גמליאל, קיבל היום את ערעור המדינה על החלטת בית משפט השלום בראשון לציון.
- שוחד כחול עמוק על חשבון ביטחון ישראל
- פרשת הצוללות: בכירים יואשמו בשוחד, בהם מפקד חיל הים לשעבר
- ביהמ"ש המחוזי: "מיקי גנור לא יוכל לצאת מהארץ בשל חשש כבד שיימלט"
השופט קבע כי צו איסור היציאה מהארץ נגד גנור יהיה בתוקף עד לתאריך המקורי - 19 במרץ 2020. המדינה, שזימנה בחודש דצמבר את גנור ושאר החשודים בתיק 3000 לשימוע בטרם כתב אישום, צפויה לבקש להאריך את תוקף הצו בהמשך.
ערעור הפרקליטות היה על החלטת נשיאת בית משפט השלום בראשון לציון, עינת רון, בתחילת ינואר, לאפשר לגנור לצאת לכמה ימים להונגריה ולאוסטריה כדי לטפל בהסתבכות עסקיו שם - וזאת בתנאים מגבילים שונים שקבעה, ובהם הפקדת ערבויות כספיות עצמיות ושל צדדים שלישיים, ובכפוף לליווי של אדם נוסף – עורך דינו מאיר ארנפלד.
השופט דרויאן-גמליאל סקר החלטות של המחוזי בחודשים יוני ואוקטובר, בעררים קודמים שהגיש גנור, ובהם נקבע כי הסיכון להימלטותו מאימת הדין כבד, בהתחשב בכספים שהוא מחזיק שם, בהחזקתו בדרכון זר ובשל חומרת החשדות נגדו. כעת, לאחר שגנור כבר זומן לשימוע, קבע השופט כי "הזמן במרוצתו לא הביא עמו בשורות טובות למשיב: עיניו, כעינינו, רואות בהתממשות הולכת וגוברת של האפשרות למשפט פלילי, שבעקבות כתב החשדות הפך לסמוך ונראה".
השופט קבע כי החשש להימלטותו של גנור, כפי שנקבע בהחלטות קודמות, "לא פחת ואף התעצם, משמצוי עתה המשיב בישורת אחרונה לפני אפשרות הגשתו של כתב אישום".
עוד קבע השופט כי מכתב החשדות עולה שיש הבדל בין גנור לשאר החשודים בתיק 3000, היות וגנור מעורב בכל הפרשות. הוא כתב כי "ידיו של המשיב טבולות עד מרפק וכתף בכל הפרשות כולן" – מה שמשפיע על פוטנציאל המוטיבציה של גנור לנסות ולהימלט.
בנוסף, קבע השופט, כי העובדה שגנור מחזיק בדרכון זר וכי הוא בעל רכוש רב בחו"ל, מחייבת ליצור אבחנה בינו לבין שאר החשודים, והדבר "אינו מצדיק יצירתם של תנאים שיקלו על הימלטות המשיב מאימת הדין".
גנור, לשעבר סוכן מספנות טיסנקרופ בישראל, חתם בעבר על הסכם עד מדינה, אולם החליט לחזור בו ולבטלו. בעקבות זאת בתחילת דצמבר שלחה פרקליטות מיסוי וכלכלה כתב חשדות מפורט לגנור וזימון לשימוע בשורת עבירות חמורות של מתן שוחד לעובדי ציבור (בין היתר למפקד חיל הים לשעבר אליעזר מרום, לסגן ראש המל"ל לשעבר אבריאל בר יוסף ועוד), עבירות מס, הלבנת הון ועוד, בהיקפים של מיליוני שקלים, וזאת במטרה לקדם מכירת כלי שיט של המספנה לישראל.
את המדינה ייצגו בדיון עו"ד טל תבור מפרקליטות מיסוי וכלכלה ורפ"ק צחי חבקין מהיאל"כ (יחידה ארצית לחקירת פשיעה כלכלית) בלהב 433 במשטרה.
עורכי דינו של גנור, בועז בן צור ומאיר ארנפלד הכחישו את החשדות נגדו.