עיר במצור: כיצד תושבי ווהאן הסינית משיגים אוכל?
11 מיליון תושבי העיר שבה התפרצה המחלה שוהים בהסגר ומתקשים להשיג אוכל. חברת משלוחי מזון גדולה זיהתה את ההזדמנות
תושבי העיר ווהאן הסינית שנמצאת בהסגר לאחר שזוהתה כמקור להתפרצות נגיף הקורונה, נאלצים להתמודד עם כמה אתגרים לא פשוטים. אחד האתגרים הוא איך להשיג אוכל. המגבלות החמורות שהוטלו על 11 מיליון תושבי העיר, שנועדו למנוע התפשטות של המחלה, משמען שאפילו יציאה לקנות מצרכים אינה עוד דבר פשוט, ואתר הבלוגינג הסיני ווייבו כבר מלא בתלונות תושבים על הקשיים בהשגת מזון.
- נגיף הקורונה הגיע לרוסיה ולהודו; מספר המתים בסין ממשיך לעלות
- נגיף הקורונה: משרד החוץ עדכן את אזהרת המסע, הומלץ לישראלים לעזוב
- משרד החוץ האמריקאי לאזרחים: "אל תסעו לסין"
תושבת ווהאן שהתבטאה בפלטפורמה סיפרה על הקשיים בקניית ירקות מסוימים, ושמחירי מוצרי המזון "מעט יקרים". אפילו משלוחי אוכל מגיעים עם סיכון. "קודם לכן נהגתי להזמין אוכל פעמים רבות בשבוע, אבל עכשיו אני מזמינה הרבה פחות, בערך ארבע פעמים בשבוע, כי אנחנו חוששים מלבוא במגע עם השליח", כך אמרה קסינקסינג יין, סטודנטית מווהאן.
חברת משלוחי אוכל סינית אחת כבר משתמשת בטכנולוגיה כדי לפתור את הבעיה. שוק משלוחי האוכל הסיני גדל במהרה בשנים האחרונות, וחברת מייטואן (Meituan) היא השחקנית הגדולה ביותר בו כיום עם 440 מיליון לקוחות ו-700 אלף שליחים שעובדים בה מדי יום. היא משתמשת כעת ברשת העצומה שלה ובטכנולוגיה כדי לעזור לתמוך בתושבי ווהאן ומחוז חוביי שבה היא נמצאת.
מייטואן, שמגובה על ידי ענקית האינטרנט הסינית טנסנט, התאימה את אפליקציית המשלוחים שלה כך שהשליחים והלקוחות לא יצטרכו להיפגש פנים אל פנים. האפליקציה עודכנה כך שהיא מאפשרת למשתמשים להוסיף הודעה לשליח שמבקשת ממנו להשאיר את המשלוח על מפתן הדלת או בלובי של הבניין, והלקוחות יכולים גם להתקשר או לכתוב ישירות לשליח דרך האפליקציה כדי לדון במיקום שבו נוח לו להשאיר את ההזמנה.
החברה גם מחלקת 1,000 ארוחות חינם מדי יום לאנשי צוות רפואי בווהאן, וכן מצרכים טריים לבישול. לוקרים שנפתחים ללא מגע מותקנים כעת בבתי חולים ברחבי העיר כדי שניתן יהיה להשאיר את המזון בביטחון, והוא נאסף על ידי אנשי הצוות הרפואי באמצעות קוד QR.